De afgelopen periode

Door de drukte van de studie de afgelopen periode is het bloggen er een beetje bij ingeschoten.

Ook ben ik inmiddels druk met de voorbereidingen (en Spaanse les) voor mijn reis naar Zuid-Amerika. De reis is inmiddels zo goed als helemaal rond en we hebben ook een aantal tripjes met lokale gidsen en nemen soms een kijkje bij de lokale bevolking door daar te overnachten. Zij verdienen hier wat geld mee en wij krijgen een mooie kijk binnen hun cultuur.

Verder heb ik afgelopen periode een keuzeblok over AIDS gevolgd. Dit was een internationaal keuzeblok met studenten uit Nederland, Tanzania, Brazilië en Indonesië, wat het erg leerzaam maakte! Ik heb hier voor gekozen om meer te leren over niet alleen de klinische aspecten van de ziekte, maar ook over de culturele, sociale en economische gevolgen van dit wereldwijd enorme probleem. Doordat er veel studenten van verschillende culturen dit vak volgden, heb ik veel geleerd over hoe ze in andere landen met deze ziekte (en de bijbehorende problemen zoals stigmatizatie e.d.) omgaan. Om AIDS de wereld uit te kunnen helpen zijn er nog heel veel stappen nodig, maar inzicht krijgen in hoe hier wereldwijd mee om wordt gegaan is in ieder geval al een kleine stap. Je kunt het niet aanpakken als je niet weet wat er allemaal precies bij komt kijken.  

Tot slot heb ik via een oud klasgenootje die naar hetzelfde project als de mijne ging foto's aan onze huismoeder gegeven, en zij heeft mij een briefje teruggeschreven. Erg leuk om op deze manier nog wat contact te hebben. Met de andere members van het project spreek ik af en toe nog via facebook, en ook de vorderingen bij het project zijn via facebook te volgen :)

Follow the author: ManonDamen
More contributions of WorldSupporter author: ManonDamen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]