Een jaar later...

Het is ongeveer een jaar geleden sinds mijn terugkomst uit de Filipijnen! In die tijd is er weer veel gebeurd, maar mijn herinneringen aan de Filipijnen voelen nog steeds warm aan. Al tijdens mijn verblijf in de Filipijnen heb ik besloten om mij met mijn master te focussen op Azie, en daarom heb ik gekozen voor de master Asian Studies op de Lund University in Zweden. Mijn ervaring in het Aziatische land komt hier heel erg goed van pas. Samen met mijn klasgenoten hebben we altijd veel discussies over ontwikkeling en door mijn verblijf in een van de grootste sloppenwijken van Manila kan ik mij naast de discussies voor mijzelf een goed beeld vormen. 

Ik ben nu halverwege de studie en heb dus nog één studiejaar te gaan. Ook in dit jaar zal ik - naast het schrijven van een scriptie - contact houden met al de mensen die ik heb leren kennen in de Filipijnen. Het leuke van een regionale studie als Asian Studies is dat je veel mensen tegenkomt die ook betrokken zijn met het continent. Zo vertrok twee weken geleden een Duitse klasgenoot om tijdens deze zomer een stage te lopen in Manila, en heb ik hem een brief en foto's meegegeven en hem gevraagd deze af te geven bij de mensen in mijn oude buurtje! Uiteraard heb ik hem ook verteld over JOHO WorldActivity Phillipines en de Smokey Mountains tour. 

Na het afronden van de studie staan er veel opties voor mij open, maar ik weet zeker dat mijn ervaring in de Filipijnen mijn passie voor Azie heeft versterkt en mijn bewustzijn van de ongelijkheden in de wereld heeft vergroot.  

Follow the author: keeskrul
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]