Learning and Teaching English as a non-native Speaker

 

Learning and Teaching English as a non-native Speaker

Whether your dream is to teach English all over the world or to work or study while travelling, it is useful if your English skills are on point! In this magazine there will be a lot of tips and tricks for (upcoming) teachers. Please use what you need and spread your knowledge!

Teaching English without Teaching English: TEDxTalk

Teaching English without Teaching English: TEDxTalk

Teaching English to students who's first language is not English can be quite difficult. They may be able to answer certain questions and do well on tests about the topics that they had to learn. However, when it comes to having a regular conversation with your students or asking about something outside of their learning area, students usually have great difficulty with answering questions. In this TEDx video, Robert Guzman, a full professor at the University of Puerto Rico, explains his teaching method that he calls "teaching English without teaching English". It is a very interesting video to watch,

...Read more
Bad Teaching Habits and How to Change them

Bad Teaching Habits and How to Change them

For upcoming teachers or even teachers with some more experience, there might be some tiny mistakes in your teaching habits. This video gives some nice tips on how to change your behaviour and how to practice a more positive teaching method. I have to admit that the video is a bit slow at times, but the message is great! Definitely good to watch if you are (thinking about) teaching!

5 tips to improve your English every day

5 tips to improve your English every day

In this video, Lucy gives 5 tips that you can use to practice your English every day. Some of them are quite original, so I thought I'd share them!

The tips she mentions in the video are:

1) Follow an audio soap-opera: Listen 10-15 minutes every day to a soap every day, a show that deals with regular people and their problems. It is not too difficult to follow and will definitely help you improve your English.

2) Talk daily with natives: if you are not able to do so in your area, there are several paid and non-paid

...Read more
Engelse Skills Testen en Verbeteren

Engelse Skills Testen en Verbeteren

Engels, dé wereldtaal van de 21e eeuw. Als Nederlander worden we van jongs af aan al blootgesteld aan deze taal; films en series kijken we in het Engels, de meeste muziek is Engelstalig, en tegenwoordig de meeste filmpjes op YouTube en sociale media ook. Engels is een herkenbare taal, zelfs al schrijf, lees, of spreek je het niet veel, je hoort het vaak veel meer dan je bewust van bent. Dit zorgt er dan ook voor dat het luisterniveau van Engels van Nederland veel hoger ligt dan dat van andere landen. Zo zijn onze Cito luistertoetsen veel lastiger dan internationale luistertoetsen. Verder is het gemiddelde niveau van Engels in Nederland ook erg hoog en na een paar jaar nummer 1 geweest te zijn, staat Nederland nu op nummer 2 van de EF English Proficiency Index. Over het algemeen scoort Nederland dus erg hoog op de ranglijst wat betreft het niveau van Engels. Echter betekent dit niet dat iedere Nederlander erg goed is in Engels. Het kan zijn dat je zelf over je Engelse skills twijfelt of misschien geen idee hebt over hoe goed jouw Engels is. Daarom zal ik hier wat tips en advies geven over wat handig kan zijn om je Engelse skills wat op te krikken.

Engelse kennis testen

Als je geen idee hebt hoe goed jouw Engelse skills zijn of benieuwd bent of ze verbeterd zijn, kun je dit altijd testen. Er zijn veel internationaal erkende toetsen waarbij je sowieso alle vier de hoofdskills test: lezen, luisteren, spreken, en schrijven. Vaak duren deze toetsen 3-6 uur en heb je binnen een week of twee jouw resultaten terug. De meest bekende en erkende internationale toetsen zijn TOEFL, IELTS, en Cambridge English exam: the FCE. Dit zijn maar een paar toetsen, er zijn er veel meer, en de meeste toetsen zijn ook op een bepaalde doelgroep gericht. Ik zal hier nog meer op ingaan in een andere blog, dus lees deze vooral als je hier meer over wilt weten.

Engelse kennis oefenen

Het meest logische en handige om te doen, als je je Engelse skills wilt verbeteren, is het verbeteren van je skills door te oefenen. Misschien wil je dit juist doen vóórdat je een toets maakt om jouw niveau te bepalen, bijvoorbeeld in het geval dat je een bepaald niveau moet halen om ergens te kunnen studeren of werken. Nu kan het ook natuurlijk zijn dat je dit juist wilt doen nadat je je resultaten terug hebt gekregen of wil je zonder een toets gemaakt te hebben je skills verbeteren. Wat dan ook de reden is, hieronder zal ik wat, waarschijnlijk bekende, tips geven over wat de beste manier is om je Engelse skills te verbeteren.

