13, 14 en 15 juli.

 

Blog van zondag 13 juli:
1 van de millennium doelen is dat in 2015 alle jongens en meisjes naar school gaan. Bij dit doel dacht ik meteen aan een ontzettend goede organisatie waar ik meerdere malen actie voor heb gevoerd, namelijk Edukans. Edukans is een organisatie die zich inzet voor het onderwijs van een kind. Dit vind ik persoonlijk 1 van de beste doelen. Wanneer je geld geeft aan 'de armen' is dat heel lief natuurlijk en ze kunnen er ook wat mee, maar zodra het op is, is het op en hebben de mensen weer geld nodig. Als je investeert in het onderwijs investeer je tegelijk ook in de toekomst van het land. De kinderen die naar school gaan leren zich ontwikkelen en zullen uiteindelijk het land leren ontwikkelen.
Ik wil jullie graag vertellen over een ontzettend leuke actie die ik samen met Laura voor edukans heb gedaan. De naam van de actie was levend monopoly en dat zegt eigenlijk al genoeg. Wij zouden door heel Nederland gaan reizen langs alle straten van het monopoly en wanneer we 100 euro per persoon aan sponsors hadden sponsorde de NS ons een dagkaart. En die 100 euro hadden we zo! Het was een ontzettend gezellige reis en bovendien ook nog voor het goede doel! Edukans is een goede organisatie en ik vond dat zij verdienden om even in het zonnetje gezet te worden.

Blog van maandag 14 juli:
Vandaag heb ik heel bewust niet met gemobiliseerd vervoer gereisd. Want ook ik vind dat in 2015 meer mensen in een duurzamer milieu moeten kunnen leven. Dus met de fiets boodschappen doen, naar werk en even met de hond lopen. Het is niet haalbaar of realistisch om vanaf vandaag nooit meer met gemobiliseerd vervoer te reizen, daar ben ik me zeker bewust van maar we kunnen door kleine veranderingen wel verschil maken. Die kleine boodschapjes kunnen ook wel op de fiets met wat plastic zakken, fietstassen en een mand voorop, voor die bushalte die maar een kwartiertje fietsen is kan ik best mijn wekker wat eerder zetten in plaats van met de auto erheen racen of op bezoek bij familie in de buurt kan toch net zo goed ook zonder auto? Ik ben me wel bewuster geworden en wat ook nog leuk is? Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor mezelf!

Blog van zondag 15 juli:
De voorbereidingen waren getroffen en ik had er zin in. Ik zou vandaag beschuit met muisjes op straat uitdelen en uitleggen waarom ik het deed. Waarom? Omdat de gezondheid van moeders in 2015 écht verbeterd moest zijn. Jaarlijks sterven er nog zoveel vrouwen bij een bevalling, vreselijk. Persoonlijk ben ik tegen abortus, maar door abortus te verbieden worden er illegale en onprofessionele abortussen uitgevoerd waardoor de gezondheid van moeder en kind in gevaar komt.
Maar helaas, door een ongeluk (verder niet heel ernstig hoor;-) ) kwam mijn arm in een mitella en het hele verhaal ging niet door. Tenminste niet zoals ik in gedachten had. Samen met mama heb ik een beschuit met muisjes gegeten en ik ben ontzettend blij met haar, ik moet er echt niet aan denken dat bij mijn geboorte iets misgegaan was met mijn moeder.
Helaas is het plan niet gegaan zoals ik had gehoopt en was het bereik uiteindelijk veel kleiner maar hoe toepasselijk was het eigenlijk om zo met mama een beschuitje te eten. Gelukkig heb ik mijn geweldige moeder en ben ik me daarvan vandaag weer een beetje meer bewust geworden.

Nu ben ik klaar met de acht daagse challenge en ik heb er van geleerd! Sommige dagen wist ik echt niet meer wat ik voor een bepaald doel kon doen of lieten de mogelijkheden het uitvoeren van mijn idee niet toe, maar het is allemaal goed gekomen uiteindelijk. En ik ben er steeds meer achter gekomen wat de millennium doelen inhouden en hoe belangrijk ze eigenlijk zijn. Vanaf nu niet meer elke dag een blog maar ik blijf er zeker over nadenken. In de toekomst hoop ik dat ik vooral de mooie dingen ga zien of mag blijven zien en dat ik als een dankbaar mens bewust mag leven. En dat wens ik jullie allemaal toe. Bedankt voor het volgen van mijn blog en wie weet; tot ziens!

Liefs, Dorieke

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Doriekejvl
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
330