week 8

Heej allemaal!

AAAh het zit er al weer bijna op! Wat gaat de laatste week toch snel! Dus maar gauw weer een verhaaltje van me avonturen!

Maandag:

Maandag ochtend werden we wakker in Mosselbay. We hebben weer heerlijk genoten van een ontbijtje bij de hostel. Gelukkig is het weer veel beter dan ze hadden voorspeld dus we hebben onze wandelschoenen aangetrokken en zijn op pad gegaan. Eerst zijn we bij The Point wezen kijken en daar werden we er opgewezen dat er walvissen waren. En ja hoor niet zo heel ver van de kust waren de walvissen te zien die aan het spelen waren door met hun vin op het water te slaan. Waarschijnlijk was het een stel met een kleintje. Daarna zijn we aan de hike begonnen. We hebben een super mooi stuk langs de kust gelopen. Hier waren prachtige uitzichten te zien met rotsen, zee en de prachtige blauwe lucht. Na ongeveer anderhalf uur kwamen we bij een soort baai aan. Hier hebben we even een appeltje gegeten en daarna zijn we nog even verder gelopen. Daarna zijn we weer terug gegaan en ineens in me ooghoek beneden in de baai zag ik 4 dolfijnen zwemmen! Na een harde kreet OMG DOLFIJNEN hebben we staan genieten van hun zwemmen door de golven en het tollen in het water. Daarna zijn we weer terug gelopen naar Mosselbay. Hier hebben we even geluncht met uitzicht op zee. En om onze dag nog helemaal goed te maken kwamen de walvissen nog dichter naar de kust en sprongen boven het water uit! Wat een pracht gezicht is dat! Toen zijn we naar de hostel gegaan en hebben we nog even van het zonnetje genoten bij het zwembad. Helaas met als gevolg dat ik lekker verbrand ben ondanks al me gesmeer met zonnebrandcrème. Om dit een beetje te troosten hebben we avonds nog een drankje aan de bar gedaan.

Dinsdag:

Vandaag onze laatste dag in Mosselbay. De wekker ging weer op tijd wat om 9 uur moesten we klaar staan om te gaan sandboarden. We hebben ongeveer 20 minuten met de auto gereden en kwamen aan bij een heel schattig boerderijtje. Vanaf daar gingen we op zen Afrikaans staand achter in de auto naar de duinen. Hier kregen we eerst uitleg en een foto sessie en daarna gingen we aan de slag. Op een soort van snowboard gleden we van de duinen af! Echt super gaaf. (alleen het naar boven lopen was dood vermoeiend, maar je moet er wat voorover hebben). Daarna zijn we naar de dragon dune gelopen met onze bellyboard. We stonden op een super hoge duin waar we werden gezandstraald omdat er een giga veel wind stond. Maargoed dat terzijde we mochten op ons board gaan liggen en gingen met een rotgang naar beneden. Met een grote bocht om een ander stukje duin heen. En ja daarna het hele eind weer naar boven lopen haha! Maargoed ik heb ervan genoten. Terug in de hostel was een douche hard nodig omdat het zand overal (ja overal) zat. Daarna was het wachten op de Baz bus om naar Swellendam te gaan. Hier zijn we eerst lekker uit eten geweest en heb ik genoten van een heerlijke carpaccio van struisvogel, zwijn en springbok. Heerlijk om een keer te proeven. Daarna zijn we naar de hostel gegaan om daar even te douche (super leuk in een ouderwetse tijl) en daarna lekker gaan slapen.

Woensdag:

Vandaag gingen we vroeg op want we moeten er nu echt aan gaan geloven. Door heel Afrika kun je paard rijden door de bergen. Dusja daar kunnen wij natuurlijk niet in achter blijven, dus Celina en Kyra op een paard. (haha een heel leuk effect met ons). Maar wat was het mooi, een rondje van een uur op een paard met prachtige uitzichten, hier en daar wat gehinnik en wat getrek omdat het paard de andere kant op wil maar een erg leuke ervaring die ik ook weer in met zak kan steken. Na ons paarden avontuur was het tijd om even het dorpje te gaan bekijken en wat boodschapjes te gaan doen. In de middag hadden we nog genoeg tijd dus hebben we onze wandelschoenen maar weer aan getrokken en was het weer tijd voor een leuke hike. Dit keer een hele pittige want het was bloedje heet (maar we klagen niet want de zon schijnt eindelijk), en het was stijl omhoog. Op weg naar een super prachtige waterval. Hier hebben we even een halfuurtje van staan genieten om  uit te hijgen en bij te komen. Daarna zijn we weer terug gelopen, naar beneden, gelukkig een stukje sneller. Daarna moesten we snel wat eten want om 6 uur stond de bus al weer voor ons klaar om naar Hermanus te gaan. Halverwege moesten we nog een keer overstappen naar een shuttle bus die ons naar de hostel bracht. Hier hebben we onze spullen uitgestald en zijn we ons bed ingedoken om een beetje bij te slapen.

Donderdag:

Vandaag begint de dag in Hermanus, een super leuk dorpje aan de zee. Eerst hebben we geprobeerd een beetje uit te slapen, wat hier helaas nooit zo goed lukt. Daarna zijn we naar de kust gelopen om te genieten van het uitzicht en wat walvissen te spotten aangezien Hermanus The place to be is voor walvissen spotten maar helaas lieten ze zich vandaag niet zien. Na onze kust wandeling zijn we het dorpje gaan bekijken en hebben we een beetje geshopt in de toeristen winkeltjes. In de middag heb ik heerlijk in de hangmat bij de hostel een boekje liggen lezen en heb ik nog even kunnen genieten van het zonnetje. In de avond hebben we heerlijk zelf een pasta gekookt en rustig aan gedaan.

