Looking forward to Nepal

Nog één week en dan zit ik in het vliegtuig naar Nepal.


Een jaar geleden zou ik nooit gedacht hebben dat ik in een ver land vrijwilligerswerk zou gaan doen. Niet vanwege het werk, maar meer de afstand. Ik ben een echte huismus en van heimwee zeker niet vreemd.

Wat mij overgehaald heeft om toch deze reis te boeken, zijn de verhalen van medestudenten die tijdens hun stage of zomers naar landen zijn gereisd om vrijwilligerswerk te doen. Dat heeft mij geïnspireerd. Daarnaast zal het voor mij ook gewoon heel goed zijn om op mijn eigen twee benen te staan en dingen te ervaren.  

Maar dan nog de beslissing, waarnaar toe.. Die vond ik lastig.. Peru.. Vietnam.. Thailand.. China.. Mongolië.. en toen zei mijn vader ineens Nepal. Zelf was ik er niet zo snel op gekomen, omdat ik niet zo bekend ben met het land, behalve dan met de woeste Mt. Everest. Een collega van mijn vader reist ieder jaar als gids naar Nepal om mensen door de bergen te leiden. Speciaal voor mij wilde hij een middag vertellen over het prachtige land. En zo leidde hij mijn plannen richting Nepal. Hij liet schitterende dia's zien van prachtige landschappen, vriendelijke mensen en intrigerende plaatjes. Als fotograaf weet hij hele mooie plaatjes te schieten.

Dus in januari trok ik de stoute schoenen aan en boekte tickets en nam contact op met een Vrijwillig Wereldwijd. Een organisatie die vrijwilligers uitzend naar diverse projecten over de wereld.

Dertien weken zal ik verblijven in dit land, wat mij alleen al vanuit verhalen en foto's fascineert.  De eerste zeven weken verblijf ik op het project en zal in deze periode slapen in een gastgezin. Ik ben heel benieuwd naar het gezinsleven in Nepal, de dagelijkse dingen en de kinderen in het weeshuis. 

Pas geleden heb ik ook besloten om ook een trekking te doen in Nepal. Dus aansluitend aan het project, sluit ik aan bij een groep Nederlandse reizigers en een Engelstalige gids. Er waren prachtige routes te vinden op het internet, maar gezien het feit dat ik niet ervaren ben, heb ik de zwaardere tochten moeten laten gaan. In plaats daarvan ga ik de Manaslu Ronde lopen. Een route die relatief kort geopend is voor toeristen en waar sinds heel recent pas lodges te vinden zijn om te overnachten. Dus de bergschoenen zijn inmiddels gekocht en ben ik gestart met trainen.  

De laatste drie weken komt een goede vriendin en gaan we verder rondreizen door Nepal.

Ik heb er ontzettend veel zin in.

Ik zal mijn ervaringen, foto's en verhalen hier zoveel mogelijk delen tijdens mijn verblijf. 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of donnavanengelen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
4
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.