WorldSupporter profile of Dennis Verbrugge
Image
Travel & Move: 
Ik ben kort na mijn studie een maand door Europa gaan reizen met de trein. Van te voren kreeg ik vaak de vraag waarom ik dat alleen wilde doen.
Mijn antwoord daarop was altijd: "Als je alleen bent moet je wel contact leggen met anderen". Dat uitgangspunt heeft mijn reis voor mij ook zo speciaal gemaakt. Ik heb na anderhalve week een jongen uit Engeland en een Meisje uit Indonesie in een hostel ontmoet. We besloten om met zijn 3en verder te reizen en dat was echt fantastisch. Via social media heb ik nog altijd contact met hen, en ik ben ervan overtuigd dat als ik mijn instelling niet had gehad dat dat nooit gebeurd was.
Experience & Leisure: 
In mijn studententijd woonde ik twee in Tilburg, waar natuurlijk festival mundial gehouden wordt en waar ik dan ook geweest ben. Daarnaast is mijn muzieksmaak in het algemeen enorm breed.
Zo luister ik folk uit Ierland, Ska uit Spanje en Italie, en bijvoorbeeld Manu Chao uit Mexico. De vlotte muziek is een enorme tegenhanger van bijvoorbeeld de Nederlandse Palingsound, maar dat spreekt me juist aan aan deze muziek.
Learn & Develop: 
Ik heb Bestuurskunde gestudeerd in Tilburg. Mijn specialisatie was maatschappelijke bestuurskunde.
Ik heb als keuzevak international relations gekozen omdat hier in de studie zelf weinig ruimte voor was. Hierbij was het thema "walls and fences", landen die aan elkaar grenzen maar gescheiden zijn door een muur of hek vanwege een conflict. De inhoud van dit vak vond ik enorm interessant, maar het feit dat we met studenten van allerlei nationaliteiten het vak volgde en ook met elkaar discussieerde over deze zaken vond ik des te mooier.
Help & Change: 
Ik ben actief vrijwilliger bij een jongerenorganisatie (Scouting Heesch). Hier begeleid ik sinds 7 jaar jongeren en kinderen van verschillende leeftijden.
We gaan met de jongeren als het meezit naar het buitenland op kamp. Hier proberen we natuurlijk ook, naast de leuke dingen, de leden wat mee te laten krijgen van de lokale cultuur. Bij de jongere kinderen kennen we verschillende activiteitengebieden. Een van die gebieden is internationaal, waar we stil staan bij culturele verschillen. Hiermee doen we allerlei spelletjes en activiteiten om de kinderen van deze verschillen bewust te maken en er de goede dingen in te laten zien.
Work & Initiate: 
Ik ben momenteel werkzaam (stage) bij IBO-Nederland op basis van een startersbeurs voor een half jaar.
Ik vind het enorm interessant om dagelijks met de vrijwilligersprojecten bezig te zijn en dit enthousiasmeert me elke keer meer om zelf ook aan een project deel te nemen. In augustus is mijn stage voorbij en zou graag, alvorens mijn volgende carrierestap te maken, de ervaring mogen hebben om aan een project mee te doen.
My Latest Activity
MusicMeeting Nijmegen!

Music meeting Nijmegen. Ik mag mee met IBO, omdat we er een standje hebben. Maar dat betekend niet minder genieten van de muziek. Misschien als we klaar zijn nog een beetje over het terrein rondkijken of er nog toffe dingen te beleven zijn.