Goede doelen steunen

Goede doelen! Er zijn er zoveel en alle doelen willen het liefste dat jij ze steunt. Dus hoe kies je nu een doel die jij wil steunen. Hoe maak je onderscheidt tussen alle doelen. 

Ik moet zeggen dat ik het zelf altijd een lastige vraag vind. Het liefst zou ik ze allemaal wat willen geven, maar dat vind mijn eigen portomenee ook niet zo prettig.

Vaak lopen er mensen op straat om te vragen of je hun doel wil steunen. Ik vind dat zelf altijd een onprettige manier, het liefst loop ik ook om die mensen heen.

 

Ik wil graag zelf een doel kiezen dat ik op dat moment prettig vind. Op dit moment steun ik Unicef waarbij ik elke maand een sms'je krijg of ik hun die maand wil steunen. Elke maand is er een nieuw project dat hun steunen, zoals het voorkomen van kindersterfte,  zorgen dat kinderen weer naar school kunnen of bijv. Medicatie die ze dan hard nodig hebben. 

Als ik een keer een maand wat krapper zit, kan ik een sms sturen en kan je daarmee een maandje overslaan. 

 

Gisteren werd ik gebeld door Hivos, een organisatie die strijdt voor mensenrechten. Ik heb ooit een eenmalige donatie gedaan voor homo rechten op de roze maandag op de kermis in Tilburg. 

Ze vroegen me of ik hun organisatie wilde steunen. Ik vind Hivos een hele goeie organisatie, want hoe belangrijk zijn mensenrechten! In een hoop landen gaat het er verschrikkelijk aan toe. Nu steun ik ze met een bedrag wat elk kwartaal wordt afgeschreven. 

 

Ik steun nu 2 organisaties waar ik achter sta! Dat is al heel belangrijk denk ik zelf. Volgend jaar kan ik weer kijken voor een andere organisatie en zo kan ik toch elk jaar iets nieuws steunen. 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Rwillemsen91
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.