Voor, tijdens en na mijn vrijwilligersavontuur!

Hallo lieve lezers!

Ik zal jullie vertellen wat ik voor tijdens en na mijn reis gedaan heb. Ik hoop jullie te inspireren zodat jullie zelf ooit ook gaan overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen! Het is zeker een aanrader! Veel lees plezier!

Voor mijn reis

Voordat ik vertrok naar Zuid Afrika om daar bij Palm Tree te werken heb ik eerst een aantal dingen gedaan. Namelijk een presentatie gehouden voor verschillende groepen op school om deze cursisten (MBO) ook te inspireren en voor te bereiden op vrijwilligerswerk. 

Ik heb twee acties gedaan. Ik heb namelijk lege flessen verzameld. Ik denk dat ik met 4 volle karren bij de JUMBO stond en flesje voor flesje in het apparaat gegooid heb. Om precies te zijn 268 flessen en 4 volle kratten bier! Hoppa weer een mooi bedragje in de pocket voor Palm Tree. 

Ook heb ik een stroopwafel actie gehouden. Ik heb bij de COOP voor een laag bedrag stroopwafels kunnen inkopen en weer kunnen verkopen aan familie en vrienden voor een redelijke prijs. Hierbij heb ik 200 pakjes kunnen verkopen en dus ook weer een mooi bedragje bij het statiegeld op kunnen tellen.

Kinderopvang 't Hummelhûs heeft een kledingmarkt gehouden. De helft van de opbrengst kreeg ik mee naar Zuid Afrika om daar goed te kunnen besteden. 

Door deze acties en donaties heb ik een mooi bedrag opgehaald waarmee ik Palm Tree weer een beetje kan helpen!

Tijdens mijn reis

Ik heb twee maanden bij Palm Tree Care Centre gewerkt. Dit is een klein opvanghuis in Amanzimtoti. Palm Tree zet zich in voor kinderen in de breedste zin van het woord: ze zorgen voor hun 15 eigen kinderen, ze zorgen tijdelijk voor babies die zijn afgestaan voor adoptie, en ze runnen een daycare om de kinderen in de omliggende community een goede start te geven. 

Ik heb hier met heel veel plezier deel van uit mogen maken. Ik heb genoten, geleerd en gezien. Ik heb genoten van de kleine dingentjes die de kids al blij maakten, een simpel voorbeeld: bellenblaas... Voor ons heel normaal maar voor hun zo leuk! Ik heb geleerd om te kijken naar wat je wel hebt en niet naar wat je niet hebt, daar word je alleen maar ongelukkig van. Wees blij met wat je hebt! Ik heb gezien, ik heb nu eindelijk een keer met mijn eigen ogen gezien hoe het leven in een ontwikkelingsland is. Niet alleen gezien maar ook zelf twee maanden in rondgelopen. Wij hadden de 'luxe' nog dat we twee keer in de week uit eten konden maar het besef dat de kids en leiding van Palm Tree dit niet zomaar kunnen doen was er ook zeker!

Na mijn reis

Eenmaal thuis, back to the Netherlands, moest ik eerst weer heel erg wennen, van een grote tuin in Afrika naar een lucifer bakje in Nederland (naja zo voelde dat). Van een koude douch in Afrika naar een warme douch in Nederland, dat voor ons erg vanzelf sprekend is. Van een regenbui in Afrika die er voor zorgde dat je soms een week zonder stroom zat naar een leven in Nederland waar het raar is als de stroom uitvalt.... Wat voor ons in Nederland heel normaal is is voor de mensen in een ontwikkelings 'luxe'....

Ik heb genoten van mijn reis, en ik zal het iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen in een ontwikkelingsland!

`You will never be completely at home again, because part of your heart will always be elsewhere.´

Heel veel liefs,

Ingrid

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Ingrid van Vliet
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
565