Tips & highlights als je gaat reizen of backpacken in Vietnam

 

Tips & highlights als je gaat reizen of backpacken in Vietnam

Tips van Visum Vietnam Expert voor als je van plan bent te gaan reizen in Vietnam. Woon & werk je in Vietnam? Gebruik dan deze tips voor uitstapjes op vrije momenten. Nieuwe Vietnam tips van andere World Supporters zijn altijd welkom, via de reactiemogelijkheid!

Hoi An bezoeken in Vietnam

Hoi An bezoeken in Vietnam

Als ik terugdenk aan mijn reis door Vietnam heb ik warme herinneringen aan het plaatsje Hoi An. Het wordt ook wel het meest gezellige plekje van Vietnam genoemd. De wirwar van kleine straatjes, restaurantjes en gezellig verlichte winkeltjes maakt het een fijne plek om een paar dagen te vertoeven. Eén keer per maand wordt alle elektrische verlichting gedoofd en zijn het enkel de traditionele lampionnetjes die dit pittoreske stadje verlichten. Daarom vind ik Hoi An dan ook het Brabant van Vietnam.

Hoi An onderdeel Unesco Werelderfgoedlijst

Het historische centrum van Hoi An is al jaren onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De straten en monumenten worden met zorg bijgehouden. Dat is wel andere koek dan Hanoi centrum! Ondanks dat Hoi An een klein stadje is, zijn er erg veel bezienswaardigheden en dingen om te doen. De kans is dan ook groot dat je langer blijft dan gepland. Koloniale huisjes
en de met mos bedekte muren zijn een prachtig aanzien.

Wat kun je doen in Hoi An?

Dat er een hoop toeristen Hoi An al jaren weten te vinden is niet voor niks. Ik zet 7 tips over Hoi An voor je op een rijtje:
1. Kleding laten maken
Je zult het met eigen ogen zien maar het centrum van Hoi An zit er vol mee, kledingateliers. Je kunt er pakken, jurken en andere kledingstukken op maat laten maken. Ikzelf heb een jurk laten maken en deze was al meteen de volgende dag klaar, helemaal naar wens en betaalbaar.

2. Verken Hoi An per fiets
Een leuke manier om het centrum en de omgeving te verkennen is per fiets. Let wel, sommige delen mag je niet met fiets betreden en zijn enkel te voet te bezoeken. Neem een kijken bij de Japanse brug of de verschillende tempels in de stad. Interesse in langere tochten enkele reisbureaus in de hoofdstraat organiseren complete fietstours met gids.

3. Culinair genieten
Ik had het er al over in mijn andere blog maar Hoi An biedt vele kookcursussen aan inclusief een tour over de lokale markt en uitleg over het gebruik van de verschillende specerijen. Kook samen met een grote groep en leer meteen mensen kennen of kies voor een privécursus zodat je alles in je eentje kunt proeven. Liever niet zelf aan de slag? Dan kun je je hart ophalen met het aanbod van heerlijke restaurants in het centrum aan de boulevard langs het water.

4. My Son tempel
Breng een bezoekje aan het oude tempelcomplex My Son. Op slechts een uur afstand van Hoi An ligt My Son tempelcomplex het is een verzameling van verlaten en gedeeltelijk verwoeste hindoetempels. Boek een trip bij een reisbureau of ga op eigen initiatief.

5. Relaxen op het strand
Fiets naar het strand of pak een tuk tuk. Hoi An ligt aan de kust dus een heerlijke plek om tot rust te komen. De zee kan hier ook wel ruw zijn dus zwemmen is niet altijd mogelijk.

6. Thu Bon rivier
Maak een boottocht op de Thu Bon rivier om het toerisme in het stadje zelf even te ontvluchten. Deze rivier was vroeger de belangrijkste handelsroute tussen handel van China, India en later Europa. Hoi An was een belangrijke plek in Zuid Oost Azië waar handel werd gedreven. Mocht je het een mooie ervaring vinden, laat je dan roeien door een van de Sampan-roeiers.

7. Duiken Cham Eilanden
Wil je in de buurt van Hoi An duiken? Dat kan, bekijk dan de mogelijkheden op de Cham Eilanden. Dit kan niet het gehele jaar maar vanaf eind April t/m September is het zeker een aanrader.

Hoi an Hotels en Beach Resorts

In Hoi An tref je voor ieder wat wils. Luxe resorts aan het water, een romantisch hotel in het centrum of een gezellig hostel aan de boulevard. In iedere prijsklasse en voor elk reisdoel.

Hoi An Full moon Lantern festival 2017

Eens per maand doven bijna lampen in Hoi An en wordt het meest favoriete stadje van Vietnam opgelicht door lampionnen en kaarsjes die op de rivier drijven. Mocht je van plan zijn een huwelijksaanzoek te doen, dan is dit wellicht wel een romantische plek. Op de volgende data kun je in 2017 dit festival meemaken: 7 Juli, 5 Augustus, 4 September, 3 Oktober, 2 November en 31 December. De prijs van een lampion is +/- 1$, doe een wens!

