Terugblik Zuid Afrika

Nu ik eindelijk alle foto's van de reis heb ontvangen, wordt het maar eens tijd naar een terugblikje!

Wat een reis was dit zeg.. Ik begin het me eigenlijk steeds beter te beseffen allemaal. En ook hoe graag ik terug wil! Toen we aankwamen in Amsterdam was ik eerlijk gezegd nog wel blij, weer je eigen stadje en de gezellige drukte. Mijn gedachte en 'geest' is nog zeker twee weken blijven hangen in Zuid Afrika. Maar dat is nu veranderd.. 

Wat ik allemaal mis: veel. Heel veel. Maar het meest toch wel de kinderen die ik daar heb ontmoet, in Mother of Peace. Ik heb daar veel vriendinnen gemaakt en veel verhalen uitgewisseld. In die week heb ik zoveel gedaan en meegemaakt. Want buiten het opknappen van de school om gingen we elke dag na het werk met alle kinderen spelen, en zingen. Ik hou zelf er van zingen maar een paar meiden daar ook en die konden het zo goed! Samen zongen we dan bekende hits zoals "all of me" en 'baby' dat was erg leuk. Ook kwamen die meiden ons een keer een privé concert geven, zo hebben zij ook weer wat geld aan ons verdient. De laatste dagen heb ik ook geholpen in een paar huisjes en de huismoeders geholpen met klusjes zoals strijken, kinderen in bad doen enzovoort. Ook heb ik toen uitgebreid gepraat met de huismoeder, wat was zij lief. Ik heb hen ook wat Nederlands geleerd, en zij mij Zulu taal.  Op de laatste avond in Mother of peace hebben we een braai voor alle kinderen gehouden met optredens. Ik heb toen samen met Carolina, en twee andere meiden van daar een lied gezongen, dat was heel speciaal. Daarna hebben we natuurlijk uitgebreid afscheid genomen en heb ik allemaal briefjes gekregen van ze. Toen verlieten we mother of Peace. Met een opgeknapt schoolgebouw natuurlijk ;) 

Morgen vertel ik over de rest van de reis!

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Wiekemientje
Supporting content
Terugblik Zuid Afrika
More contributions of WorldSupporter author: Wiekemientje
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]