Mo;mo

In Nepal is het voornamelijk Dal Bath wat je voorgeschoteld krijgt. Dal Bath 's ochtends, 's middags en 's avonds! Want zoals de Nepalesen beweren. 
Dalbath 24 hour power! Maar gelukkig kun je biij veel kleine kraampjes  ook voor een paar roepies mo:mo krijgen. Mo:mo is eigenlijk een tibetaans gerecht dat het best te vergelijken is met ravioli gevuld met kip, groentes en kruiden. Het moeilijkste aan het gerecht is eigenlijk de vormgeving van de mo;mo :P. Want volgens Nepalees gebruik moeten alle mo:mo's één voor één op een sierlijke manier worden dichtgevouwen, zodat het echt kleine kunstwerkjes worden. (zie foto) Echter vereist dit wel enige oefening, maar je kunt de mo;mo's ook op je eigen wijze dichtvouwen. 

Het maken van de mo:mo's duurt lang, maar is heel gezellig tafelen. In Nepal maken ze de mo:mo's met z'n allen en eten ondertussen de mo:mo's die al klaar zijn. 

 

Toen ik verbleef bij een Nepalese familie aten we vaak mo:mo en daar heb ik het destijds ook geleerd om te maken. In Nepal gebruiken ze een speciale pan om de mo:mo te stomen, maar je kunt ook een gewone stoompan gebruiken. 

Het deeg: Doe wat bloem in een bak en voeg steeds wat water toe, kneed net zo lang totdat het deeg soepel is (dit kan even duren).
Wees voorzichtig met het toevoegen van water, want het is al snel te veel! 

De vulling: Meng de kipgehakt, ui, kool, knoflook en de masala kruiden. De masala kruiden geven de typische aziatische smaak aan het gerecht.  

"Tsal" (het sausje): Een tomatensaus, gemaakt van fijngehakte tomaten, verse koriander en ui. 

Het maken van de mo:mo: Neem een kleine hoeveelheid deeg, maak hier een balletjes van en rol dit tot een platte cirkel met een diameter van ongeveer 7cm. Leg hier de vulling op en kneed de deegcirkel rond de vulling, zodat het een mooi pakketje word. Vervolgens leg je de rauwe mo:mo's in de stoompan (vet de pan wel even in!) Wanneer de momo's niet meer plakkerig zijn, zijn ze klaar om te eten :D! 
 

 

 

 

 

 

Ready In: 0 min.

Ingredients:

  • 3 koppen bloem (1 kop=2
  • 4dl)
  • 500g kipgehakt
  • 250g fijngesneden kool
  • 1 fijngesneden ui
  • knoflook
  • tomaten
  • masala kruiden
Content categories
Supporting content
More contributions of WorldSupporter author: Paulien Schaank
Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.