Wat is een TEFL level 5 cursus en waarom zou je deze cursus volgen?

Ben je van plan een TEFL cursus te volgen? Dan kom je waarschijnlijk de termen 'level 3' of 'level 5' tegen. De TEFL level 5 cursus is relatief nieuw waardoor er nu meer keus is qua cursussen. Maar wat is een TEFL level 5 cursus en waarom zou je voor deze cursus kiezen? 

De 'levels' verwijzen naar het Engelse kwalificatiesysteem. De level 5 cursus staat daarbij gelijk aan een Foundation Degree binnen het Engelse onderwijssysteem (Regulated Qualifications Framework). In Nederland zou dat gelijk staan aan het tweede jaar van een bachelor. Dat betekent dat een level 5 cursus uitgebreider en intensiever is dan bijvoorbeeld een level 3 cursus.

Je hebt daarbij verschillende level 5 cursussen die je kunt volgen. De basis is een 180 uur online cursus. De 180 uur cursus kun je eventueel combineren met een praktijkweekend in Nederland om gelijk te kunnen oefenen met het lesgeven. Je kunt je kennis verder verdiepen met specialisatiemodules, bijvoorbeeld één-op-één & online lesgeven en/of lesgeven in zakelijk Engels.

Waarom zou je een TEFL level 5 cursus volgen? Met elke soort TEFL cursus kun je wereldwijd lesgeven, maar met een level 5 cursus zal je over het algemeen in aanmerking komen voor beter betaalde banen op populaire bestemmingen. Je hebt namelijk een hoog aangeschreven certificaat en kan je daarmee onderscheiden van andere TEFL docenten. Zeker een aanrader als je een carrière in TEFL nastreeft!

Zie de link voor meer informatie over de TEFL level 5 cursus (nu extra voordelig te boeken!)

Comments, Compliments & Kudos

Vooropleiding

Hallo,

Bij deze een vraag; is het behalen van een LOI HBO cursus Programma Engels genoeg als vooropleiding om de TEFL 5 cursus te volgen?

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.