Interview met een Ugandees

Toen ik in Uganda was heb ik veel verschillende mensen gesproken. Heel veel verschillende mensen. Maar de gesprekken die voor mij het meest indrukwekkend waren vonden plaats bij FOHO. FOHO staat voor Foundation Of Hope Organisation, een door Oegandezen opgerichte stichting die o.a. straatkinderen helpt. De lokale vrijwilligers families en jongeren ondersteund met praatgroepen voor jongeren die opgroeien met de dagelijkse problemen van de stad, over HIV/aids, puberteit, omgaan met criminaliteit en andere onderwerpen die jongeren bezighouden.

FOHO organiseert verder schoonmaakprojecten in de stad en vele andere dingen om ook de “Community” te ondersteunen.

Wij zijn bij deze organisatie langs geweest toen helaas kinderen weg waren. Behalve een jongetje dat daar moest blijven omdat hij malaria had. Ook was er een ander jongetje die ergens in de buurt woonde en verrassend veel Nederlandse zinnen kende. Er kwamen vaker Nederlandse vrijwilligers waarvan ze een paar zinnen hadden geleerd. Allebei waren ze harstikke aardig maar wat me vooral verbaasde was hoe intelligent ze waren. Toen ik vroeg of ze op school zaten kreeg ik van allebei een nee. Een antwoord dat ik eigenlijk al verwachtte maar me toch enorm verbaasde. 

De jongste wilde enorm graag naar school en later dokter worden maar zijn ouders hadden niet genoeg om zijn school verder te betalen nadat hij er een paar maanden had opgezeten. De oudste jongen met malaria zei iets in de trant van” dat het niet kon omdat hij het al druk had met andere dingen”. Waarschijnlijk bedoelde hij werk maar omdat we werden geroepen om te helpen in de tuin kon ik het niet meer vragen.

Later hebben we gevolleybald met alle kinderen uit de buurt wat enorm leuk en memorabel was.

Foto:(rechts sta ik met in het midden het jongetje dat malaria heeft en rechts Ferdy (httpspublic://blog/img-20140202-wa0002_0.jpgwww.wereldsupporter.nl/profiel/ferdyvbrussel)).

Image
Follow the author: joaquin
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]