Weten mijn achter-achter-achterkleinkinderen nog wat een bos is? - millenniumdoel 7

Dit is wat er met de wereld gebeurt. Wat tijd, en vooral wij mensen met deze aarde doen. Ik schrok toen ik dit plaatje zag, omdat het de keiharde waarheid is. Tussen 2000 en 2010 ging er gemiddeld wel DERTIEN MILJOEN HECTARE bos verloren, PER JAAR! Het zijn niet alleen de bomen die gekapt worden, hele levens van mens en dier, en bovendien een hele zuurstofvoorraad worden hiermee vernield. En het gebeurt nogsteeds, in grote mate. 

Er wordt wel wat bos bijgeplant de laaste tijd, maar er zou eigenlijk meer moeten gebeuren! De laatste tijd denk ik steeds meer na over dit soort dingen. Hoe wij als westerlingen met de aarde omgaan, bijvoorbeeld. Want ik ben ook een van die westerlingen, die in grote luxe in een groot huis woont. Soms schaam ik me hier wel voor, zeker nu ik in Uganda ben geweest, waar mensen in grote armoede leven en toch dolblij zijn met hele kleine dingen. Terwijl hier zoveel mensen alleen maar meer, groter en duurder willen. Dat is ook een soort armoede, denk ik: dat materialisme, en de belangrijkere dingen in het leven uit het oog verloren zijn. Dingen die veel belangrijker zijn dan spullen en geld: dingen als vriendschap, famillie, dankbaarheid, naastenliefde, en ervoor zorgen dat mensen over 200 jaar nogsteeds kunnen genieten van de aarde met haar prachtige natuur, bossen en dieren. Dat zou toch mooi als we dat met zijn alle weer inzagen en hier iets aan deden ! 

Want ik zou het vreselijk vinden als mijn achter-achter-achterkleinkinderen met mondkapjes op tijdens de geschiedenisles leren over de prachtige natuur die vroeger bestond op aarde dan inmiddels verdwenen is. 

 

(Millenniumdoel 7)

More contributions of WorldSupporter author: Fleur van Beek
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.