Nationale Bijentelling 2020

Doe mee!

Ideale activiteit voor je corona quarantaine. In je eigen tuin of balkon de natuur helpen door kennis te vergaren. Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Nederlandzoemt neemt je op hun website stap voor stap mee bij het herkennen van de 20 bijensoorten die je 18 en 19 april in je tuin kunt tegenkomen.

Waarom bijen tellen?
De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Ook voor ons heeft dit grote gevolgen. 80% van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek.

Hoe werkt de Bijentelling?

  • Tel op 18 of 19 april een halfuur de bijen in jouw tuin of op je balkon. Doe dit op een zonnig - of in ieder geval droog - moment.
  • Loop rustig één rondje door je tuin heen en noteer alle soorten en aantallen die je ziet. Download het Telformulier voor een overzicht van de bijensoorten.
  • Uitgeteld? Voer jouw resultaten vanaf 18 april in op de bijentelpagina.
  • Wil je meer weten? Bekijk de instructievideo
External Link
Supporting content
Red de bij - kinderen zingen massaal voor een bij-rijke wereld

Red de bij - kinderen zingen massaal voor een bij-rijke wereld

De bij wordt bedreigd en daarom zingt Kinderen voor Kinderen: red de bij! Want zonder bijen hebben we geen bloemen en planten, geen groenten en fruit en dus ook geen appeltaart of perenijs. Zing en dans mee en zorg dat iedereen weet dat we samen de bij moeten redden!

Goed om te horen dat op de schoolpleinen een ware buzz te horen is. En dit al vanaf de kleuters! Nu moeten de papa's en mama's nog snel wat planten erbij gaan zetten dit najaar voor een bloemrijke lente!

Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.