Eilanden bezoeken en duiken in Vietnam

Eilanden bezoeken en duiken in Vietnam

Ben je van plan om een reis te boeken naar Vietnam of staat er al een in planning? Breng dan, ondanks dat Vietnam niet bekend staat om zijn eilanden, een bezoekje aan de vele eilanden die dit prachtige land rijk is. Ondanks dat er bij deze eilanden prima snorkel- en duiklocaties zijn en de natuur schitterend is, zijn alle eilanden uniek en heeft elk eiland een eigen sfeer, waardoor het zeker een bezoekje waard is.

Eilanden Vietnam, een must see!

De bekendste eilanden van Vietnam liggen in Hạ long bay ofwel Hạ Longbaai. Dit is in het noorden van Vietnam, aan de (oost)kust.  Hạ long bay zal door iedere reiziger die een reis maakt naar Vietnam, zeker 1-3 dagen worden bezocht. Duizenden rotsen die uit de zee rijzen geven een verwonderlijk beeld van deze magische plek. Bezoek ook de grotten en de parelmakerij die zich tussen deze eilanden zich bevinden. Hạ long bay is geen tropische hotspots die te vergelijken is met een bounty eiland maar zeker een van de hoogtepunten van je reis in Vietnam. Cat Ba is van deze eilanden de grootste en staat bekend als een ruig eiland. Een eiland bedekt met jungle waar je naartoe kan voor avontuur maar ook rust. Hier gaan vooral backpackers naartoe.

Parelwitte stranden in Vietnam

Ben je juist op zoek naar parelwitte stranden, wuivende palmbomen en een diepblauwe zee? Dan moet je naar Whale Island. Een piepklein idyllisch eilandje nabij Nha Trang waar je walvissen kunt spotten en kunt duiken in beschermd gebied. Wil je nog meer bounty eilandjes bezichtigen breng dan ook een bezoekje aan Phu Quoc island en Con Dao. Twee prachtige eilanden helemaal ten zuiden van Vietnam. Con Dao ligt net als Whale Island in de Zuid Chinese zee. Phu Quoc ligt in de Golf van Thailand op de grens met Cambodja. Het meest westelijke stuk land van Vietnam. Op Phu Quoc sluiten toeristen hun vakantie vaak af, op een luxe resort, waarbij ze geheel uitgerust teruggaan naar HCMC en terugvliegen naar Nederland.

Duiken in Vietnam

Wanneer je de onderwaterwereld van Vietnam wil ontdekken, breng dan een bezoekje aan Cham Island. Het eiland ligt 16 kilometer uit de kust bij Hoi An. Over 165 hectaren water vindt je hier 135 verschillende soorten koraal. Een prachtig plaatje als je gek bent op snorkelen en/of duiken. Rij je vanuit Hoi An langs de kust richting het zuiden, dan passeer je Tam Hai. Hét paradijsje van Vietnam. Het wordt door veel toeristen gezien als de perfecte tussenstop. Een plek om weer even op adem te komen en alle indrukken van dit magische land te verwerken.

Naast al deze bekende eilanden zijn er nog vele anderen. Ben jij dus van plan om af te reizen naar Vietnam? Boek een paar dagen extra en laat je overweldigen door de prachtige natuur en stranden van de eilanden van Vietnam.

Bezoek de Maldiven van Vietnam: Whale Island

Bezoek de Maldiven van Vietnam: Whale Island

Whale Island bevindt zich in Zuid-Oost Vietnam. Een adembenemend plekje, weg van alle drukte.

Whale Island, het palmeneiland

Aan de oostkust van Vietnam, op ongeveer het midden van het land en iets meer naar het zuiden vind je een klein eilandje genaamd Whale Island. Het eilandje ligt in Van Phong Bay of op zijn Vietnamees: Vihn van Phong en wordt gezien als de Maldiven van Vietnam. Het eilandje staat bekend om zijn meest magische strandjes. Een bounty eiland zoals je die kunt terugvinden in tijdschriften of reclamespots. Een prachtige plek met een blauwe zee, witte stranden, wuivende palmbomen met daartussen een heerlijke hangmat waarin je jouw favoriete cocktail kunt opdrinken. Whale Island is een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Wanneer je hier wil genieten van de prachtige zee of het onderwaterparadijs, kun je het eiland het beste bezoeken van april tot en met september. De zee is dan op zijn kalmst en het weer op zijn best.

Een bezoek aan Whale Island in Vietnam

Whale Island ligt zo’n 80 kilometer ten noorden van Nha Trang. Whale Island beschikt zelf niet over een vliegveld dus wanneer je Whale Island in het begin van je reis naar en- in Vietnam wil bezoeken is het aan te raden om een vlucht te boeken die aankomt op Cam Ranh International Airport (Nha Trang). De afstand vanaf het vliegveld naar het centrum van Nha Trang is 35,5 km. Met de auto duurt deze afstand ongeveer 45 minuten. Daarna kun je bij The Rainbow Dive Centre in Nha Trang city gemakkelijk vervoer regelen naar het eiland. Voor $ 20 dollar p.p. (omgerekend zo’n € 17,50 euro) kun je al een kaartje kopen voor de shuttle bus. Deze vervoert dagelijks toeristen naar Whale Island. Vanaf Nha Trang is het ongeveer 2 uur rijden tot je bus aankomt in het kleine dorpje Dam Mon Thuong in het Van Ninh gebied. Vanaf hier ga je dan verder met de boot. In een trip van ongeveer 15 minuten kom je dan aan op het tropische Whale Island.

