Week 2

Maandag:

Helaas was ik nog steeds ziek en kon ik niet mee naar het project. De hele zondag heb ik op bed gelegen met buikkrampen! Anders was ik naar de kliniek gegaan om daar te helpen. In de loop van de ochtend ging ik me langzaam beter voelen en ben ik begonnen met wat crackertjes. Dit ging redelijk dus in de middag heb ik geholpen met de planning en het maken van de voedsel pakketen voor de komende week. Daarna heb ik lekker een douche genomen, naja lekker. Met 4, 5 literflessen met warm water, dat was me douche. Want er is ook al de hele dag geen stroom. In de avond ben ik lekker op tijd naar me bed gegaan om me zo snel mogelijk weer wat beter te gaan voelen.

 

Dinsdag:

Dinsdag ochtend ben ik mee geweest naar het project in Khula, een support Group. We hebben daar met de mensen zitten breien, gaven drinken en bananen en we hebben gesproken over de ontwikkeling van kinderen. Na de lunch hebben we de spullen gepakt voor de Home Base Care. We hebben 3 mensen bezocht, we zijn bijvoorbeeld bij een vrouw van 91 geweest, ze was blind en kon niet meer staan, zitten of lopen.  Ze lag in een hutje met alleen een bed en een stoel en had last van doorligplekken. Ze werd verzorgt door haar dochter. Ook zijn we bij een meisje 9 jaar geweest, ze heeft diabetes en een vorige vrijwilliger heeft een bloedsuiker apparaat voor haar geregeld en heeft haar er mee om leren gaan. Ze voelde zich nu goed.

 

Woensdag:

We moesten woensdag mee naar een begrafenis. Dit keer ging het om een meisje van 4 jaar oud. Ze is 2 weken geleden (ja 2 weken!) verbrand in haar huis. Haar broertje ging hulp halen omdat het huisje in brand stond en heeft per ongeluk de deur achter zich dicht gedaan waardoor het meisje niet meer kon vluchten. Het meisje kwam uit een arm gezin en er was heel veel gedoe in de familie. Omdat dit meisje vaak mee deed aan de projecten van Africa impact en omdat er vanuit de organisatie dingen geregeld zijn voor de begrafenis moesten we uit respect mee daar naar toe. Toen we er aankwamen werd het meisje uit te auto getild, ze lag wel gewoon in een afgesloten kinderkist. Toen gingen ze de plek bepalen waar ze kwam te liggen en moesten we gaan helpen met het gat graven. Ondertussen werd er een geitje gebracht, en ja hoor die werd geslacht. Het was op dat moment niet echt het leukste wat ik aan het meemaken was. Ook ging de kist nog open om het meisje te bekijken, gelukkig werd dit een stukje verderop gedaan met alleen familie. Toen het gat naja graf diep genoeg was werd het meisje erin getild, werd er hout en een rieten matje overheen gelegd, haar kleding erin gelegd en toen werd het weer dicht gemaakt. Ondertussen werd er gesproken (dit keer werd het ook vertaalt naar het engels) en er werd gezongen. Toen het klaar was gingen we naar een huisje toe om daar met zijn alle te eten. Helaas durfde ik dit nog niet aan want had al 4 dagen geleefd op crackers. Maar ik moest het eten wel aanpakken. Nadat we daar klaar waren was het ondertussen een uurtje of 2. We gingen naar het vrijwilligershuis en hadden 5 minuten om in te pakken en we moesten weer door naar de projecten. Ik ben naar het home base care project gegaan, daar hebben we de moeder en zus van Swele de zulu vrouw die altijd met ons mee gaat ontmoet, haar zusje is gehandicapt en haar moeder heel oud. Woensdag avond was ik dood op en ben ik weer lekker op tijd me bedje in gedoken.

 

 

Donderdag:

Donderdag ochtend ben ik weer met heb Home base care project meegegaan, helaas waren de helft van de mensen niet thuis. Dus hebben we vooral rond gereden, bij de persoon waar we wel geweest zijn heb ik de bloeddruk gemeten, de bloeddruk van 237/135, je zou zeggen dat zo iemand dood zou neer vallen maar deze meneer was er mee bekend en kan pas 3 november naar de kliniek. Dus hij krijgt paracetamol en vitamine tabletten en daar moet hij het maar even mee doen. In Nederland pakken we dit toch heel anders aan en moeten we toch echt blij zijn met de zorg die we kunnen krijgen. In de middag moesten we naar de HIV/Aids voorlichting. Er was ons vertelt dat we voorlichting moesten gaan geven aan volwassen mensen in een groepje van 4 tot 7 personen. Dus ik heb netjes alles voorbereid en gelezen om het een soort van in het engels te kunnen vertellen. Totdat we bij een high school aankwamen en er was besloten dat we de les moesten gaan geven aan een klas van 45 kinderen in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar. Gelukkig was iemand van de organisatie mee die dit opgepakt heeft want ik had dit nooit kunnen doen met me houtje touwtje engels.

