Hoe ik ben veranderd

De ontwikkelingsreis naar Zuid-Afrika heeft zoveel met mij gedaan. In Nederland is alles zo anders dan in Zuid- Afrika. De verschillen tussen arm en rijk zijn in Zuid-Afrika zo groot, dan rij je langs een paar super grote villa's en beland je een minute daarna midden in een krottenwijk. Hoe fijn hebben wij het wel niet in Nederland. Overal waar je komt is het zo niet arm. Wij noemen hier arm als je bijvoorbeeld in een flat woont ofzo, wat geeneens verkeerd is wat dat kost natuurlijk ook geld. Maar daar is arm echt strijden voor eten, vechten voor het leven.Deze reis heeft me zo aan het denken gezet, hoe kan ik helpen de wereld te veranderen? Hoe kan ik de wereld minder arm maken? Wat kan ik allemaal doen om een verandering in de wereld te brengen? Natuurlijk kan ik dit niet alleen. Maar ik weet dat iedereen het in zijn hart heeft om een steentje bij te helpen. Wij kunnen hier met z'n alle wat aan doen, met de hele wereld. Wij hebben het hier zo goed in Nederland. Het is echt niet te geloven. Iedereen krijgt hier school, het is zelfs heel erg verplicht. Als je geen geld verdient kan je een uitkering vragen en toch nog een normale dak boven je hebben. Te weinig geld voor eten? Wij hebben zelfs een voedselbank. Alles is zo goed geregeld hier, verzekeringen, ziektekosten, noem maar op. Ik denk dat iedereen een verschil kan maken. En ik weet dat mensen zich binnen de tijd steeds meer gaan inzetten. 

Follow the author: flokie909
More contributions of WorldSupporter author: flokie909
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]