Whale Island Resort Vietnam

Je vervoer regelen via het enige resort op het eiland kan natuurlijk ook. Maar dan moet je toch al gauw denken aan zo’n € 70,- euro p.p.. Ook kun je op verzoek jezelf laten ophalen in het dorpje Tuy Hoa. Het dorpje ligt op ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden en heeft naast een treinstation ook een nationaal vliegveld, Tuy Hoa Airport. Het resort heeft een monopolie positie en kan dan ook zelf hun prijzen bepalen voor het vervoer, eten en overnachtingen. De prijzen liggen dan ook een stuk hoger liggen dan op andere eilanden waar meer concurrentie is. Een winkeltje of supermarkt is er ook niet te vinden. Je bent dus geheel afhankelijk van het resort. Op het Resort kun je diverse soorten bungalows boeken zoals een standaard, maar ook een dubbele en- of familie bungalow. Allen zijn voorzien van bamboe daken en eenvoudig ingericht. De inbegrepen ventilator en klamboe zijn geen overbodige luxe. Daarnaast kun je ook kiezen voor een exclusievere bungalow. Een ruime bungalow met een oppervlakte van 25m² met een zithoek en grote werkplek. De prijzen variëren. Dit is afhankelijk wanneer je boekt, in welke periode je wilt gaan en via welke site je boekt. Een standaard bungalow in verkrijgbaar vanaf € 48,- per nacht. Houdt vooral ook de bookingsites in de gaten voor leuke aanbiedingen. Het resort beschikt ook over een bar waar je heerlijke cocktails kunt bestellen en bij het restaurant kun je genieten van de meest overheerlijke Vietnamese gerechten. Het ontbijt is simpel en bestaat uit brood met een gekookt of gebakken ei. Vers fruit en een kop koffie.

Activiteiten op Whale Island

Door de prachtige blauwe zee, is het eiland uitermate geschikt om te snorkelen en- of duiken. Ook kun je hier prachtig kanoën, kajakken, zeilen en windsurfen. Van maart tot oktober kun je deelnemen aan boottochten van de PADI-gecertificeerde duikschool die deel uit maakt van het resort. Hier kun je ook duikcursussen volgen en je duikbrevet halen. Ook zijn er diverse wandelroutes. In een half uurtje loop je naar het uitkijkpunt waar je een prachtig zicht hebt over het eiland en de omgeving. De natuur is mooi groen en onder het wandelen kom je diverse kleurrijke vlinders tegen. Naast vrolijke vlinders kom je ook spinnen tegen, maar laat je hier niet door weerhouden om bijv. het gehele eiland rond te lopen. In een trip van 2 uur heb je het gehele eiland belopen. Lopen? Ja, want op Whale Island is, in tegenstelling tot de rest van Vietnam, geen brommer te vinden. Ben je minder actief en kom je om te relaxen? Dan kun je je heerlijk laten masseren bij het resort. Ben je een waterrat en lig je het liefst in het water? Geen probleem maar pas wel op voor de zee-egels bij de rotsen. Uiteindelijk hebben we natuurlijk ook de mensen die puur voor hun rust dit heerlijke eiland bezoeken. Zij kunnen overdag lekker slapen in de hangmat en s’avonds genieten van de prachtige zonsondergang en de magische sterrenhemel nadien.

Diep in de zee

De naam Whale Island laat je denken dat je vanaf dit eiland walvissen kunt spotten. Deze droom gaat op walvissen-eiland helaas niet in vervulling. Hoe het eiland dan aan deze naam komt? Door een legende over een walvis god. Ben je teleurgesteld omdat je geen walvissen kunt spotten, treur dan niet te lang want er zijn genoeg andere mooie dieren te bewonderen. De meest bijzondere is toch wel de walvishaai. Qua lengte doen deze indrukwekkende dieren namelijk zeker niet onder aan bijv. de orka. Er zijn zelfs walvishaaien gevonden met een lengte van wel 15 meter lang. Van deze bedreigde diersoort zwemmen er nog maar 1000 geregistreerde haaien rond. Naast walvishaaien kun je hier clown-vissen, zeepaardjes en soms zelfs dolfijnen spotten. De onderwaterwereld is hier schitterend door de kleurrijke 170 soorten tropische vissen. Het koraal is net zo kleurrijk maar nog licht herstellend door het vissen met dynamiet. Deze vernietigende manier van vissen werd over de hele wereld door vissers gebruikt en richtte enorm veel schade aan. Niet alleen het koraal, maar ook de visstand raakte uit balans omdat ook de kleine visjes door de explosie werden gedood. Toen de overheid eindelijk de ernst van de situatie inzag kon het koraal zich ook weer langzaam gaan herstellen.

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2
Last updated
28-03-2024
Search