  • Lezen, lezen, lezen! Dit is vaak het eerste wat ik tegen mijn bijlesleerlingen zeg. Door boeken te lezen, maak je jezelf meer vertrouwd met de taal. Het gaat er niet om dat je elk woord begrijpt, zolang je de context maar snapt. Hoe meer je dit doet, hoe meer woorden je gaat herkennen. Het is belangrijk dat je het verhaal wel ergens kan volgen, dus kies wel een boek dat bij jouw niveau past. Je hoeft niet elke week een boek te lezen, maar zorg ervoor dat de taal en de woorden vertrouwd gaan voelen! Probeer elke avond bijvoorbeeld minstens 10 bladzijden te lezen, zo ga je uiteindelijk een groot verschil merken.
  • Films en series kijken! Meestal is dit iets wat de meeste mensen erg leuk vinden, dus ik raad ook vooral aan iets te kiezen wat jou aanspreekt, zolang het maar Engelstalig is! Nu is het bijvoorbeeld ook handig om te bedenken met wat voor soort accent jij wilt praten, of waar jij nu al het meest naartoe neigt. Zo is het handiger om vooral Britse shows te kijken als je dan ook met een Brits accent wilt praten, en hetzelfde geldt natuurlijk voor andere accenten. Waarschijnlijk kijk je al Engelstalige shows, maar het belangrijkste is dus dat je deze films/shows zonder ondertiteling of met Engelse ondertiteling kijkt. Door dit veel te doen ga je veel woorden herkennen en door dus een Britse/Amerikaanse (of andere Engelstalige) show/ film te kiezen, zal je ook eerder die uitspraak overnemen, omdat je het zo vaak hoort.
  • De belangrijkste vaardigheid van elke taal, of in ieder geval, de vaardigheid die je waarschijnlijk het meest in het echte leven zal gebruiken, is het spreken van een taal. Het lastige hieraan is vaak dat het moeilijk is om dit te oefenen als je niet in het buitenland bent. Iets wat mij erg heeft geholpen is hardop praten. Probeer elke dag iets te vertellen over jouw dag in het Engels, het klinkt misschien een beetje gek, maar zo laat je jezelf eraan wennen om in een andere taal hardop te denken en je gevoelens mee te uiten. In het echte leven heb je nu eenmaal bijna nooit de tijd om een gesprek voor te bereiden en is het vloeiend worden in een taal dan ook erg belangrijk. Iets anders wat je uitspraak erg zal helpen is het hardop voorlezen van boeken (of iets anders). Door elke dag op z'n minst twee bladzijden hardop voor te lezen, oefen je zo ook je uitspraak en gaan meer woorden bekend voor jou klinken. 
  • Schrijven is vaak ook een belangrijke vaardigheid om te hebben, vooral als je in het Engels zal moeten gaan studeren of werken. Als je de basis van een taal nog niet beheerst, is het vooral belangrijk dit te oefenen en veel grammaticale oefeningen toe maken (zeker van Engels valt er heel veel van online te vinden). Als je al een basis hebt van het Engels kun je beter oefenen met verhaaltjes/teksten schrijven. Zo kun je natuurlijk oefenen met artikelen/blogs schrijven over onderwerpen die jou aanspreken, nu kan dit alleen soms erg lastig zijn en voelt dit ook als een grote opdracht. Als je makkelijker wilt beginnen, is een dagboek/journal bijhouden een heel goed begin. Schrijf al je gedachtes en gevoelens gewoon op in het Engels en als je bepaalde woorden niet kan vinden, oefen je gewoon met het beschrijven hiervan. Door dit elke dag even te doen, maak je het schrijven in het Engels steeds wat makkelijker.

