Groene Golf - doe jij ook mee?

De groene golf houdt zich bezig met gedragsverandering ten behoeve van het klimaat. Er zijn drie acties gaande waaraan jij je steentje bij kan dragen, gericht op vlees, vliegen en kleding. Deze actie richt zich specifiek op vlees eten en heeft als doel zo veel mogelijk mensen mee te krijgen. Zie het als een leuke challenge voor jou en je vrienden om tot de kerst te proberen doordeweeks vegetarisch te eten. 

"We weten het allemaal. Vlees eten is slecht voor het klimaat: volgens de FAO is 14,5% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen afkomstig uit de veesector. Dat komt door de uitstoot van methaan en lachgas, maar ook door grootschalige ontbossing voor landbouwgrond.

De gemiddelde Nederlandse vleeseter, eet zo’n 110 gram vlees per dag. Wanneer we met duizend mensen tot de Kerst doordeweeks vegetarisch eten, consumeren we 4180 kilo vlees minder. Daarmee besparen we 77.200 kg CO2 equivalenten; oftewel 410400 km rijden in een gemiddeld auto. Dat zijn ruim 10 rondjes om de wereld!"

Bron: Blonk Consultants, Verantwoording campagne Nationale Week Zonder Vlees 2019

Ik doe mee, jij ook? Deel deze actie in je netwerk om nog meer mensen mee te krijgen! Aanmelden kan hier: https://collaction.org/projects/groene-golf-tot-kerst-doordeweeks-vegetarisch/178/details?fbclid=IwAR0uV7JlWNrdJf4xpvrlp9jbq9UmR7KJpuUS7kM_JPQ0Fcz_lmF9zSamA6U

Image
Image
Follow the author: hannahlow
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland, stagelopen of onderzoek doen? Check welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn via de JoHo Insurances Foundation, of bereid je vertrek naar het buitenland voor

Study or work abroad: check your insurance options

Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Date
14-09-2019 to 25-12-2019
Statistics
[totalcount]