WorldSupporter Magazine of MerelKauffman
Image
Travel & Move: 
Helaas heb ik terwijl ik op vakantie was nog niet heel erg de mogelijkheid gehad tot wereldbijdrage.
Wel vind ik het altijd leuk om naar buitenlandse markten te gaan en daar allemaal buitenlandse spulletjes te kopen, die je in Nederland nooit vind. Ook geef ik vaak geld aan straatmuzikanten.
Experience & Leisure: 
Tijdens het jaarlijkse theater bij ons op school had een jongen een nummer geschreven over straatkinderen uit Uganda.
Hij komt daar zelf ook vandaan, maar is op hele jonge leeftijd naar Nederland gekomen. Ik vond het heel speciaal dat hij een nummer over de kinderen uit Uganda geschreven had en het zelf durfde te zingen.
Learn & Develop: 
We hebben op de basisschool een keer met onze klas een goede doelen dag georganiseerd. We hebben toen allemaal sieraden gemaakt, maar ook dromenvangers en cupcakes.
Daarmee hebben we meer dan 400 euro opgehaald voor een manege speciaal voor gehandicapte kinderen. Dit zijn we daar later gaan brengen en kregen ook meteen een rondleiding. Het was heel leuk.
Help & Change: 
Ik heb al vaker meegedaan aan de Unicef loop. Dit vond ik heel leuk om te doen. Ik koop ook wel vaker fairtrade chocolade.
Work & Initiate: 
Ik heb samen met mijn zus een tijdje een krantenwijk gehad. Dan mochten we altijd rond kerst langs de deuren gaan om fooi op te halen.
We hebben toen al het opgehaalde geld aan een de organisatie Toekomst voor Thomas gegeven. Thomas was een kind van een docent bij ons op school. Hij had een zeldzame vorm van kanker en moest voor behandeling naar Amerika. De behandeling werd wel vergoed maar het verblijf van hem en zijn gezin daar niet. Daarvoor haalde die organisatie geld op. We hebben toen onze fooi daar aan gegeven. Helaas is Thomas, ondanks de behandeling, toch overleden..
My Latest Activity
Muziek als universele taal

Supermooi filmpje! Je krijgt er echt kippenvel van. Ik hoop dat ikzelf ook de kans krijg om met de mensen en kinderen daar muziek te maken als ik naar Zuid-Afrika ga. Ik denk dat muziek een van de dingen is die mensen kan verbinden. Ongeacht de taal, afkomst of mate van welvaart. Muziek is voor iede...

op school of binnen mijn opleiding een spreekbeurt of...

op school of binnen mijn opleiding een spreekbeurt of presentatie over mijn ervaringen als vrijwilliger in een ontwikkelingsland gegeven en daarmee mijn docent en klasgenoten betrokken bij mijn ervaringen en mogelijk geïnspireerd