Door dit allemaal te oefenen, ga je al snel verbetering zien in jouw Engelse skills! Het belangrijkste is vooral dat je niet één maar meerdere onderdelen hiervan oefent. Alleen zo ga je snel verschil zien! Ik maak zelf vaak mee dat mensen denken dat het heel belangrijk is om eerst alleen de basis en grammatica te oefenen voordat zij dingen gaan doen als boeken lezen of films kijken. Dit is natuurlijk helemaal niet waar, want juist door veel te lezen en luisteren, raak je veel meer gewend aan de grammatica en basis van een taal. Dit zorgt ervoor dat je het uiteindelijk onbewust veel sneller goed gaat doen. Oefen dus vooral veel tegelijk en heb geduld! Een nieuwe taal leren gaat niet gelijk, maar door veel en vooral regelmatig hiermee te oefenen, ga je uiteindelijk een groot verschil zien!

Hoe kies je tussen alle verschillende opties om je Engels te verbeteren?

Hoe kies je tussen alle verschillende opties om je Engels te verbeteren?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties als het gaat om het verbeteren van een taal, helemaal als het gaat om Engels! Het is nu eenmaal de meest gesproken taal ter wereld en daarom willen de meeste mensen dit ook redelijk (goed) beheersen. Dit kan om allerlei redenen zijn: je neemt een tussenjaar en gaat op reis in het buitenland, je gaat een studie volgen in het Engels, je wilt graag bij een internationaal bedrijf werken, je wilt beter kunnen communiceren met mensen die niet Nederlands spreken en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Wat de reden dan ook is, je wilt je Engels verbeteren. Heel fijn natuurlijk, maar het kan zijn dat je al snel vastloopt omdat je gewoon niet weet hoe. Ik zal proberen hier een aantal verschillende opties te beschrijven en jou hopelijk zo kunnen helpen in wat de beste keuze is voor jouw doel.

Stap 1

Bedenk voor jezelf wat de (hoofd)reden is dat je je Engels wilt verbeteren. Denk aan wat je er mee wilt bereiken en probeer dan vooral te bedenken wat het handigst is voor jou om te verbeteren, waar ga je het meest aan hebben? Met dit in je achterhoofd kan je denken aan de woordenschat: welke soort woorden zul je het meest nodig gaan hebben? Denk weer aan je doel en waar je dus je Engels vooral wilt gaan gebruiken. Is dit voor je Engelstalige studie? Ga dan vooral woorden leren die met je studie te maken hebben! Is dit voor jouw reis in het buitenland? Zoek dan naar woorden die met reizen te maken hebben en die je denkt nodig te gaan hebben, denk bijvoorbeeld aan meer informele taal als je het vooral wilt gebruiken om met andere reizigers te kletsen. Wil je het doen voor een baan die zich op internationaal vlak afspeelt, ga dan vooral je richten op formele taal en woorden die met jouw vakgebied te maken hebben. Het is nu eenmaal onmogelijk om in een keer je woordenschat van alles te verbeteren en ook zeker niet nodig, begin dus met het afbakenen hiervan en ga zo gerichter te werk. Als je eenmaal de nodige woordenschat beheerst, kun je je later altijd op andere woorden storten.

Stap 2

Probeer niet gelijk te veel te willen leren, ga dus ook zeker niet dingen leren op een hoger niveau dan je aankan. Je gaat merken dat als je de basis niet goed beheerst, je ook weinig kan met de moeilijkere woorden en uitspraken die je geoefend hebt en maakt het zo alleen maar lastiger voor jezelf. Zorg ervoor dat je eerst de basis beheerst voordat je je gaat richten op moeilijkere dingen. Focus vooral niet te veel op één ding, maar probeer telkens weer terug te gaan naar de vier kern vaardigheden van elke taal: lezen, spreken, schrijven en luisteren. Ik maak zelf vaak mee dat mensen zich te veel storten op bijvoorbeeld de grammatica van een taal en denken dat ze dit helemaal moeten beheersen voordat ze verder kunnen in de taal. Natuurlijk is het fijn om de grammatica goed te beheersen, maar dit gaat zoveel sneller als je dit doet terwijl je aan de vier kern vaardigheden werkt. Zorg ervoor dat je regelmatig wat leest in het Engels, wat dit is, moet je helemaal zelf weten, maar zorg dat je wat leest, zo pak je veel sneller uitdrukkingen op en vergroot je je vocabulaire zonder dat je het doorhebt. Hetzelfde geldt voor de andere vaardigheden: luister vooral veel naar podcasts, YouTube videos of iets dergelijks in het Engels, schrijf af en toe wat in het Engels en probeer vooral te oefenen met spreken. Je kan proberen hardop te praten tegen jezelf of voor te lezen, en als je iemand kent die een native speaker is, alleen maar beter! Ik heb een andere blog geschreven over hoe je je Engelse skills kunt verbeteren en deze gaat hier wat dieper op in, lees deze dus vooral als je hier interesse in hebt!

