Interview: meet Sunny!
Elke dag na het werk hielp ik bij het huisjes St. Gerard, waar ik de kleintjes in bad stopte. Er woonde echter ook oudere kinderen in het huis, meer van mijn leeftijd. Op de meisjeskamer zat Sunny (het spijt me als ik haar naam niet goed heb gespeld, maar zo sprak je het uit). Een interview zou ik het niet willen noemen, want dat klinkt zo professioneel en koud, dus noem ik het gewoon een gesprek met haar waarin ik haar dingen vroeg en zij mij vertelde over haar leven, waardoor ik haar beter leerde kennen. 
Sunny is 17 jaar. 
 
Hoe oud was je toen je  hier kwam?
'Uhm, ik was 10 toen ik hier met mijn broers kwam, dus ik ben hier al bijna 8 jaar.'
 
Oh, dus je hebt broers?
'Ja, we zijn samen een drieling!'
 
Er waren twee andere jongens die erg op elkaar leken. Ik wist al dat zij tweeling waren, een van de jongens had ik al ontmoet. Hij is geestelijk gehandicapt maar ongelooflijk aardig. Hier kwam ik erachter dat het dus een drieling betrof. 
 
Hoe zit je dagelijks leven eruit? Je gaat naar school, toch?
'Ja, ik ga naar school. Ik zit in mijn laatste jaar. Elke dag worden we met de bus naar school gebracht. De bus vertrekt om 06:00 vanaf het hek. Ik sta dan om 05:00 op. School begint om 08:00. Rond 17:00 zijn we weer terug met de bus.'
 
Wow, 6 uur in de ochtend? Dat is echt heel vroeg. Duurt de rit naar school zo lang dat jullie 2 uur van tevoren vertrekken?
'Het is best vroeg, maar ik ben het gewend, haha. Ik weet eigenlijk niet waarom we zo vroeg vertrekken want het is maar een kwartiertje rijden.'
 
Heb je al een idee wat je wilt doen later?
'Ik wil graag accountant worden. De vakken die ik op school volg zijn daar ook op gericht. Daar hangt mijn rooster.'
 
Het rooster is vergelijkbaar met dat van ons. Engels, wiskunde zie ik staan. Ook Zulu en economie, en het vak accountancy. 
Ik zie een paar schriften liggen. 
 
Zijn dit je boeken? Mag ik eens kijken?
'Ja, natuurlijk. Ik heb er nog meer.'
 
Ze pakt er nog wat boeken bij. Ik blader erdoor heen. Hier en daar zie ik in haar economie schrift dingen staan die ik herken. 
 
Heb je het eigenlijk hier en op school naar je zin?
'Ja, op zich wel. Het leven hier is niet zo spannend en soms best saai, maar ik ben blij dat ik hier ben. Het is goed om naar school te gaan.'
 
Help je ook wel eens met het verzorgen van de kleintjes?
'Soms, ik doe ook vaak mijn eigen ding. Huiswerk, enzo.'
 
Hierna praten we nog wat door. Ik vraag ook of ze misschien wilt vertellen waarom ze hier is. Daarop antwoordt ze dat het een lang verhaal is. Ik begrijp de hint en vraag niet verder. 
Ik vond het erg leuk om een zicht te krijgen in het dagelijks leven van iemand van mijn leeftijd, sommige dingen komen overeen en andere dingen totaal niet!
 
tot de volgende post,
 
xoxo, Ploon
 
Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: ploondepotter
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
387