Woensdag 19 maart – Step Up Academy: wiskunde lessen + bezoek houtzagerij

Vandaag stonden er weer drie wiskunde lessen op ons programma. Elke woensdag geven wij wiskunde aan P3, P5 + P7 en P4. Over het algemeen is het niveau gemiddeld veel lager dan in Nederland, maar we zien toch kinderen vooruitgaan en onze methodes snappen ze al meer.
Bij P3 gaven we een les over sommetjes met behulp van een getallenlijn. Plus- en minsommen in tientallen en eenheden. Bijvoorbeeld 30 + 3 of 60 - 4. Een aantal kinderen hadden het snel onder de knie, maar een groot gedeelte van de klas vond het ook nog wel lastig.
Daarna hadden we weer P5 en P7, de oudste klassen van de school. Deze les ging het over breuken. Vandaag hadden we veel theorie voor de kinderen op het bord staan, dus ze moesten flink doorschrijven. Ze deden erg goed mee, snapten de uitleg en de oefeningen en waren erg leergierig. Dit was erg leuk om te zien!
Tenslotte hadden we P4. Dit keer was het een les over sommetjes in honderdtallen, tientallen en eenheden, bijvoorbeeld 123 = 100 + 20 + 3. Ook hebben we de splitsaanpak gedaan met plussommen, bijvoorbeeld 34 + 22 = 30 + 20 + 4 + 2 = 50 + 6 = 56. In deze klas is het nog wel eens aanpoten om ze aan het werk te krijgen, maar vandaag letten ze prima op en deden ze goed mee.
Zoals jullie weten hebben wij een aparte rekening geopend voor sponsorgeld. We zijn erg blij en dankbaar met de vele giften die we tot nu toe ontvangen hebben. Zelfs op dit moment krijgen we nog giften om ons werk hier voor te zetten, erg wonderlijk!
Een paar weken geleden hebben we een goed en open gesprek gehad met Philemon (coördinator project) en Emmanuël (begeleider project) van de Dina and Khaya Foundation. Wij hebben hen toen verteld dat we geld hebben om op Zanzibar te besteden en zo de scholen te helpen. Zij vonden dit erg leuk en enkele dagen later hebben we van beide scholen een A4 gekregen met hun ‘challengers’, met andere woorden wat voor spullen / materialen ze nog niet hebben en graag zouden willen hebben om de school te verbeteren.
De Step Up Academy is een vrij arme school. Wij hebben het op ons hart gekregen om een groot gedeelte van ons sponsorgeld te besteden aan de Step Up Academy
Ongeveer een week geleden zijn we in gesprek gegaan met het schoolhoofd van de Step Up. Daar kwam uit dat ze nog lang niet voor alle leerlingen banken hebben om op te zitten. De meeste leerlingen zitten nog gewoon de hele dag op de grond op een kleed. Nieuwe banken was het belangrijkste volgens hem en daar waren wij het snel mee eens.
Vanmiddag zijn we met het schoolhoofd naar een houtzagerij geweest en hebben 10 banken besteld. Deze zullen naar verwachting begin april klaar zijn. Deze banken zullen voor klas P2 zijn en daarmee kunnen alle leerlingen in deze klas zitten. De klassen P3 t/m P7 hebben al banken.
De eigenaar van de houtzagerij is een vader van één van de kinderen op de school, waardoor we dus de banken voor een lagere prijs kregen. We zijn erg benieuwd naar het resultaat en het voelt goed om de school hiermee te helpen!

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]