Geld gedoneerd aan een organisatie die bijdraagt aan de...

Geld gedoneerd aan een organisatie die bijdraagt aan de wereld Ook dit jaar weer een Donatie gedaan aan Serious Request. Samen met het Rode Kruis stonden zij dit jaar in voor 'de stille ramp: Kindersterfte door diarree'. Zie hieronder wat het Rode Kruis onderneemt om deze sterfte tegen te gaan:

Om besmetting van de jongste, meest kwetsbare kinderen binnen een gezin te voorkomen, helpen we niet alleen het gezin, maar de hele gemeenschap. Door te zorgen voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en zoiets simpels als een stuk zeep. Verder geven we ouders en kinderen training en informatie over hygiëne en zorg voor zieke kinderen met diarree.

Veilig water

We zorgen samen met de lokale bevolking voor voldoende en veilig drinkwater via nieuwe pompen of leidingen. Ook leren we ouders en kinderen hoe ze water thuis veilig kunnen maken en schoonhouden. Bijvoorbeeld door water te zuiveren met tabletten en het goed afgesloten te bewaren. Of door gebruik te maken van een waterfilter.

Toiletten

We vertellen gezinnen zonder toilet hoe ze er een moeten bouwen en geven ze de materialen om dit te doen. Daarnaast geven we informatie over hoe ze het toilet moeten gebruiken, schoonhouden en onderhouden.

In de gemeenschappen en scholen waar wij werken, zorgen onze vrijwilligers ervoor dat de mensen hun omgeving en voorzieningen zelf schoon houden. We richten speciale comités op die ervoor zorgen dat de omgeving schoon blijft en we zorgen dat er water en sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn. Hierdoor blijft een gemeenschap op de lange termijn voorzien van een schone omgeving mét voldoende drinkwater en toiletten.

Voorlichting over hygiëne

We bespreken samen met ouders en kinderen hoe ze hun hygiëne en gezondheid kunnen verbeteren en zo diarree voorkomen. We geven ze informatie en training. Dit doen we met toneelspel of zang, tekeningen, interactieve lessen en steeds vaker moderne communicatiemiddelen zoals SMS. De nadruk ligt op hygiënische maatregelen die het meeste verschil maken in het aantal kinderen dat diarree krijgt. Bijvoorbeeld handen wassen na gebruik van het toilet of voor het eten.

Op school

Training op scholen is een krachtig middel in de strijd tegen diarree. Kinderen leren graag en snel en delen deze kennis thuis met ouders, broertjes en zusjes. Zo wordt de kennis over hygiëne snel overgedragen. En wanneer kinderen die kennis tijdens de lessen op school opdoen, is de kans dat handenwassen een vaste routine wordt, groter.

Onze vrijwilligers geven voorlichting over de behandeling van diarree. Ze vertellen ouders dat ze diarree aan kunnen pakken door het drinken van schoon water, aangevuld met speciale zouten en suikers (Oral Rehydration Salts of ORS). In veel landen krijgen de ouders de ORS van het Rode Kruis. De vrijwilligers van het Rode Kruis hebben direct contact met medische hulpposten en verwijzen kinderen en ouders door, als dit nodig is.

Het Rode Kruis netwerk

Dankzij het netwerk van miljoenen vrijwilligers zijn we vertegenwoordigd tot in de verste uithoeken van de wereld. De vrijwilligers wonen en werken in dezelfde gemeenschappen, spreken dezelfde taal en kennen de lokale gebruiken. Zij kunnen snel de risico’s op kindersterfte door diarree in kaart brengen en weten hoe ze de kinderen kunnen bereiken.

Wat geef je met jouw gift?

€ 1,- EEN MAAND ZEEP OM HANDEN TE WASSEN
€ 20,- BOUW VAN EEN EENVOUDIG TOILET
€ 200,- WATERINSTALLATIE BIJ EEN SCHOOL
€ 2200,- EEN WATERPOMP VOOR SCHOON DRINKWATER

Contributions

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Update of Shama Gies Broesterhuizen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories