Hoe kom ik er achter wat ik wil?

 

Hoe kom ik er achter wat ik wil?

 

Afbeelding: Hoe kom ik er achter wat ik wil

Hoe kom je er in vredesnaam achter wat je wil doen in het leven... Sommigen gaan er bijna vanzelfsprekend doorheen en anderen lopen vast. Maar hoe je het wendt of keert, eenieder wordt geconfronteerd met levenskeuzes in haar leven. Wat wil ik doen in mijn leven? Waar word ik gelukkig van? Wat voor carriere zie ik voor me? Beantwoord de vragen goed en heb wat lef en geluk en rijkdom is je deel; beantwoord het niet of onvoldoende en je bent verbannen tot middelmatigheid.

Ik ben in ieder geval zoekende en ontdek daarmee hele leuke visies van anderen. Ik verzamel op dit magazine wat van de visies die ik op mijn zoektocht aan het vinden ben.

Aanvullingen zijn van harte welkom!

Hoe verhoudt 'je passie' zich tot je levenskeuzes?

Sint gaf mij een boekje over lang en gelukkig leven. Het concept Ikigai wordt er in behandeld, wat zoiets betekent als de zin van je leven, het doel in je leven, en/of passie voor het leven. In Japan, waar mensen actief bezig zijn met hun Ikigai, worden mensen relatief oud en gelukkig en de schrijvers van het boekje zien die Ikigai dan ook als sleutel voor een lang en gelukkig leven. Ik worstel een beetje met dat cadeautje van de Sint. Hoe verhouden zin, doel of passie zich tot keuzes die ik maak met betrekking tot werk, studie of carriere?

Hoe verhoudt je passie zich tot je levenskeuzes
Last updated
05-01-2021

Springen in het diepe: hoe kan je angsten en onzekerheid inzetten voor keuzes en handelen?

Wanneer je in het diepe springt verlaat je waar je vertrouwd mee bent voor iets dat echt onzeker is. Het kan super leuk zijn en je leven verrijken maar het kan ook kostbaar zijn of schade doen en je kan falen en voor schut staan. De risico's worden groter, zekerheden verdwijnen, en beren lopen op je weg. Enthousiasme bij het idee kan zomaar omslaan in angst bij de gedachte. Doen of niet doen? Proberen of niet proberen? Het makkelijke antwoord is vaak nee.

Springen in het diepe: hoe kan je angsten en onzekerheid inzetten voor keuzes en handelen?
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Zin

Wat ik me soms afvraag en gesprekken over heb is: Is het zin aan iets geven of zin voelen? Je kan altijd wel zin aan iets geven, maar om echt ook zin erbij te voelen? Vaak bestaan de dingen die je doet uit veel verschillende activiteiten, waarbij aan sommige acties de zin om het uit te voeren ontbreekt.

Pas dan de 5 seconde regel toe, ga het gewoon doen, of neem het je voor en besluit. Wacht dan niet meer dan 5 seconden, want dan heb je je activiteit alweer uitgesteld of doe je het niet meer. Kijk maar eens of dat helpt...

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of Daan Blitz
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Afbeelding: hoe kom ik er achter wat ik wil
Statistics
47 1