 

Vrijdag:

Het is al weer de laatste dag van de week, en wat vliegt de tijd. Deze dag zijn we gestart met Home assistent. Dit is een project waarbij we bij de mensen langs huis gaan om klusjes te doen. We gingen deze ochtend naar een vrouwtje met een geamputeerd been. Ze zei dat ze zich niet zo goed voelde dus we zijn eerst met haar naar de kliniek gegaan. Daar kreeg ze ongeveer 9 soorten tabletten mee voor haar diabetes (dit keer was er gelukkig wel insuline), hart, vitamine enz. toen gingen we weer terug naar haar huisje en hebben we de vloer aangeveegd, de afwas gedaan en de tuin (naja rondom het huisje) aangeharkt. Ze was ons erg dankbaar en de buren kwamen ook nog langs om voor ons te bidden. Erg leuk om te zien dat je met een afwasje doen in een vies teiltje water zoveel voor iemand kunt betekenen. In de middag ben ik weer naar de Reading club geweest. Dit keer waren er ongeveer 30 tot 40 kinderen om boekjes te komen lezen. Het was erg leuk en iedereen kwam omstebeurt een stukje lezen om zich te bewijzen zodat ze een certificaat kunnen verdienen. Het is echt knap hoe sommige kinderen al zo goed engels kunnen lezen. Vrijdag avond zijn we lekker even naar het café geweest om een borrel te doen .

 

Helaas is het de afgelopen week erg slecht weer geweest, iedere dag regen, kou en harde wind. Dit weekend zouden we naar Mozambique gaan voor een olifanten park en om de zee op te gaan om walvissen en dolfijnen te spotten. Helaas kan het niet doorgaan omdat de golven op zee 4 tot 5 meter hoog zijn dus het veel te gevaarlijk is. Dus zaterdag begonnen we de dag weer met regen. We zijn even naar de brug van St. Lucia gelopen om hippo’s te spotten, na 3 pogingen om er heen te lopen omdat we iedere keer nat regende is het toch gelukt.

 

Zondag:

Om de week toch nog even super mooi te eindigen hebben we een Safari game drive gedaan! Wauw wat een ervaring is dat zeg! Onze wekker stond op 4:15, want om 5 uur werden we opgehaald door de jeep. Na ongeveer een klein uurtje rijden kwamen we aan bij khwazulu park. We zijn eerst een rondje gaan rijden en wat een beesten hebben we al gezien voor 8 uur! Olifanten, zebra, buffel, giraffe, neushoorns echt fantastisch om te zien! Om 8 uur gingen we ontbijten, het zonnetje scheen al lekker, wat een genot! Daarna zijn we verder op pad gegaan, we kwamen over de rivier en zagen een krokodil van heel dichtbij. Toen kwamen we in een kudde olifanten met een paar hele kleine, het is precies de baby tijd dus bijna van alle dieren waren er baby’s te zien! Na lang zoeken en speuren hebben we het gevonden de leeuwen! Eerst in de verte maar als we verder gaan zien we ze van dichtbij! En ze steken vlak voor onze auto over, wat een beesten echt prachtig. Na de spectaculaire dag hebben we afgesloten met een braai (bbq). We hebben heerlijk in de wildernis gegeten. Om 3 uur waren we weer bij het vrijwilligers huis en hebben we nog even lekker bij liggen komen in het zonnetje van deze prachtige dag!

 

Ik hoop dat jullie een beetje een beeld krijgen van hoe ik het hier heb, het is namelijk allemaal best ingrijpend en dat is best moeilijk om op papier te zetten. Wel heb ik het heel erg naar me zin en voel ik me al een stuk beter als vorig weekend. Alleen het zonnetje zou nog wel lekker zijn als die zich ook nog even laat zien. Helaas is het vorige week niet gelukt om wat foto’s te uploaden omdat de wifi verbinden niet altijd helemaal optimaal is, als het lukt deze keer krijgen jullie zeker wat leuks te zien!

Tot snel!!

 

Groetjes, Celina!

 

Image
Follow the author: croos
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: croos
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]