Blog 9: backpack uitkiezen
Goed, dan ga je op reis en heb je alles geregeld, maaarrrr er is 1 cruciaal ding wat je absoluut niet kan vergeten. Namelijk je backpack! Het is erg belangrijk dat je een goede backpack uitkiest, aangezien dat extreem invloed heeft op hoe comfortabel je reis gaat zijn. Eigenlijk zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een backpack. In deze blog zal ik deze allemaal even langs gaan
 

Blog 9: Backpack uitkiezen

 
Het volume
Bij het bepalen van het juiste volume kies je eigenlijk hoeveel spullen je mee gaat nemen. Dit is afhankelijk van de duur van je reis, het seizoen waarin je op pad gaat en of je kampeert met je eigen tentje. Een rugzak van 35-55 liter is geschikt voor een periode van 2-3 weken en als je weinig spullen mee hoeft te nemen. 55-70 liter is geschikt voor een langere trip, gedurende een koude periode en als je meer spullen mee moet nemen. Aangezien Australië en Nieuw-zeeland vrij warme landen zijn zal een rugzak van rond de 50 liter het meest geschikt voor mij zijn
 
Geslacht
Sommige rugzakken zijn speciaal gemaakt voor vrouwen of mannen. Dit heeft te maken met de gemiddelde lichaamsbouw van dames en heren. Hier zijn deze genderspecifieke rugzakken op ontworpen. Een backpack voor dames is vaak wat korter en breder dan een herenvariant. Daarnaast lopen de schouderbanden van een damesrugzak meer naar buiten, terwijl die bij heren juist recht naar beneden loopt. Als je een vrouw bent zal ik zelf zeker aanraden om een vrouwenrugzak aan te schaffen.
 
Pasvorm
Dit is eigenlijk het belangrijkste waarnaar je moet kijken. Let hierbij goed erop of de rugzak genoeg steunt op je heupen. De band moet echt op je heupen zitten en dus niet in je taille. Daarnaast moeten de ruglengte goed zijn. Vaak is een rugzak ook nog kwa lengte aan te passen, maar let hier dus wel goed op. Verder is het belangrijk om te controleren of er een goede aansluiting is bij de schouderbanden. Een handige check om te doen is om de rugzak met wat gewicht te vullen en om te doen. Het is de bedoeling dat je niet veel last op je schouders ervaart. Dit is te controleren door even de heupbanden los te maken en dan te kijken of je meer gewicht op je schouders ervaart. Twijfel je erover of je bakcpack wel goed zit? Ga dan even langs naar een winkel die hierin specialiseert en vraag om hulp!
 
Overige eigenschappen
Verder zijn er nog een aantal andere zaken waar je op kunt letten. Zo weet je zeker dat de rugzak die jij kiest volledig aansluit bij jouw wensen. 
  • Met regenhoes: als je verwacht regelmatig door de regen te lopen, kan een regenhoes erg waardevol zijn. Zo blijft je rugzak én de inhoud volledig droog. Vaak kun je de regenhoes in een apart vakjes aan de buitenkant van de tas bewaren. 
  • Geschikt voor drinksysteem: als jij lange afstanden gaat afleggen met je rugzak om, wil je deze niet elke keer afdoen. Daarom is het toevoegen van een drinksysteem een goed idee. Je blijft goed gehydrateerd tijdens het wandelen, wat zeker tijdens zomerse tochten erg belangrijk is. 
  • Wandelstokken bevestigen: op vlakke stukken is het prettig om je wandelstokken even aan je rugzak te hangen en je handen vrij te hebben. Sommige rugzakken hebben hier een speciaal lusje voor. 
  • Met zakken op de heupband: bewaar belangrijke spullen en snacks in de zakken op de heupband zodat je er makkelijk bij kunt. Wel zo makkelijk om niet de hele tijd je trekkingpack af en om hoeft te doen! 
  • Ritsopening aan de voorkant: als je makkelijk bij je spullen wilt komen, is een ritsopening aan de voorkant erg handig. Zo hou je je backpack netjes gestructureerd en vind je snel wat je nodig hebt!
Hopelijk heeft deze blog jou geholpen met het uitkiezen van een backpack voor je reis en kan je zo comfortabel mogelijk op pad!
This content is used in bundle:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.