Overzicht van Tips over Fondsenwerving

 

Overzicht van Tips over Fondsenwerving

Dit magazine dient als een overzicht van tips voor fondsenwerving bijgedragen door andere WorldSupporter gebruikers. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe je een succesvolle fondsenwerving kan hebben met behulp van andere WorldSupporters!

Tips voor financieringsmogelijkheden

In de "fondsenwerving-tips!" blog van het bedrijf Wilde Ganzen komen tips over wat de verschillende financieringsmogelijkheden zijn en hoe om met ze om te gaan. Deze mogelijkheden komen aan de orde:

  • Sponsors
  • Donateurs
  • Crowdfunding
  • Vermogensfonds

In de "Tips voor fondsenwerving" blog van de gebruiker AnnemarieBroers komt een overzicht van zowel grote als kleine activiteiten die je kan organiseren om geld in te zamelen. Deze activiteiten zijn onder ander:

  • Schrijf een sponsorbrief voor vrienden, familie en collega’s.
  • Zet op je werk een potje neer waar collega’s een bedrag kunnen doneren.
  • Probeer dingen waar je anders geld voor krijgt, om te zetten in donaties. 
  • Cafe Averechts in Utrecht raadplegen.

Algemene tips voor fondsenwerving

De gebruiker Miepje25 heeft een blog, "Advies voor fondsenwerving", waar je best practices kan krijgen voor fondsenwerving zoals:

  • Vertel altijd duidelijk en eerlijk waar het geld naartoe gaat.
  • Je kunt een website maken met meer informatie over je reis en je acties. 
  • Ga actief op zoek naar sponsors.
  • Laat aan zoveel mogelijk mensen weten van je acties. 
  • Wees creatief en gevarieerd in je acties. 

Daarbij geeft de gebruiker florienwillems een aantal tips in haar blog, "Tips voor fondsenwerving", over fondsenwerving. Deze zijn als volgt:

  • Maak voor jezelf concreet waarvoor je geld nodig hebt, en ook hoeveel geld je ongeveer nodig hebt.
  • Als je weet hoeveel je nodig hebt verzin je een leuke actie om mensen aan te sporen 'jouw doel' te steunen.
  • Maak je actie bekend bij je vrienden, familie, studiegenoten, sportmaatjes, etcetera. 
  • Houd je sponsoren op de hoogte.
Advies voor fondsenwerving

Advies voor fondsenwerving

Ik heb om mijn expeditie naar Zuid-Afrika te betalen onder andere gebruik gemaakt van fondsenwerving. Hieronder zal ik enkele tips geven. 

  • Vertel altijd duidelijk en eerlijk waar het geld naartoe gaat. Mensen willen best geld geven als ze weten wat het doel is. Je kunt bijvoorbeeld een poster maken met informatie, zo kunnen mensen in een oogopslag lezen waar het geld naartoe gaat. Over het algemeen houden mensen niet van hele lappen tekst, dus mijn tip is om het een beetje beknopt te houden en niet te lang te maken, maar dit moet je natuurlijk zelf weten ;)

 

  • Je kunt een website maken met meer informatie over je reis en je acties. Zo'n site is handig om mensen naar door te verwijzen indien ze meer willen weten. Bovendien kun je alle informatie op je gemak bekijken. Er zijn verschillende sites om websites te maken, een daarvan is http://www.wix.com. Hier kun je gratis een eigen website maken waarbij je kunt kiezen uit verschillende designs en stijlen, zodat je je website helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen.

 

  • Ga actief op zoek naar sponsors. Denk bijvoorbeeld aan lokale supermarkten, maar ook aan bedrijven. Je kunt op verschillende manieren contact zoeken, bijvoorbeeld via e-mail of telefonisch. Wees in je mailtjes beleefd en vermijd spel- en grammaticafouten, dit staat nogal slordig. Bellen is vaker sneller, wees ook hierbij beleefd en vertel duidelijk over je acties en wat je graag van het betreffende bedrijf zou willen. Bij lokale supermarkten kun je even langs gaan en zelf een voorstel doen, denk bijvoorbeeld aan een collectebusje bij het statiegeldapparaat. Neem initiatief!

 

  • Laat aan zoveel mogelijk mensen weten van je acties. Zoek de media op! Lokale kranten, radio en televisie zijn goede manieren om de publiciteit op te zoeken. Hoe meer bekendheid, hoe beter!

 

  • Wees creatief en gevarieerd in je acties. Houd een benefietdiner, verkoop eten langs de deuren dat past bij de tijd van het jaar (zoals paaseitjes met Pasen en kerstkransjes met Kerst), ga op de markt staan, doe klusjes, houd een sponsorloop, je kunt het zo gek niet bedenken. Belangrijk is dat je het leuk vindt en je met plezier inzet, dan komt het wel goed :)

 

Dit waren enkele tips om geld op te halen voor je doel of project. Hopelijk komen ze van pas bij je fondsenwerving! 

