Keeping up with Kerime Pt. 12

¡Hola a todos!

Vanuit zonnig en warm Granada is hier blog nummer 12! Met alles over de afgelope week vol spaanse lessen, uitstapjes in de middag en, omdat na 5 december de kerstperiode echt begonnen is; een Latijns Amerikaans alternatief voor oliebollen!

Maandag ochtend voelde bijna weer als vroeger, om half 9 op school zijn om aan mijn lessen te beginnen! Met dat verschil dat ik in hier door het historische centrum van Granada loop om op school te komen. En de school zelf is, net als alle huizen hier, heel open kleurrijk, zonder echte deur en compleet met binnentuin. Het is ook maar heel kleinschalig, er zijn een stuk of 5 docenten en op het moment 4 leerlingen. Iedereen krijgt iedere dag 4 uur les, van half 9 tot half 1, in het tweede gedeelte van de les is er iedere dag een speciale activiteit. Zo spelen we bijboorbeeld met zijn alle een spelletje raad het woord of we gaan samen naar de markt. Deze dingen werken heel goed om de les interresant te houden en zo dus veel te leren. Ook het feit dat geen van de docenten echt engels spreekt zorgt hier wel voor!

Behalve interactieve lessen zijn er 's middags voor hen die willen ook culturele uitjes en activiteiten. Zo zijn we woensdag naar Coyetepe geweest, dat is een burcht op een heuvel net buiten Granada. Hij werd al in de 19de eeuw gebouwd, maar werd tijdens de revolutie in de jaren 80 nog gebruikt om politieke gevangenen op te sluiten. Het was dan ook geen heel gezellige plek, maar wel heel interesant, en met een prachtig uitzicht over de omgeving. Donderdag zijn we naar Las Isletas geweest, dat is een verzameling van kleine tropische eilandjes net naast Granada, in het meer van Nicaragua. Dat was prachtig, en het was vooral ook lekker om even op het water te zijn, een beetje koeler dan de stad! Maar dinsdag was volgens mij de beste activiteit; kookles! We hebben Buñuelos gemaakt, een typisch latijns amerikaans toetje. Het zijn kleine gefrituurde bollen met een soort suiker en kaneel water dressing. Het deed sterk denken aan oliebollen en bracht een zomers kerstgevoel. Voor diegene onder jullie die ook een kerstgevoel met een exotisch tintje willen; http://www.hispanickitchen.com/m/blogpost?id=3365338%3ABlogPost%3A7443 op deze pagina vind je het recept voor Buñuelos! Het probleem is echter wel dat ze worden gemaakt met yuca's en ik weet niet hoe makkelijk het is om dat in Nederland te krijgen!

Na de moeilijkheden van vorige week zaterdag lijkt het tij dus weer gekeerd te zijn! Met een heerlijk ontspannen dagje in een spa achter de rug voel ik me steeds meer op mijn plek hier in Nicaragua. Volgende week is echter al weer de laatste week bij dit gastgezin. Zaterdag vertrek ik naar het eiland Ometepe om de vulkanen en natuur te bewonderen en iets meer van het land te zien!

Besos en tot snel,

Kerime

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
524