Wat voor effect heeft mijn expeditie op mijn omgeving gehad?

Bij terugkomst van de expeditie kreeg ik natuurlijk veel vragen van mij familie en vrienden. Ze waren benieuwd hoe ik het had gehad en hoe ik het land heb ervaren. Ik heb er met veel mensen over gesproken. Ik vond het leuk om te zien hoe iedereen geïnteresseerd was in de verhalen van mij en mijn reisgenootjes. Ik vertel graag over de bijzondere ervaringen tijdens deze reis naar Oeganda.

Ik heb iedereen veel foto’s en video’s laten zien van de projecten die we bezocht hebben en het land zelf. Ook hebben we na aanleiding van de WereldSupporter subsidie een aantal presentaties gegeven op school, stage adressen en bij vrijwilligerswerk.

Voor het schrijven van deze blog ben ik bij mij zelf na gegaan, wat voor invloed mijn ervaring op ons gezin heeft gehad. Door mijn verhalen en foto’s heeft mijn familie ook een beetje kennisgemaakt met Oeganda. Ook heb ik een avond Oegandees gekookt (recept is te vinden in één van mijn vorige blogs). Ze hebben letterlijk een stukje kunnen proeven van de Oegandese cultuur.
Qua duurzaamheid zijn er kleine verschillen. Zo gooien we eten niet meer weg als het tijdens het avondeten niet is opgekomen. We bewaren het in de koelkast voor later of vriezen het in. Voor de rest geven mijn ouders meer uit aan goede doelen en kopen vaker duurzame producten.
Voor de rest zijn er niet mega veranderingen. Er is wel een stukje bewustwording van hoe het ook in de wereld is en dat niet iedereen het zo goed heeft als wij. Maar ik denk dat wanneer je er zelf bent geweest en het met je eigen ogen gezien hebt het pas echt aan komt.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of RowenaLap
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories