Aandacht en steun gekregen voor mijn project door een artikel...

Aandacht en steun gekregen voor mijn project door een artikel op een website van een bedrijf. Ik heb bedrijven benaderd en ze vertelt over het vrijwilligerswerk in Cambodja. Het schoonmaakbedrijf Succes uit Volendam heeft een artikel over mijn reis gepubliceerd op hun website. Dit levert weer veel mooie reacties op!
Dit is het artikel:
15-jarige VWO Student vertrekt naar Cambodja voor vrijwilligerswerk
09 april 2014
Succes Schoonmaak sponsort deze nobele daad van Dani Oudshoorn

Dani Oudshoorn (15) uit Zwaag zal aankomende zomer de reis maken naar Cambodja. Niet om te genieten van de prachtige natuur of Angkor Wat te bezoeken, maar om deel te nemen aan een ontwikkelingsproject georganiseerd door Worldmapping. Dit initiatief organiseert jongerenexpedities naar ontwikkelingslanden om zoals ze het zelf zeggen:

“Wij dagen jongeren op deze manier uit hun grenzen te verleggen en hun horizon te verbreden.”

De vierdejaars VWO-student van het Werenfridus te Hoorn zamelt met diverse activiteiten geld in om de reis te kunnen bekostigen. Een van die activiteiten, het lopen van de 10 km afstand op de Marathon van Hoorn, sponsort Succes Schoonmaak.

Cambodja, erbarmelijke omstandigheden voor kinderen

Cambodja is een land dat door burgeroorlogen en het schrikbewind van de Rode Khmer is verscheurd. Armoede is nog steeds overal aanwezig en het grootste gedeelte van de kinderen van het land groeit in slechte omstandigheden op. Geen of nauwelijks educatie, povere gezondheidszorg en slechte sociale voorzieningen zijn problemen waar zij dagelijks mee kampen. Dani trekt dit zeg erg aan. Tijdens een vakantie in Indonesië in 2012 met zijn ouders kwam hij voor het eerst in contact met echte armoede. Vanaf toen heeft hij besloten een actieve rol te gaan vertolken om weeskinderen en jongeren in kansarme gebieden te helpen.

Verschillende projecten

Dani gaat meedoen met diverse projecten die een betere toekomst voor de kinderen en hun gezinnen moet opleveren. Zo worden er Engelse en computerlessen gegeven en zal er veel voorlichting worden gegeven over gezondheid en schoon drinkwater. Dani zal ook gaan slapen bij de gezinnen waar hij de projecten uitvoert. Dit zijn veelal arme en afgelegen gebieden waar voor basisbehoeften als schoon water en een douche nog niet aanwezig zijn. Het geld dat Dani inzamelt zal rechtstreeks naar de lokale bevolking gaan voor het verlenen van onderdak en het verzorgen van vervoer. Zo komt het geld wat hij hiervoor betaalt ook echt terecht bij de Cambodjanen. Succes Schoonmaak wil Dani Oudshoorn heel veel succes wensen bij zijn inspanningen bij dit geweldige initiatief.

Contributions

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.