Portret Fabio Rondinelle
Portret Fabio Rondinelle

Samen met mijn nichtje Myrthe zijn wij in 2014 als Flyrthe naar Brazilië (Rio de Janeiro) geweest met de organisatie Worldmapping en hebben toen geld ingezameld voor de projecten van Nanko van Buuren. Nanko was een hele speciale man voor de bewoners in de favela's (krottenwijken). Hij stimuleerde namelijk kinderen en volwassenen om uit de drugsbendes te stappen en bood hen andere alternatieven (zoals toeristen rondrijden op motoren, voetballen met straatkinderen, etc.). Door de band die hij had opgebouwd met de drugsbazen werd dit toegelaten.

Toen Nanko na onze reis overleed had dit een grote impact op de bewoners en de projecten in de favela's. Fabio was een van onze begeleiders tijdens onze reis in Brazilië, hij heeft zelf ik een drugbende gezeten en dankzij Nanko heeft hij hier uit weten te stappen. Ook op hem had de dood van Nanko een ontzettend grote impact. Daarom besloot hij een aantal projecten van Nanko voort te zetten, namelijk: het voetbalproject en het motorproject.

Nu hebben mijn tante en nichtje nog erg veel contact met Fabio. Zij gaan deze zomer terug naar Brazilië om Fabio te steunen met zijn projecten die nu INK Instituto Nanko heet. Hij heeft een facebookpagina die jullie kunnen volgen: https://www.facebook.com/institutonanko/ De projecten zijn voornamelijk gericht op het voorkomen dat kinderen en ex-soldaten terug in de drugbende stappen.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Media of FleurSchram
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
12
Selected Categories