Op de helft

14 dagen geleden begon ik mijn grote avontuur in het grote Afrika. Maar wat heb ik nu eigenlijk echt gedaan, en heb ik al iets kunnen veranderen ? De reden dat ik nog weinig verteld heb over wat ik hier doe is; omdat ik erg achter de schermen aan het werk ben.
Ik ben bezig met een plan om de begeleiders te trainen, en afgelopen week volop bezig geweest met het maken van een schema of beter gezegd structuur voor de cliënten en de begeleiders, aangezien ze hier niks met ze doen.

Ik zal het beter uitleggen...
Deze cliënten doen helaas hele dagen niks, dit is niet omdat ze niet willen, maar omdat de begeleiding niks met ze doet. Afgelopen week heb ik overuren gedraaid en gedacht hoe dit probleem op te lossen. Ik heb alle cliënten (32 stuks) ingedeeld in 5 teams, voor 1 team is er 1 cliënt die leider i.v.m. personeel tekort en geld gebrek. De overige 4 teams worden geleid door de begeleiders. Niet ideaal, alleen denk ik de enige werkbare oplossing! Voor deze teams heb ik een week schema gemaakt met elke dag van de week een volledig programma met wat ze kunnen/moeten doen, erg veel werk dus. Zeker omdat het niveau erg verschilt. Dus voor elk samengesteld team is er een apart activiteiten programma nodig, en tot mijn grote geluk heb ik ook alle activiteiten mogen verzinnen... Inderdaad erg veel werk, dit heeft mij dus heel de week bezig gehouden tot in de late ''vrije'' avond uren. Morgen ( maandag) gaan we beginnen met deze nieuwe manier van werken, ik heb er een hard hoofd in want de begeleiders zijn lui en tonen weinig initiatief. Gelukkig is de grote baas hier (Justin) wel aan mijn zijde en gaan er volgens hem voor diegene die niet mee willen werken nieuw personeel gezocht worden. Volgens hem zijn de begeleiders hier veel te lang mee weg gekomen. Een interessante week gaat dit worden dus!


Naast het werken van afgelopen week ben ik op donderdag met een travel trip weg geweest naar Durban (Durban by night). Een hele indrukwekkende ervaring, je ziet hoe de mensen leven in de sloppen wijken en hoe de overheid van Zuid Afrika miljoenen verspeeld heeft aan het WK voetbal in plaats “van het helpen van de bevolking”. Er zijn veel valse beloftes gedaan door de overheid en ze laten de mensen stikken voor 5 weken voetbal pret.

Gisteren naar Oribi Gorge geweest, een natuur reservaat waar ik zebra, giraffe, koedoes, impala's en andere bok soorten gezien heb, ook was er een swing die je kon maken over een 150m diepe afgrond, en zo'n held als ik ben heb ik natuurlijk mijzelf op geofferd als fotograaf, om goede foto’s van de kant te kunnen nemen :p

Hierbij nog wat foto's van het project, hoe ik hier eet en slaap en hoe alles er natuurlijk uit ziet. Ook wat foto's over de travel trips natuurlijk 

Erg benieuwd naar morgen, wanneer we het nieuwe systeem gaan uittesten, natuurlijk hou ik jullie hiervan op de hoogte...

Follow the author: jurren
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: jurren
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]