Vrijdag:

Om 10 uur staan we vandaag paraat voor onze wijntour in Hermanus. Het belooft een mooie dag te worden, het weertje is heerlijk, stiekem zelfs een beetje erg warm. We gaan met een oudere dame mee die onze wijntour verzorgt. We krijgen zomaar een privé tour! Als eerst gaan we de bergen van Hermanus in. We stoppen bij een prachtig uitkijk punt met zicht over de hele stad, zee en de bergen. Na wat foto’s gingen we naar de wijn farms. We zijn bij 5 wijn boerderijen geweest met ieder zijn eigen specialiteit. Bij iedere farm mochten we wijn proeven. De farms waren prachtig gelegen met super mooie uitzichten over de wijn landen. Halverwege hebben we een heerlijke soep en kaas gegeten met ondertussen 10 verschillende wijnen die we mochten proeven. Het was op een prachtig landhuis met een uitzicht waar je u tegen zegt. Na deze heerlijke lunch hebben we de laatste boerderij gezien. Wat een rust en vrede, er was echt niets te horen! Hier hebben we heerlijk even van het zonnetje genoten. Na deze tour zijn we weer naar de hostel gegaan. Hier heb ik heerlijk in de hangmat een boek liggen lezen en van de zon genoten. In de avond hebben we op tijd even een boterhammetje gegeten en om 7 uur werden we opgehaald door de basbuz om naar onze laatste stop te gaan. Om half 11 arriveren we in Kaapstad! Ik kijk me ogen uit. Een paar kilometer lang alleen maar townships. Het zijn allemaal golfplaten huisjes bijna tegen elkaar aan gebouwd echt een bizar gezicht. Daarna gaan we de drukte van Kaapstad in en eindigen we in de Longstreet waar ons hostel is. En jemig wat een drukke straat, het is de uitgaansstraat van Kaapstad met bordevol, mensen, taxi’s, kroegjes, zwervers, travestieten en zo kan ik nog wel even door gaan. Snel gaan we ons hostel in om te douchen en onze bed in te duiken om te gaan slapen. Helaas is het in onze kamer zo’n klere herrie dat slapen erg lastig was dus het was een slechte nacht.

Zaterdag:

Om 7 uur gaat de wekker van om kwart voor 8 moeten we klaar staan voor de basbuz en dit keer niet voor een tripje naar de volgende bestemming maar dit keer gaan we een dagtour doen naar kaap de goede hoop. Als eerst moeten we iedereen ophalen bij alle hostels en dan gaan we op pad. Onze eerste stop is in hout bay. Een schattig havenplaatsje met zeehonden en een klein marktje. Hier hebben we even rond gelopen en hebben we een kopje koffie gedronken. Toen zijn we verder gegaan met de bus naar een prachtig uitzicht over het dorpje. Daarna gingen we naar de volgende plaats Simons Town. Hier hebben we de beroemde pinguïns bezocht. Het waren er echt super veel en geniale beesten zijn het! Daarna gingen we verder en kwamen we in het natuur reservaat. Hier zijn we uit de auto gezet en kregen we een fiets. Een super leuke tocht van ongeveer 5 km met halverwege zig zaggen door de bavianen. Daarna kwamen we bij een huisje aan en hier hebben we een lunch gekregen. Na de lunch zijn we naar de Point gegaan, hier zijn we omhoog gelopen naar de vuurtoren. Met uitzicht over de Indische en Atlantische oceaan. Met halverwege wat rotsen die de grens aangeven. Weer beneden na onze flinke klim omhoog gingen we een hike doen van een uurtje naar kaap de goede hoop! Hier hebben we even staan genieten en toen was het al weer tijd om richting Kaapstad te gaan. Hier kwamen we ongeveer weer om 6 uur aan. We hebben een lekker restaurantje opgezocht om onze dag gezellig af te sluiten. Helaas was in dit deel van de stad de stroom uitgevallen dus het was een karige maaltijd maar uiteindelijk erg lekker. Na het eten hebben we even opgefrist en opgetut om de zaterdag avond van Kaapstad onveilig te maken met een gezellig stap avond.

Zondag:

Jaa het is al weer zondag de week is alweer voorbij gevlogen. Om 9 uur waren we al weer klaar wakker en hebben we ons opgefrist en zijn we op pad gegaan naar de Waterfront. Hier hebben we wat luxe bootjes staan bekijken in de beroemde haven van Kaapstad. We hebben heerlijk gewinkeld in het grote winkelcentrum en over de toeristen markten gestruind. Daarna hebben we uitgezocht hoe het openbaar vervoer in Kaapstad werkt om ons de komende dagen te kunnen vervoeren. Dus zijn we een stuk met de bus terug gegaan richting de green markt. Een beroemde toeristen markt met kraampjes met alleen maar souvenirs. In de avond hebben we lekker even zelf gekookt en hebben we even bij zitten komen van de drukke dagen die we achter de rug hebben.

Zo, nog 2 volle dagen op voor de boeg waar ik alleen maar van ga genieten. De tijd gaat steeds maar sneller. Dan zit mijn grote avontuur er al weer op en gaat het echte leven weer beginnen! Natuurlijk zet ik me laatste verhalen ook nog even op me blog als ik straks weer thuis ben! Dus tot snel weer in Nederland!!

Doedelss!!  

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.