LEEF

Zo'n 2 jaar geleden zat ik vaak op mijn kamer. Muziek luisteren, het internet afstruinen op mijn laptop. Mama kwam een keer mijn kamer binnen en vertelde me het volgende woord: 'Leef'. Ik snapte het toen nog niet helemaal. Dat doe ik toch? Maar nu pas ben ik erachter gekomen dat ik dat niet deed.

Sinds ik naar Afrika ben geweest, is er een wereld voor me open gegaan. Het klinkt ontzettend cliché, maar het is toch echt waar. Ik heb een abonnement bij de NS waardoor ik overal met 40% korting reis. Ik ga naar Utrecht en Nijmegen voor informatiedagen om anderen te inspireren, ik ga naar Rotterdam en Enschede om vrienden te bezoeken, ik ga spontaan naar Den Bosch om een leuke dag te hebben. Ik ga vaker op een terrasje zitten met vrienden. De grootste les die ik heb geleerd in Afrika is namelijk om te genieten, ook van de kleinste dingen. Zo kan ik nu zo ontzettend genieten van een mooie zonsondergang en een warme douche.

'Leven'. Een woord wat iedereen kent, maar waar ik nu, op mijn 16e, pas de echte betekenis van weet. En ik zeg wel 'pas', maar ik realiseer me nu dat dat eigenlijk heel vroeg is. 'Leven'. Wat een raar ding eigenlijk. Iedereen denkt dat hij leeft, maar doe je dat ook wel echt? Ik weet in ieder geval dat ik het doe en ik ben niet van plan te stoppen want oh wat heb ik er plezier in en wat voelt het fijn.

Ik sluit af met een op het eerste oog makkelijke vraag maar die toch ontzettend veel inhoud bevat: leef jij?

Follow the author: Jules
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Jules
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]