Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Zweden?

Toeristenvisum

Er is geen toeristenvisum nodig voor Zweden. Als EU-inwoner kun je er onbeperkt verblijven als je een geldige ziektekostenverzekering hebt en genoeg financiële middelen om jezelf te onderhouden. Als je langer dan drie maanden in Zweden wilt verblijven moet je je registeren bij het migratiekantoor (Migrationsverket). De registratie gaat online, en wordt snel behandeld als je de juiste papieren toevoegt.

Werkvisum

Je hebt als Nederlander geen werkvisum of verblijfsvergunning nodig voor Zweden. Als je een baan hebt in Zweden of je na je baan in Zweden blijft mag je dezelfde behandeling verwachten als burgers van dat land op het gebied van werk arbeidsomstandigheden en alle andere sociale en fiscale voordelen. Als je langer dan drie maanden in Zweden wilt verblijven moet je je registeren bij het migratiekantoor (Migrationsverket). De registratie gaat online, en wordt snel behandeld als je de juiste papieren toevoegt.

Vrijwilligersvisum

Er is geen vrijwilligersvisum nodig voor Zweden. Je kunt er onbeperkt verblijven als je een geldige ziektekostenverzekering hebt en genoeg financiële middelen hebt om jezelf te onderhouden. Als je langer dan drie maanden in Zweden wilt verblijven moet je je registeren bij het migratiekantoor (Migrationsverket). De registratie gaat online, en wordt snel behandeld als je de juiste papieren toevoegt.

Actuele informatie

De meest actuele informatie check je op: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=LEGISSUM:l33152

Image
Follow the author: Travel Supporter
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]