Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Bolivia?

Een toeristenvisum aanvragen is niet niet nodig voor een verblijf tot 90 dagen. Je krijgt bij aankomst een tijdelijk visum geldig voor 90 dagen. Een returnticket kunnen tonen is hierbij verplicht, en je paspoort moet bij aankomst in Bolivia nog minstens 6 maanden geldig zijn. Vooral luchtvaartmaatschappijen controleren op het returnticket. Ook een gelekoortsvaccinatie is officieel verplicht. Als je langer dan 90 dagen wilt blijven, zul je een verblijfsvergunning moeten aanvragen.

Werkvisum / Vrijwilligersvisum
Als je wilt werken in Bolivia, of als je vrijwilligerswerk in Bolivia wil gaan doen, heb je een zogeheten “visa de objeto determinado” nodig, dat je bij de ambassade in Den Haag kunt regelen. Dit visum is geldig voor 30 dagen en kan na aankomst in Bolivia twee keer verlengd worden met 30 dagen bij de Servicio Nacional de Migración. Het hoofdkantoor zit in La Paz, maar ze hebben ook regionale kantoren. Kijk dus welke het dichtst bij jou in de buurt is.

Voor dit visum zijn de volgende documenten vereist:

  • Bewijs dat je de Gele Koorts-vaccinatie hebt gehad. Als je om medische redenen deze vaccinatie niet mag hebben, moet er een medisch certificaat in het Engels of Spaans worden gepresenteerd.
  • Ingevuld aanvraagformulier
  • Een brief van de organisatie waar je gaat werken, waarin je taken staan beschreven.
  • Een brief waarin je dit visum aanvraagt en waarvoor, met handtekening

Als je voor langer dan 90 dagen wilt blijven, kan je een tijdelijke verblijfsvergunning van 1 of 2 jaar (residencia temporal) aanvragen. Hiervoor heb je wel eerst het “visa de objeto determinado” nodig. Vervolgens kan je de tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen bij de Dirección general de Migración La Paz. Hiervoor is het volgende vereist:

  • Ingevuld aanvraagformulier
  • Geldig paspoort 
  • Een kopie van je paspoort, van het visum de "objeto determinado" (special purpose visa) en van de laatste stempel van binnenkomst in het land
  • Contract goedgekeurd door het Ministerie van Arbeid en een kopie van de Numero de Identificación Tributario (NIT) van het bedrijf
  • Als er geen werkrelatie bestaat in Bolivia, moet je een door de notaris gelegaliseerde brief kunnen tonen, die aangeeft welke activiteiten je zal ondernemen. Daarnaast moet je laten zien dat je genoeg financiële middelen hebt. 
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag van INTERPOL
  • Verklaring Omtrent Gedrag van de FELCC (Boliviaanse Fuerza Especial de Lucha Contra el Crimen)
  • Bewijs van medische staat door het INSO (Boliviaanse Instituto Nacional de Salud Ocupacional. Zij zijn de publieke organisatie verantwoordelijk voor toezicht op gezondheid op het werk)
  • Inschrijving van je huis bij FELCC
  • Pasfoto's

De meest actuele informatie check je op: http://www.embassyofbolivia.nl/

 

Image
Follow the author: Travel Supporter
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Peru?

Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Peru?

Algemeen

Er is geen toeristenvisum nodig voor een verblijf tot maximaal 90 dagen per 180 dagen. Je krijgt een stempel bij de grens en vaak mag je hier echter maximaal 90 dagen mee verblijven in het land. Er is een eenmalige verlenging mogelijk via de immigratie authoriteiten. Wil je langer blijven, dan zul je een verblijfsvergunning moeten aanvragen. Dit moet buiten Peru gebeuren. Officieel zijn een returnticket en een bewijs van voldoende financiële middelen verplicht voor het (toeristen)verblijf in Peru. In de praktijk worden het returnticket en een bewijs van voldoende financiële middelen alleen gecontroleerd door luchtvaartmaatschappijen.

Let op: Kom je met de nachtbus het land in? Er wordt nog wel eens doorgereden, waardoor je geen inreisstempel krijgt, wat weer kan zorgen voor problemen zodra je het land uit wilt. Zorg dan dat je bij de grens uitstapt en een inreisstempel regelt. Stap desnoods uit (vergeet je bagage niet!) en pak na het verkrijgen van de stempel een volgende bus.

Let op: Luchtvaartmaatschappijen kunnen het hebben van een return ticket controleren (en eisen bij vertrek). Wanneer je geen return/vervolg ticket hebt binnen de 90 dagen, kun je bijvoorbeeld een busticket of goedkoop vliegticket naar een buurland regelen, zodat je dit kunt overleggen bij vertrek.

De meest actuele informatie check je op: http://www.embassyofperu.nl/contac.htm

Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Paraguay?

Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Paraguay?

Een toeristenvisum is niet verplicht voor een verblijf tot 90 dagen. Return of onwardticket zijn verplicht. Of hier in de praktijk naar gevraagd wordt is onduidelijk. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan deze periode met nog eens 90 dagen verlengd worden. Anders moet een verblijfsvergunning worden aangevraagd. Check bij je luchtmaatschappij of een visum nodig is.

Voor de meest actuele informatie bel of mail je naar de dichtsbijzijnde ambassade in Brussel: +32 2 649 90 55, embapar@skynet.be

 

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]