Aanraders in Boston, Massachussets en Ontario, Canada!

Introductie

In 2018 heb ik met mijn ouders een rondreis gemaakt in zuid-Canada (Ontario-gebied) en noord-oost Amerika, met name New York (staat) en Massachussets voor een totale duur van 3 weken. Dit is geen enorm lange tijd voor zo'n groot gebied, maar het is ook zeker niet te kort om veel te zien in die tijd. De eerste week/anderhalve week brachten we voornamelijk voor in Ontario, Canada, in de steden Ottawa, Toronto en Montreal/Quebec (Quebec) .

Ontario/Quebec (Canada) bezienswaardigheden:

Toronto was de eerste stad op de lijst waar we ook uitstapten na een vlotte vlucht van ca. 8 uur. Toronto zelf is een zeer interessante stad, hoewel we daar niet veel gedaan hebben, is het algemeen aan te raden om de stad wel te verkennen. De mensen zijn er erg vriendelijk en de stad zelf heeft naar mijn mening veel weg van Engelse steden, voornamelijk London. Een bezienswaardigheid is de CN tower. Deze gigantische zendmast van wel meer dan 500m hoog was tot kort nog het langste gebouw ter wereld. Als je een honkbal fan bent, is het stadium (en eventueel een wedstrijd) van de Toronto Blue Jays een bezoekje waard. Deze spelen ook nog is op het hoogste honkbal-niveau in Noord-Amerika, de MLB. De reis gaat verder naar Quebec. Quebec zelf is naar mijn mening niet een enorme bezienswaardigheid. Hoewel de stad zelf een hele mooie antieke sfeer en uitstraling heeft, is het er lastig te bereiken (je zal met de ferry moeten, die wel regelmatig gaat maar het alsnog een dingetje vormt.) Verder is er in de stad zelf niet veel te beleven, het is klein en naast een mooie kerk en straatjes is er verder niet veel te doen. (Een smalle disclaimer: 15-jarige ik was volledig gebonden aan het strakke reisschema van mijn ouders haha, het kan dus zijn dat er voor de reizende solo of jongerengroep meer te beleven valt). Een culinaire aanrader is nog wel poutine, simpel uitgelegd is dit een soort Canadese kapsalon zonder de groente. Patat met jus dr'op plus nog een beetje kaas zorgt voor een heerlijke en ook nog eens goedkope combinatie. Tot slot komt Ottawa aan de beurt. Dit is, mogelijk verrassend door haar relatief kleine populatie, de hoofdstad van Canada. Een absolute aanrader in Ottawa is het Canadian Museum of History. Dit prachtige museum is gelegen nabij de brug die naar Ottawa toeleidt. Het museum zelf zit vol interessante verhalen en voorwerpen uit de colonial en pre-modern history van Canada. Ottawa zelf is ook een heel mooie stad qua uitstraling, helaas hebben we van deze stad zelf niet veel gezien.

Massachussets (Amerika) bezienswaardigheden:

Na anderhalve week betreden we Amerika via de staat New York.  We reizen langs kleine dorpen en bezienswaardigheden verder naar/in Massachussets zoals Salem (bekend van de heksenjachten) en Cape Cod. Nu, de grootste aanrader van de reis; Boston. Als je een fan bent van Amerikaanse geschiedenis, of uberhaupt van geschiedenis in het algemeen, moet je Boston gezien hebben. De stad zelf is een van de oudste steden van Amerika, gesticht in 1630. Dit is ook te zien aan de stad zelf, het is naar mijn mening een prachtige mix van oude, antieke gebouwen en moderne faciliteiten. Als je je in Boston bevindt, is het aan te raden om de Freedom Trail te lopen. Deze is te vinden aan de roodachtige lijn die zich overal op de stoep in Boston bevind. Wie deze Trail loopt, komt langs alle grote bezienswaardigheden in boston. Zoals de Old North Church, waar belangrijke acties van Paul Revere in de onafhankelijksheidsoorlog plaatsvonden, de geboorteplaats van Benjamin Franklin, en de USS constitution, het oudste schip van de Amerikaanse marine. Verder is Boston een enorme fijne stad, het is er levendig, het eten is heerlijk en de mensen zien er vrolijk uit. Voor de ambitieuze scholier zit ook nog Harvard in de buurt.

Alle bezienswaardigheden op een rijtje + verder lezen

Ik hoop je voldoende te hebben ingelicht over mijn reis in Canada & Amerika, hoewel een reis vanuit Nederland misschien niet de goedkoopste optie is, is het de prijs zeker waard!

More contributions of WorldSupporter author: bentjacobs
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]