Terug in Nederland

We zijn nu dik twee weken terug in Nederland.

Ik begin nu langzaam te beseffen hoe ontzettend bijzonder de reis eigenlijk was. Voor ik naar malawi ging, besefde ik eigenlijk niet dat ik écht naar Afrika zou gaan, écht naar zo'n ontwikkelingsland. Ik liet gewoon alles op me af komen. Nu ik weer in mijn vertrouwde omgeving ben en ik foto's terug krijg besef ik ineens van 'wauw wat een gave tijd was dat, en wat heb ontzettend veel leuke en bijzondere dingen meegemaakt!'. Dan krijg ik wel even heimwee terug naar Malawi, alle aardige mensen, het mooi landschap, de geuren, alles. Maar toen ik daar was werd ik zo overdonderd door alles dat ik niet besefde hoe bijzonder het daar was en dat ik zo'n reis waarschijnlijk maar een keer meemaak. 

Ik was wel heel blij om weer terug te zijn in Nederland, vooral het eten en de badkamer had ik gemist! Maar ook het land, alles is schoon en opgeruimd en stinkt niet.. In Malawi was het overal een rotzooi, stonken alle mensen, en was er nergens een stuk weg waar geen gat in het wegdek zat. Daar stoor je je daar helemaal niet aan, dat hoort bij het land. Maar als je dan weer terug bent in Nederland besef je ineens hoe schoon, netjes, en vooral vól het hier is! 

Het was zo bijzonder en leuk in Malawi, ik heb zulke gave dingen meegemaakt en hele aardige en open mensen leren kennen. Daar zouden wij in Nederland nog wat van kunnen leren! Ik kijk met een hele grote glimlach terug naar mijn reis en vooral het reizen met onze groep ga ik het meeste missen, het was zo gezellig en de sfeer was super. 

Malawi is met recht 'the warm heart of Africa'. 

Follow the author: MaaikeRosanne
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: MaaikeRosanne
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]