Handjeklap

Education Category: Math, Games
Ages: 8-12, 12-16, 16+

Ik heb in Tanzania geleerd dat kinderen het heel fijn vinden als je ze 1 op 1 aandacht geeft. Handjeklap is hier onwijs geschikt voor. Je speelt met het kind en kan hem of haar direct Engels en tellen bijbrengen. Het fijnste is dan een spel zoals handjeklap nooit vast staat, als je merkt dat een kind het moeilijker vind maak je het makkelijker en andersom.

Het handigst is om te beginnen zonder taal en alleen met een ritme. Zodra het kindje het ritme volledig onder de knie heeft begin je pas met spraak erbij. Als je dit in een keer doet is de kans groot dat het kind verward wordt of afgeleid raakt. Dit een voorbeeld van een ritme. Zorg er hierbij wel voor dat je het kind het niet te moeilijk maakt!

De liedjes die je kan leren liggen aan het niveau van het kind. Je kan beginnen met gewoon het tellen van de klappen of het opzeggen van het alfabet. Daarna kun je liedjes zoals ABC its easy as 123 zoals de meisjes op dit filmpje laten zien.
 

Op deze site staan veel filmpjes met songteksten en voorbeelden van handjeklap spelletjes. Het leukste is als je veel gebaren kan gebruiken zodat het kind weet waar het over gaat.

Dit is een goed spel om kinderen gemakkelijk te leren tellen en tegelijkertijd 1 op 1 met ze te spelen.

Remarks
Mijn advies voor elke toekomsite vrijwilligers is om handjeklap te spelen en om hier creatief mee te zijn. Verzin je eigen teksten en kijk wat het kindje waar je mee speelt leuk vind. Het is een ideale manier om taal over te brengen maar het kan ook helemaal zonder. En het beste van alles, je kan het overal spelen. Je hebt hier geen extra materiaal voor nodig, alleen je handen! Een onwijs leuk en leerzaam spel wat je altijd bij je hebt!

image source: http://funclapping.com/

Follow the author: IrisDuivenvoorden
More contributions of WorldSupporter author: IrisDuivenvoorden
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1