Photo
Title: Brazilië dag 5 - vrijdag 18 juli 2014
Brazilië dag 5 - vrijdag 18 juli 2014

Brazilië dag 5 - vrijdag 18 juli 2014

Media of FleurSchram
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Brazilië dag 5 - vrijdag 18 juli 2014

Brazilië dag 5 - vrijdag 18 juli 2014

Vanmorgen was het weer vroeg tijd om op te staan. Om 08.00 uur was het dan zo ver, oude kleren aan en op weg! De bedoeling was om de grond van de patio te verven, maar al gauw ontstond er al en groter plan. De muurtjes van de patio konden eigenlijk ook wel een likje verf gebruiken en zou het niet leuk zijn om een paar mooie muurschilderingen te maken in de eetzaal? Sonia, de directrice, vond dit een prima plan en dus ging een deel van de groep op weg om extra verf te kopen.

De patio-groep, waar ik en ook Mythe in zaten, schrobde en schilderde ondertussen al zingend en swingend de patio muurtjes. Na een welkome lunch van rijst, zwarte bonen en kip kon ook de eetzaal-groep beginnen met het opfleuren van deze ruimte. De patio-groep ging inmiddels beginnen aan de vloer, want de muren waren mooi afgerond en opgedroogd. Wat een werk, maar wat was het gezellig. Heron had volgens mij de tijd van zijn leven met al die zingende, swingende, dansende, vervende Hollandse meiden :p Omdat het best wel krap werd met het verven van het laatste stukje patio ben ik nog even binnen gaan helpen met het schilderen van de klinkers op de muur van de eetzaal. 

Ongeveer tegelijk met de voltooien van de beer van Celine was ook al het werk in de patio gedaan. De medewerkers van de crèche waren diep onder de indruk van het werk dat gedaan was. En Sonia, die zelf ook samen met haar zoon Heron had mee geverfd, was tevreden. Wat een kleurrijke, inspirerende, leerrijke en mooie ruimtes waren het geworden! 

De creaties werden vastgelegd op foto, er werden wat groepsfoto's met de juffen, kinderen en ons gemaakt, er werden wat laatste cadeautjes uitgewisseld (oorbellen en stroopwafels) en daarna was het dan toch echt tijd om te vertrekken. Het grootste gedeelte van de kinderen lagen nog te slapen toen we vertrokken, maar ik kan met zekerheid zeggen dat ze razend enthousiast waren bij het zien van ons werk! 

Moe, maar met een voldaan gevoel werd wederom zingend en swingend koers gezet richting de pousada.

Liefs, Fleur

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]