Een handboek over fondsenwerving die je kan benutten!
Fondsenwerving-Tips!
Doe mee aan JDRF One Walk 2020 op 13 juni 2020

Doe mee aan JDRF One Walk 2020 op 13 juni 2020

JDRF One Walk 2020

Doe mee aan de JDRF One Walk

Tijdens de JDRF One Walk gaan we samen stappen zetten op weg naar een wereld zonder type 1 diabetes. We zetten ons in om baanbrekend onderzoek mogelijk te maken.

Binnenkort kun je je alweer inschrijven met een actie. Hou deze website daarom in de gaten. Kun je niet wachten met het inschrijven voor volgend jaar? Geef dit dan hier aan, eventueel kunnen wij dan ook vast je actie van voorgaande keer kopiëren naar de nieuwe Walk website van 2020.

Voor een

...
13-06-2020
Tips voor fondsenwerving

Tips voor fondsenwerving

Om al geld in te zamelen voordat je vrijwilligerswerk gaat doen blijkt lastig; je hebt geen concreet doel en je wil niet 'zomaar' om geld vragen. Wanneer je een tijdje op locatie bent heb je vaak betere ideeën waar geld naartoe zou kunnen gaan en waar het nodig is, maar dan zit je waarschijnlijk aan de andere kant van de wereld.. Gelukkig biedt internet de mogelijkheid om op locatie alsnog een fondsenwervings-actie te starten in je thuisland! -maak voor jezelf concreet waarvoor je geld nodig hebt, en ook hoeveel geld je ongeveer nodig hebt. Let op, het is voor zowel de donateurs als de gelukkigen die het mogen ontvangen het fijnste als je het bedrag een concreet doel kunt geven. In ontwikkelingslanden doen mensen vaak niet aan lange-termijn-denken, en een groot geldbedrag zonder doel is voor velen onhandelbaar. Als je meer op dreigt te halen dan verwacht; ga op zoek naar nog een concreet doel OF bedank je sponsors vriendelijk en vertel hen dat je al voldoende opgehaald hebt, wellicht als er nog een ander doel komt kun je hen weer benaderen. -als je weet hoeveel je nodig hebt verzin je een leuke actie om mensen aan te sporen 'jouw doel' te steunen. Voorbeeld: koop op de markt wat grappige souvenirs voor weinig geld, en 'verkoop' deze aan je sponsoren voor meer geld, zo hebben zij meteen een leuk item uit het betreffende land. Per onderdeel maak je winst, dit is je sponsorgeld! Zo hoef je potentiele sponsoren niet de vragen om geld, maar verkoop je ze iets zodat zij er ook wat aan hebben. *Wij kochten armbandjes in voor 0,50 en verkochten ze voor 2,00. Per armbandje dus 1,50 winst!* -maak je actie bekend bij je vrienden, familie, studiegenoten, sportmaatjes, etcetera. Zet je verhaal op facebook, hyves, e-mail. Vraag mensen om direct naar jou te reageren of ze wat van je willen kopen en hoeveel. Laat ze het geld direct overmaken, de gekochte spullen neem jij voor ze mee als je terug naar Nederland gaat. -houd je sponsoren op de hoogte: mail hen wat er uiteindelijk met het geld is gebeurd, stuur foto's mee als bewijs en bedank iedereen!

Doe mee aan de TCS Amsterdam Marathon op 20 oktober

Doe mee aan de TCS Amsterdam Marathon op 20 oktober

TCS Amsterdam Marathon

Op 20 oktober wordt de TCS Amsterdam Marathon gehouden. Loop mee met deze 44e editie. Ga voor een hele of halve marathon, of kies uit een van de andere afstanden.

Kom in actie voor borstkankeronderzoek en start een actie! Of, trommel vrienden en familie op en start een teamactie!

Kom in actie voor borstkankeronderzoek!

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Dat zijn ruim 17.000 diagnoses per jaar. Meer onderzoek naar betere behandelingen is hard nodig. Help mee! Maak meer onderzoek mogelijk en kom in

...
20-10-2019
Doe mee aan Zwemmen voor Sophia op 18 april 2020

Doe mee aan Zwemmen voor Sophia op 18 april 2020

Sporten voor Sophia

Zwemmen voor Sophia

Zwem mee voor het Sophia Kinderziekenhuis!
In het Zwemcentrum Rotterdam vind in het voorjaar 2020 opnieuw Zwemmen voor Sophia plaats. Nog even onder voorbehoud staat nu zaterdag 18 april hiervoor op de planning. Er kan hierbij gekozen worden voor Aquasporten of voor Banenzwemmen.

Aquasporten
Aquasporten is een 3 uur durende workout in het doelgroepenbad in Zwemcentrum Rotterdam waarbij alle spiergroepen aan het werk worden gezet. Op muziek spelen met de weerstand van het water en de

...
18-04-2020
Tips voor fondsenwerving
Doe mee aan de Nacht van de Vluchteling op 20-21 JUNI 2020
Doe mee aan Sporten voor Sophia op 15 en 16 februari 2020
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Fondsenwervende Vrijwilligers
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]
Last updated
15-02-2020
Search