Stap 3

Nu je een betere beheersing hebt van de basis van Engels, is het handig om een doel voor jezelf op te stellen, hoe groot of klein dan ook! Hierbij is het dus vooral weer belangrijk dat je terugvalt op jouw uiteindelijke doel van het verbeteren van je Engels, wat wil je ermee bereiken? Als mensen een doel voor ogen hebben, zijn ze vaak meer geneigd om harder ervoor te werken dan als ze iets willen verbeteren zonder doel. Als dat gaat om het verbeteren van je Engels op zakelijk vlak of misschien is het zelfs nodig voor een baan die je graag wilt, richt je dan vooral ook op zakelijk Engels! Het beste zou zijn om een cursus te volgen voor zakelijk Engels of om een toets, die handig is voor zakelijk Engels, in het vooruitzicht te hebben. Een toets die mensen vaak maken of moeten maken zelfs als het gaan om je Engels verbeteren op zakelijk vlak is de TOEIC (Test of English for International Communication). Deze toets test vooral je skills op internationaal werkgebied. Het gebruikt situaties die je waarschijnlijk tegen zal komen tijdens je werk, zoals telefoongesprekken en vergaderingen. Nu kan je natuurlijk ook een toets willen maken als je een heel ander doel voor ogen hebt. Als je de resultaten hiervan nodig gaat hebben in de twee jaar nadat je hem gemaakt hebt is IELTS of TOEFL het handigst, anders is een Cambridge examen beter. Ik heb een andere (Engelstalige) blog geschreven over welke toets handig is voor wat als je hier meer over wilt weten. Nu hoeft je doel natuurlijk niet een toets te zijn, maar kan dit ook iets simpels zijn als een goed gesprek kunnen voeren met iemand als je op reis bent. In dat geval is oefenen met spreken het best en oefenen met vloeiender worden met Engels. Met dit genoemd te hebben, is het waarschijnlijk handiger om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 4

Wat je doel dan ook mag zijn, de vaardigheid die de meeste mensen nodig hebben en vaak onderschatten is het spreken. Ik maak als Engels student vaak genoeg mee dat mensen die Engels studeren, en waar je dus van verwacht dat hun Engels redelijk goed is, belabberd Engels spreken. Dit komt vooral omdat het spreken van een taal iets is dat je niet oefent als je er niet bewust mee bezig bent. Je bent hier vaak alleen onbewust mee bezig als je in een Engelstalig land bent. Je komt vaak genoeg een Engelstalige tekst tegen, schrijft berichtjes of langere teksten naar Engelstalige vrienden of voor je studie of werk, en luisteren gebeurt zeker in Nederland heel veel heel onbewust. In Nederland gebruiken wij ondertiteling in plaats van Nederlands eroverheen te spreken, een grote hoeveelheid muziek die we luisteren is Engelstalig en de meeste mensen kijken veel naar YouTube videos zonder ondertiteling. Alleen het spreken van de taal gebeurt gewoon niet vaak (onbewust) als je je in Nederland bevindt. Een voor de hand liggende oplossing, maar vaak ook wel een heftige, is het vertrekken naar een Engelstalig land voor een korte of langere periode en zo veel (on)bewust je Engels oefenen. Echter is dit nu eenmaal iets wat niet voor iedereen even makkelijk gaat, dus zal ik ook wat andere tips geven om je spreekvaardigheid te verbeteren. Wat het beste zou zijn, is met een native speaker om de zoveel tijd Engels te praten en vooral gesprekken te oefenen. Stel, je kent bijvoorbeeld een exchange student die ook graag Nederlands wil leren, dan zou je kunnen afspreken om elke week bij elkaar te komen en dan eerst een uur Engels en daarna een uur Nederlands te praten of iets dergelijks. Mocht dit iets zijn wat voor jou niet snel gaat lukken, zijn er andere manieren om je spreekvaardigheid te oefenen. Het gaat misschien een beetje gek klinken, maar het heeft mij heel erg geholpen om hardop te praten en denken in het Engels. Als ik ergens mee zat of iets wilde bespreken, maar ik was dan alleen, probeerde ik dit elke keer in het Engels te doen. Door dit te doen, zorg je ervoor dat het vertrouwd gaat voelen om in het Engels te denken en je gevoelens te uiten. Je oefent zo vooral erg vloeiend Engels spreken. Als je alleen maar teksten uit je hoofd gaat leren, zul je nooit leren om echt de taal te beheersen en echt een gesprek te kunnen voeren. Mocht je dit in je eentje gek vinden, zou je altijd kunnen vragen aan een vriend of familielid om elke week een uurtje in het Engels te praten om dit zo normaler en makkelijker te maken. Wat ook een goede tip is als het gaat om je uitspraak verbeteren is hardop voorlezen. Dit kan een Engels boek zijn dat je aan het lezen bent, maar ook een artikel. Neem het af en toe op en luister terug, zo hoor je snel wat beter kan.

