HAPPY NEW YEAR!

Lieve allemaal,

Ik weet nog goed dat ik precies één jaar geleden een blogbericht plaatste omdat het 2014 was geworden. Toen draaiden de eerste maanden van het jaar natuurlijk allemaal om mijn expeditie want ik vetrok 22 februari naar Malawi. Heel januari en februari was ik bezig met de laatste voorbereidingen en werd ik steeds nerveuser. Als ik één ding zou mogen noemen uit 2014 als de geweldigste ervaring is het dan natuurlijk ook deze reis. Ik heb ongelooflijke dingen mee mogen maken met een enorm leuke groep mensen en ik heb voor het eerst de andere kant van de wereld gezien. De ervaringen die ik heb opgedaan zal ik dan ook de rest van mijn leven meenemen. Dit maakt 2014 al tot een super jaar.

Niet alleen Malawi, maar ook meerdere Europese landen heb ik bezocht. Voor mijn tweetalige opleiding op school mocht ik naar Gent in België, voor het vak Frans deed ik een taalcursus in Rouen en met heel 5VWO gingen we een week naar Berlijn, Duitsland. Al deze reisjes hebben mijn jaar verrijkt en hebben mij laten zien dat ik zeker meer wil gaan reizen. Ik vind het leuk om in een vreemd land te zijn en nieuwe dingen te ontdekken. Daarom heb ik besloten volgend jaar voor mijn stage naar Amerika te gaan. Samen met een goeie vriendin ga ik naar Washington D.C. en loop ik daar stage op de universiteit van Maryland. Ik ben verplicht deze stage te doen voor mijn tweetalige opleiding en vond het een mooie gelegenheid om meer van de wereld te zien. We hebben de tickets al geboekt en blijven nog een weekje langer buiten de stage, 16 dagen duurt de reis. 

2014 is voor mij dus een heel internationaal jaar geweest. Vooral via school heb ik veel van de wereld gezien en dit beviel me ontzettend goed. 2014 is een jaar dat me aan het denken heeft gezet en is een mooi startpunt geweest. Vanuit hier ga ik verder: there's a whole world out there! Ik raakte ook geïnspireerd door deze quote: "Once a year, go someplace you've never been before." Voor mij is dit een leuk doel, en kan ik dit voor 2015 natuurlijk al afvinken!

Ik wil jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar wensen, met veel nieuwe ervaringen. Stel jezelf open, droom en ontdek. Maar boven alles: ga je dromen achterna. Als je iets echt wilt lukt het je, begin klein en ga stapje voor stapje.

Happy new year :)

Liefs Dana

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.