Mijn beste tips voor een duurzamer leven.

Duurzaam leven kan, sterker nog het moet! Om duurzamer te gaan leven hoef  je helemaal niet je leven radicaal om te gooien, het kan met een paar simpele, kleine veranderingen. Daarom hier mijn beste tips voor een duurzaam(er) leven.

1. Zet je apparaten die je normaal dagen op stand-by hebt staan uit.

2. Doe de verwarming een paar graadjes lager en trek warmere kleren aan. (Túúrlijk mag je nog wel eens genieten van die lekkere kachel, maar doe dit niet te vaak, een lekker zacht, warm dekentje is ook lekker.)

3. Koop geen flesjes water voor mee naar school of werk, maar koop een 'Dopper' en vul die elke dag met kraanwater. ( http://nl.dopper.com/nl/ )

4. Ga je boodschappen doen? Koop niet elke keer een plastic tasje maar neem je eigen boodschappentas mee.

5. Ga vaker met de benenwagen of de fies in plaats van de gemotoriseerde wagens.

6. Maak een eigen moestuintje of groentetuintje, sommige producten zijn echt veeel lekkerder en leuker als je ze zelf verbouwd hebt.

7. Doe niet na elke was je kleren in de droger, tuurlijk is dit makkelijker en sneller, maar zoveel minder duurzaam dan je kleren old school te laten drogen aan een lijntje of op een wasrekje.

8. Neem een 'douchecoach' dit is een timer in de douche, douche niet elke keer een halfuur!

En als laatste tip, leer wat duurzaam is, ga je erin verdiepen. Je hoeft niet meteen al mijn tips te gebruiken, maar denk eraan en probeer jezelf een duurzamere leefstijl aan te leren. Ik ga ook mijn best doen!

Succes en liefs, Dorieke

Contributions

Blog of Doriekejvl

Access level of this page

  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private