Atlas English school

Op zaterdag ochtend geven wij les op het Atlascollege. Dit is een school waar leerlingen van basisschool leeftijd in het weekend Engelse les krijgen. Dit naast hun gewone schoolweek. De kinderen gaan dus 7 dagen per week naar school. Deze school geeft schoolbeurzen aan leerlingen waarvan de ouders niet voor de Engelse les kunnen betalen. Ook zitten er op deze school leerlingen waarvan de ouders wel genoeg geld hebben om voor de les te betalen. De klassen zijn ingedeeld qua niveau, arm en rijk zit dus door elkaar. Tijdens de les is er altijd een Vietnamees sprekende klassenassistent bij aanwezig om ons te helpen bij de les. We hebben een schema waar op we kunnen zien welk hoofdstuk van het boek we moeten behandelen met de leerlingen. Het is belangrijk om ons aan dit schema te houden omdat ze op zondag ook les krijgen uit het zelfde boek en ze huiswerk opdrachten mee krijgen. 

 
Ik heb begrepen dat deze school geld bespaard door vrijwilligers in te zetten voor de les, zodat in dit zelfde gebouw Engelse les gegeven kan worden aan de leerlingen van Charity Class. Deze klas bestaat uit leerlingen die niet naar school gaan en geen woonvergunning hebben. Door de samenwerking van Atlascollege en de vrijwilligers is het mogelijk om deze leerlingen toch Engelse les te geven. Ik ben zelf niet ingedeeld bij Charity Class.
 
Atlas school begint om 8:00,  wij worden een kwartier van te voren verwacht voor eventuele voorbereidingen. We hebben allemaal een vaste klas zodat de leerlingen ons kennen en wij de leerlingen. In een klas zitten ongeveer 20 leerlingen. De klassenassistent wisselt nog wel eens per lokaal. De les boeken mogen wij mee naar huis nemen zodat wij kunnen voorbereiden. Het is soms lastig om de les te beginnen met de leerlingen. Ik had een erg drukke klas en aan het begin van de les rende de helft nog door het lokaal. Omdat je de taal niet spreekt en de leerlingen beperkt Engels kunnen, is het lastig om orde te scheppen. Mijn klasje was tussen de 6 en 8 jaar oud. De klassenassistent wist soms ook niet zo goed wat hij er mee aan moest. Meestal liet ik ze gaan en richte ik mij op de kinderen die wel luisterde. Als ik met hun op gang was ging de rest vanzelf ook zitten. Negeren helpt soms gewoon het beste. We geven tot 9:00 les en dan hebben de leerlingen 10min pauze, kunnen ze zich even uitleven. Er is geen schoolplein dus spelen ze in de klas. Na de 10 minuten gingen we weer aan het werk tot 10:00, dan is de les voorbij en mogen de kinderen naar huis. 
Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Jessica Pronk
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
Atlas English school
More contributions of WorldSupporter author: Jessica Pronk
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]