Stap 5

Wat misschien wel het belangrijkste is bij elke nieuwe skill die je leert, is het durven om fouten te maken. Mensen laten zich vaak tegenhouden omdat ze bang zijn dat ze iets fout doen en zo nooit echt hun geoefende skills in de praktijk gebruiken. Laat dit je vooral niet tegenhouden! Het is misschien eng, maar vooral ook heel goed om fouten te maken! Je leert er toch echt van, als je een keer een fout maakt en er wordt iets van gezegd, ga je hier de volgende keer vaak meer op letten. Test jezelf dus vooral door het durven toe te passen van jouw skills. Iedereen maakt fouten, ook native speakers, wees dus vooral niet bang en zie het als een leerproces! Verwacht niet gelijk dat alles perfect gaat, een andere taal goed beheersen kost nu eenmaal veel tijd en energie. Houd hier dus ook rekening mee en wees niet te streng voor jezelf. Uiteindelijk ga je echt merken dat die paar uurtjes per week of minuutjes per dag een groot verschil maken.

Hopelijk heeft deze blog het iets duidelijker voor je kunnen maken als je vastloopt door alle verschillende mogelijkheden om je Engels te verbeteren. Het belangrijkste is dus om telkens terug te gaan naar wat je ermee wilt bereiken, wat is je doel? Zorg ervoor dat je je woordenschat en eventuele toetsen en cursussen daarop richt. Zorg ervoor dat je de basis (goed) beheerst, voordat je je gaat richten op moeilijkere dingen. En wat vooral ook belangrijk is, is het uitproberen van je geoefende skills. Wees niet bang om fouten te maken, niet alles gaat gelijk perfect, maar door regelmatig te oefenen, kom je er zeker!

Ways to Improve your Vocabulary

Ways to Improve your Vocabulary

Education Category: Language
Ages: 12-16, 16+

For all those who want to improve their English skills, it is important to expand your vocabulary. This will make it easier for you to have a conversation, understand others, and to improve your writing skills. Even for advanced speakers of English, it is important to update your vocabulary every once in a while, since that is a way of expanding your knowledge of the language. Below, I will list a few ways and tips to do so.

  1. While watching your favourite TV shows and/or films, have a notebook within reach to write down words that are new to you. You only have to write down the words while you are watching said show or film. After you are done watching this, you  should look up all the words and write down their meanings, and an example sentence if you want. By writing these words down you are already unconsciously learning them.
  2. Test yourself! You could do this by using the words you have been writing down while watching something. You could write the words on flashcards with the meaning on the back or fill them in on a website. You could also practice and test your vocabulary skills on websites, here is a link to an article that lists 16 useful sites https://www.educatorstechnology.com/2013/02/16-websites-to-teach-and-learn.html. On the websites you can find words that are useful to know, and these websites offer different techniques to learn them. Try to find one or two that are useful for you.
  3. Try to avoid (over)using the word "very". When you want to express yourself and want to emphasise a word, it is very easy (see what I did there?) to use the word very in a way to emphasise the word. Try learning words that will help you avoid overusing the word "very". Websites that list some of these words that I, personally, find effective are https://kathysteinemann.com/Musings/how-to-avoid-very-in-writing/, https://www.proofreadingservices.com/pages/very, and https://www.globifylanguages.com/english-words-instead-very/. By avoiding this, you will not only learn new words, but will also come across knowledgeable and more articulate. It will definitely improve your speaking and writing skills, at the least.
  4. Look up words that you think you will need. Meaning, that you should think about the area in which you use English the most, e.g. work space, university, friends, etc. Try looking up words that you will actually use in your everyday situations. This way, you can also practice using them straight away. It will help you remember them more clearly, and this will show you when it is most useful to use them or when not to.
  5. Watch documentaries! It is informative and will help you learn many words about a specific topic in an interesting way. Watch documentaries that you find interesting or that might be convenient for you to know. You can find quite some documentaries on YouTube, Netflix, or other streaming sites. This will help you improve your vocabulary, listening skills, and knowledge.
  6. Listen to podcasts that you find interesting. This one is similar to the last tip, but one significant difference is that you can listen to podcasts everywhere you go. When you have to wait for your train, while you are driving to work, while jogging in the park etc. Podcasts are a simple way to learn more about certain topics and while doing so, improving your vocabulary and listening skills massively.

