Blog 5: University Village North Ryde boeken

Blog 5: University Village North Ryde boeken

Goed je hebt een plekje uitgekozen en nu moet je gaan boeken. In deze blog ga ik wat verder in op hoe dit proces in zijn werking gaat en wat hier allemaal bij komt kijken.

Welke kaart heb je nodig?
Met je normale Nederlandse bankgegevens kan je helaas niet een kamer boeken. Je hebt hiervoor een Australische bankpas, master/visa master/debit kaart nodig. Ik had zelf nog geen masterkaart en heb deze dus aan moeten vragen. Dit heb ik gedaan via mijn bank, de rabobank. Dit gaat heel makkelijk via de app of je kan langsgaan bij de Rabobank en dan vragen zij hem voor jou aan. Je ontvangt dan binnen een week via de post je "rabocard" en pincode. Voor het aanvragen van deze kaart moet je wel een minimaal inkomen hebben van 1000 euro per maand. Ook kost de kaart 1.25 euro per maand. Zelf vond ik dit prettig omdat ik via de app gemakkelijk inzicht heb op mijn rabocard en normale bankrekening en zo ook makkelijk geld heen en weer kan boeken. Je kan natuurlijk ook een master/visa kaart ergens anders aanvragen als jij het niet via je eigen bank wilt doen. 

Als ik in Sydney ben ga ik via de commonwealth bank een Australische bankrekening openen. Bij de commonwealth bank kun je als student namelijk een gratis bankrekening openen. Deze bankrekening kun je op zijn vroegst 14 dagen voor je aankomst aanvragen. Om deze reden, naast dat het uberhaupt handig is om te hebben als je gaat reizen, heb ik dit een creditcard aan moeten vragen.

Kamer en data selecteren

De kamer die ik heb gekozen is "A room in a 5 Bedroom Apartment, Eastside ensuite". Vervolgens heb ik geselecteerd dat ik mijn eigen verblijfdata wil uitkiezen (namelijk 10 februari tot 22 juni, een totaal van 19 weken), waardoor mijn huurkosten op $377.00 per week uitkomen. Na dit gedaan te hebben ga je door met je persoonsgegevens op te geven. Ook wordt er gevraagd een geldige legitimatie up te loaden. Verder ga je ook een account aanmaken waarmee je toegang hebt tot de "MyVillagePortal". In deze Portal ga je later je betalingen regelen en overige informatie delen. Om je kamer te bevestigen moet je al een redelijke som geld meteen betalen die bestaat uit: An application fee of $36.25, a registration fee of $188.25, an annual cleaning fee of A$112.25 and a security deposit equal to 4 weeks' rent. Dit bedrag komt uit op 1154, 69 euro (+ een koersopslag van 23.09 euro). Na dit te hebben gedaan wordt er van je gevraagd om een kaart te machtigen waarvan wekelijk de huur vanaf mag worden geschreven (of op semesterbasis ofwel in 1 keer)

Koersopslag

Zoals je misschien hierboven al zag geld er voor een kaart die niet Australisch is een koersopslag. 

* 2.20% surcharge for Master credit card
* 0.60% surcharge for Master debit card
* 2.90% surcharge for Visa credit card
* 1.20% surcharge for Visa debit card

Bij die betaling die je moet maken om je kamer te bevestigen kun je deze koersopslag vermijden door een directe betaling te doen. Dit houdt in dat je het bedrag handmatig overboekt naar het rekening nummer van Nort Ryde Village. Wel moet je nadat je dit hebt gedaan een bewijs van betaling uploaden die vervolgens weer moet worden goedgekeurd door North Ryde Village. Dit proces duurt dus wat langer. 

Verder moet je deze koersopslag dus ook over je huur heen betalen. Dit kan je ook omzeilen. Je hebt namelijk tijdens de het registratieproces wel een banknummer (je credit/visa kaart) op moeten geven, maar deze kan je later in de Portal aanpassen. Als je dan dus een Australische bankrekening hebt geopend kun je deze opgeven. Voor deze bankrekening geldt een surcharge van 0%

Huur vooruit betalen

Via de Portal kun je ook al geld uploaden in je account en zo dus zaken vooruit betalen. Dit is puur een eigen voorkeur en hoeft dus niet. Je kan er ook voor kiezen dit niet te doen en North Ryde wekelijks automatisch de huur van je opgegeven rekening af laten halen. Zelf vond ik het wel prettig om dit alvast te doen zodat ik hierover niet meer na hoeft te denken. Je huur vooruit te betalen doe je door in je portal naar "make payment" te gaan en vervolgens "prepay my rent" te selecteren. Klik vervogelens het boxje "specify amount" aan en vul in het overzicht de bedragen in die je wilt overmaken naar je account. Ik heb ervoor gekozen om 18 weken aan huur (6348.60) en utilities (437.40) over te maken. Daarna klik je op pay now en wordt dit bedrag van je rekening afgeschreven. In mijn geval dan 4 167, 26 euro (+91, 68 euro koersopslag).

Overige gegevens in de Portal

De Portal van North Ryde is eigenlijk heel overzichtelijk en prettig. Je hoeft je geen zorgen te maken over dat je belangrijke informatie mist aangezien North Ryde je ook (meerdere) maitjes sturen als ze bepaalde informatie van je willen ontvangen. Het is natuurlijk prettiger voor jezelf als je dit al eerder hebt geregeld en dat doe je dus via de Portal. Je kunt hier je emergency contact opgeven, arrival date bevestigen, inzicht hebben in je payment details, room profile opgeven, belangrijke documenten uploaden, handige informatie lezen, checklist bekijken, resident handbook inzien en zelfs online modules volgen die je voorbereiden op het leven op de campus. "when in doubt go to the portal"

Hopelijk heeft deze blog jou een beetje inzicht gegeven in wat komt kijken bij het boeken van een kamer, zodat ook jij tijdens je exchange niet onder de brug hoeft te slapen.

This content is used in bundle:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]