Hoe bepaal je je volgende reisbestemming? 6 bronnen voor een hoop reisinspiratie

Veel mensen hebben wel een lijstje van landen die ze graag willen bezoeken. Mocht je het echter niet zo goed weten, of heb je juist te veel om uit te kiezen dan kan het nuttig zijn om wat inspiratie op te doen om je volgende reisbestemming(en) te bepalen. Maar waar haal je die inspiratie vandaan? Hieronder heb ik 6 bronnen verzameld voor een hele hoop reisinspiratie.

1. Lonely Planet - of een andere reisgids

Als ik de Lonely Planet van een land doorblader krijg ik altijd spontaan zin om naar dat land te reizen. De auteurs weten iedere bestemming in ieder geval mooi te verwoorden ;) Toch zijn Lonely Planets erg handig om een overzicht te krijgen van een land of regio. Ook geeft de Lonely Planet voorbeeldroutes waarmee je een beeld kunt krijgen van hoeveel je nou kan zien van een land in bijvoorbeeld 2 of 4 weken. Naast Lonely Planet zijn er natuurlijk ook andere reisgidsen die je kunt raadplegen, Bradt is bijvoorbeeld ook populair onder reizigers die onbekendere bestemmingen willen ontdekken. 

2. Reisromans

Bedenk een land en er heeft ongetwijfeld iemand een boek over geschreven. Reisromans zijn verhalen van mensen die een bepaalde reis hebben gemaakt en zijn vaak interessant om te lezen als je meer te weten wil komen over een bepaald land, een specifieke route of een manier van reizen. Het kan je inspireren om ook die reis te maken, of juist laten realiseren dat het echt niks voor jou is (in je eentje op de motor door Centraal Azië? Ik liever niet). Aan de andere kant geeft een roman een beeld van de ervaringen van één of enkele personen, wat natuurlijk niet ook jouw ervaring hoeft te zijn. Het is in ieder geval heerlijk je te verliezen in die bijzondere reizen en kan je inspiratie geven om zelf ook zo'n bijzondere reis te maken!

3. Reisprogramma's en -documentaires

Naast leesmateriaal zijn er natuurlijk ook reisprogramma's die je inspiratie kunnen geven. Zelf kijk ik altijd graag 3opreis, online zijn ook oudere afleveringen te vinden als je meer wilt weten over bepaalde routes of regio's. Reisdocumentaires geven vaak meer achtergrondinformatie over een land waardoor je meer leert over de geschiedenis en cultuur.

4. Reisblogs

Het internet blijft de meest toegankelijke bron als je snel wat te weten wil komen over een bepaald land. Er zijn talloze blogs waar je ervaringen kunt lezen, voorbeeldroutes vindt of lijstjes van plekken die je moet zien als je in een bepaald land bent. Ook als je een reis wil plannen met een bepaald thema, bijvoorbeeld duurzaam reizen of alleen reizen zijn blogs waarschijnlijk de plek waar je hier de meeste inspiratie voor vindt. Enkele aanraders

5. Fora

Mocht na het lezen van al die informatie jouw vragen nog steeds niet beantwoord dan kun je natuurlijk ook zelf om advies vragen, zoals op een forum. Een reisforum kan een aparte website zijn maar je kunt ook denken aan Facebook groepen of gewoon hier op WorldSupporter!

6. Verhalen van vrienden en kennissen

Als je mensen kent die toevallig net in een bepaald land zijn geweest, vraag dan naar hun ervaringen! Hoe recenter iemand ergens geweest is hoe beter, want de situatie kan natuurlijk altijd veranderen in een land. Mensen houden ervan om over hun reis te vertellen en het levert jou ook gelijk een hoop waardevolle informatie op.

Kijk wat bij je past

Welke bronnen je gebruikt en hoe is helemaal aan jou. De een leest liever over een bestemming terwijl de ander graag met mensen spreekt die er geweest zijn. Kijk dus vooral wat bij je past. Mocht je nog meer manieren weten, of bijvoorbeeld een goede aanrader hebben voor een reisblog of forum, laat het weten in een reactie!

 

Related content or attachment:
Reisblogs, tips en ervaringen

Reisblogs, tips en ervaringen

Image

Het maken van een bijzondere reis staat bij veel mensen hoog op de bucketlist. Het plannen en uitvoeren kan echter een lastig proces zijn. Want waar je begin je en hoe maak je een keuze tussen alle mogelijkheden als je een reis wil maken? Op WorldSupporter hebben al verschillende mensen hun tips en ervaringen gedeeld. Deze heb ik verzameld in dit magazine. Veel leesplezier!

Image

Comments, Compliments & Kudos

Reisromans lezen: geweldige tip :-)

Hey Laura, ik zie dat je een uitgebreid overzicht aan tips hebt verzameld voor het opdoen van reisinspiratie! Erg handig :-) Ik merk dat ik mezelf herken in jouw tweede tip: reisromans lezen. Ik las er veel en dit inspireerde me om een aantal maanden op reis te gaan. Zelf vind ik de boeken van Iris Hannema superleuk. Wat is jouw favoriete reisroman?

Reisromans

Bedankt voor de tip! Iris Hannema kende ik nog niet :) Zelf vind ik de boeken van Paul Theroux heel mooi, en ook heb ik een tijdje terug het boek 'Meisjes, moslim en motoren' gelezen over 2 Belgische vrouwen die met de motor door het Midden Oosten reizen. Ook een aanrader!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2 1