Hopefully (some of) these tips will be useful for you! These are just some interesting and fun ways to improve and spice up your vocabulary. By doing this you will be so much more confident when having a conversation or writing a paper.

English Language Certificates - What is the Difference and Why would you need them?
How to Make Learning English More Fun for Students

How to Make Learning English More Fun for Students

Education Category: Language
Ages: 8-12, 12-16, 16+

Learning a new language can be quite difficult, and teaching one too. There are a lot of ways to teach a new language to someone, but not all of them are as interesting to students. Below, I will list some ways to make learning English a bit more fun for students.

  • Let them listen to Ted Talks and either discuss the topic that was discussed, in groups or with the whole class, or hand them a work sheet with questions about the Ted Talk that they have to fill in while watching the video. Doing either of these things makes them more aware of certain topics and will improve their listening skills.
  • Let them start the class with talking with their neighbour(s) for about 5 minutes, it doesn't really matter what they talk about, as long as it's in English. By doing this, students will be a bit more comfortable with speaking English later on in class.
  • Introduce things like roleplay or drama in the class, to make students practice English in a more fun way. In addition, by doing this, students will explore different vocabulary and have to improvise while they're talking. By improvising and introducing different topics, students will come across situations that might be useful in real life situations. 
  • Make them improve their vocabulary by playing Bingo with words that they should learn. Make a PowerPoint presentation with all the words on one sheet, and let them choose ten. These ten words will be their words for Bingo. The rest of the presentation will be the description of the words. By doing this, you will test their vocabulary skills and let the students actively use them.

Hopefully you and your students will find these tips useful!

Is it possible to teach English as a non-native speaker?

Is it possible to teach English as a non-native speaker?

Education Category: Language
Ages: 16+

There is this certain 'myth' that if you are not a native English speaker, teaching English abroad is almost impossible to do. Let me first say: no, this is absolutely not the case! You are perfectly capable of teaching English as a non-native speaker. However, it can be more difficult to find jobs as a non-native compared to native speakers, but as long as your skills are up to date, nothing is impossible!

What is preferable for a non-native speaker to have is:

  • Being able to speak English proficiently
  • Having a TEFL-certification
  • Having a bachelor's degree
  • Having a talent for teaching

If you can check all of these of the list, you are certainly good to go! If you do have a talent or interest in teaching and are missing one or two, you can make sure that is up to date. If you have all of the above except a TEFL-certification, you might be able to teach English in some countries, however the chances are very slim. Having a TEFL-certification as a non-native speaker makes you stand out, and is sometimes even a requirement. If you don't have one yet, you can follow a course online or at a TEFL institute, so make sure to check what your options are.

If you are feeling a little disheartened, don't worry! There are also a lot of positives being a non-native. One of them is of course that you can relate to the students, you have also stood there once and had to learn the English language from scratch as well. You might have some handy tricks up your sleeve that a native speaker wouldn't have. Another thing that is going to be quite useful is that you are probably able to explain the grammar a lot better, as you had to learn all the rules and therefore should understand why the grammar is the way it is. Native speakers, mostly, never had to deal with this and did the grammar intuitively, which makes it a lot harder for them to explain the grammar to non-natives.

Hopefully it is a bit more clear to you that it is certainly possible to teach English as a non-native speaker. Now you know what is needed to increase your chances of finding a job as an English teacher abroad, good luck!

 

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2
Last updated
22-11-2022
Search