Terugblik op 2013

De tijd vliegt voorbij! Voor mijn gevoel was het pas geleden nog één van de eerste dagen van 2013, waarin mijn aanmelding voor het doen van vrijwilligerswerk goedgekeurd werd, en zo is het nu alweer de laatste dag van dit voor mij erg bijzondere jaar! Mijn absolute hoogtepunt in mijn reis naar Malawi om daar vrijwilligerswerk te gaan doen, wat is dat een mooie ervaring geweest! Er gaat geen dag voorbij of ik denk aan die tijd en telkens weer krijg ik een heerlijk gevoel! In Nederland zijn er dit jaar ook mooie prestaties verricht, denk bijvoorbeeld aan de serious request actie van vorige week! Wééér meer geld opgehaald dan vorig jaar, ik ben trots! Vooral omdat ik mij nu veel beter kan voorstellen hoe belangrijk bijvoorbeeld schoon drinkwater, een 'toilet' en zeep zijn. Ook het onderstaande filmpje van de documentaire van Eric Corton maakt dat weer heel erg duidelijk. Met vrij simpele maatregelen kunnen de mensen daar enorm worden geholpen. Zoals Eric aan het eind van het filmpje ook zegt: met 1 euro kan een kind een maand lang zijn handen wassen met zeep, wat 50% van de besmettingen en diarree voorkomt. Als Nederland hebben wij 12.302.747,00 euro opgehaald en wellicht wordt dit nog meer, door de nog lopende acties. Hiermee zouden dus bijvoorbeeld 12,3 miljoen kinderen een maand lang zeep kunnen gebruiken! In weken als die van vorige week ben ik enorm trots op de saamhorigheid binnen ons land. Die grote mensenmassa die naar Leeuwarden komt en enorm veel geld doneert voor landen als Malawi en Burundi, juist in onze economische crisis: Top! :) Ik hoop dat veel mensen die er normaal niet bij stil staan hoe goed wij het in Nederland hebben, dit vorige week hebben gemerkt en hier in 2014 en de volgende jaren ook iets mee gaan doen. Het is namelijk niet overal zo vanzelfsprekend als in Nederland. Ik kijk in ieder geval terug op een fantastisch jaar en kijk ook al enorm uit naar volgend jaar, waarin ik een klinische ontwikkelingsstage mag lopen in een ziekenhuis in Ecuador! Fijne jaarwisseling!

media_not_available.png
Follow the author: ManonDamen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: ManonDamen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
media_not_available.png
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]