Title: Documentaire over heksenkinderen in Malawi uit Peter R. De Vries over de Grens
Documentaire over heksenkinderen in Malawi uit Peter R. De Vries over de Grens

In deze aflevering van ‘Peter R. De Vries over de Grens’ op Nederland 1 zie je hoe Peter R. De Vries op onderzoek uitgaat in een opvanghuis voor zogenaamde heksenkinderen in Malawi. Het opvanghuis is een tehuis voor kinderen die van hekserij worden beschuldigd. Als de ouders wijs worden gemaakt dat hun kind behekst is dan nemen de ouders dat klakkeloos aan en zien zij hun kinderen als de oorzaak van hun armoede en problemen. Het verschrikkelijke gevolg is dan dat de dochters openbaarlijk verbrand worden, net als heksen.

 In de uitzending hoor je onder andere hoe er valse beschuldigingen worden gedaan door zogenaamde voorgangers of profeten die op geld uit zijn. Het doel van de uitzending is het werven van fondsen en hopelijk zullen meer mensen en organisaties iets voor deze meisjes gaan doen. Ik vond het vreselijk om het lot van deze meisjes te zien breken, door pure onzin. Het Malawi dat ik heb gezien is natuurlijk niet te vergelijken met deze praktijken, maar was voor mij al een enorme cultuurshock. Om me te bedenken dat dit gewoon gebeurt in de hoofdstad van het land is ongelooflijk. 

De video hierboven geeft een compilatie van de hele aflevering, helaas kon ik de hele documentaire niet vinden op YouTube.

Media of danakruk
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
More contributions of WorldSupporter author: danakruk
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]