Ontdek Vietnam!

Heb je altijd al Vietnam van binnenuit willen ontdekken? Die mogelijkheid heb je via een groepsreis van Vrijwillig Wereldwijd. Reis voor 13 dagen het land door en bezoek Ho Chi Minh City, ontmoet monniken, doe mee aan projecten door invaliden te helpen, leer authentieke spring rolls te maken en ontdek de wonderschone natuur.

Wanneer je naar Vietnam reist met Vrijwillig Wereldwijd dompel je je niet alleen onder in het land en maak je ook nog eens kennis met vrijwilligersprojecten. Een unieke combinatie!

Content categories
External Link
More contributions of WorldSupporter author: Supporter of Vrijwillig Wereldwijd
This content is used in bundle:

Vietnam: selectie van blogs en bijdragen van WorldSupporters - Bundel

ADHD’ertje op reis naar de Chi Chi Tunnels in Vietnam

ADHD’ertje op reis naar de Chi Chi Tunnels in Vietnam

Image

We staan bekend om  onze creativiteit maar ook om onze chaos en dat moet je op reis eigenlijk niet hebben. Zeker niet als je van plan bent een land over te steken

Ik moest een visa on arrival hebben maar deze was niet geldig als je met de bus ging dus moest ik als nog snel naar de ambassade om een stempel op te halen hoe ik er kwam puur geluk of een engeltje. Maar het is gelukt een aantal dollars lichter en nu wachten op de bus.

Er gaat bij mij wel vaker iets mis dus echt geloven dat dit allemaal gesmeerd en goed liep geloofde ik niet. Dus hield ik elke bus aan om te vragen of ze naar Ho Chi Minh City gingen. Vooraf had ik 5 engelse meiden ontmoet en ik zag ze in de 3e bus zitten dus ik wist dat ik goed zat. Na een reis van 11 uur in de bus en het kijken van een hele vage film van een liliputter met de neus van een olifant om zijn slurf was ik blij de bus te kunnen verlaten.

De meiden uit de bus wilde met mij mee naar het zelfde hostel we hebben een dorm geboekt dat had ik goed geregeld. Het was een luxe hostel warme douches een bank en een goed toilet.
De volgende dag wilde ik naar de Chi Chi Tunnels er waren nog 3 plekken vrij dus ik had mazzel en kon er naar toe. Onderweg maakte we een stop bij een fabriek waar slachtoffers van de oorlog werkte. Hierna zijn we door gegaan naar de ChiChi Tunnels dat was indrukwekkend de tourguide wist veel te vertellen over de oorlog en sprak heel goed engels (wat ook bijzonder is in dit land).

We mochten in de tunnels klimmen, de tunnels bestaan uit 3 verdiepingen welke steeds kleiner worden de toeristen nemen meestal alleen de 1e tunnel maar samen met een stel italianen hebben we de tocht doorgezet naar de 2e de 3e tunnel was helaas niet toegankelijk. Het was echt indrukwekkend zo smal dat het was en hoe ze hebben kunnen overleven in zon kleine ruimte.
De manier hoe ze hun voedsel verzamelde, de keuken die ze ondergrond hadden gemaakt een ruimte waar ze konden communiceren. Echt bizar hoe slim deze mensen waren, en hoe ze wisten te overleven in zulke omstandigheden. We verlieten de tunnel via een gat in de grond.

Hierna mochten we schieten de geluiden klonken door in heel de omgeving zo had je echt een totaal pakket qua ervaring hoe het ongeveer geweest moet zijn. Daarna gingen we naar een museum hier hingen alle foto’s van de gruwelijke daden met teksten.
Heel veel mensen konden de druk van dit indrukwekkende gebeuren niet meer aan en stonden te huilen.

Hierna hebben we onszelf geprobeerd terug op aarde te zetten en zijn naar een wel heel bijzonder restaurantje gegaan. Hier serveerde ze schildpadden, slangen, konijn en duif ik heb het maar gelaten bij een tofu gerechtje. Er stonden ini mini stoelen en we kregen stokjes om mee te eten niet echt een succes voor mij.

Daarna heb ik nagedacht over mijn planning wat ik de komende dagen wil gaan doen en hoe ik dit ga regelen. Ik heb besloten een 2 daagse tour te maken richting de floating market met tussen door steden bezichtigen en een snoepjes workshop.

Daarna wil ik terug naar Ho Chi Minh City om vandaar een bus te nemen naar Mui Ne waar ik een kitesurfcursus wil gaan volgen en de Sand dunes & lotus lake ga bekijken en een waterpoppenshow.
Daarna ga ik terug naar Nederland via Kuala Lumpor.
Lees mijn andere blogs om over mijn avontuur in Mui Ne te lezen.

Hoe plannen jullie je reis ? Heb je tips waar je echt over na moete denken als je excursies en trips wilt boeken ?
Geef een reactie en help deze community meer informatie op te doen over de do’s en donts van reizen en plannen.

 

Cultuuranalyse Vietnam

Cultuuranalyse Vietnam

Education Category: General
Ages:

In the attachment one can find a cultural analysis for Vietnam. This analysis contains information regarding to the history, the cultural dimensions, and food habits in this East-Asian country.

The report is in Dutch, but if one would be interested in an English version please get in touch.

For those we are travelling to Vietnam this report is very usefull since it shines a light on the cutural differences and the things one should keep in mind when travelling to this country.

Everything to your liking: de Vietnamese cultuur
Filmpje over mijn fantastische tijd als vrijwilliger in Vietnam!
Gesprek met een Vietnamees leeftijdsgenootje :)

Gesprek met een Vietnamees leeftijdsgenootje :)

Image

Ik heb een enthousiaste jongen ontmoet in Vietnam, hij noemde zich zelf: mr. Magic. Dit omdat hij graag trucjes deed met kaarten (hoe hij dat deed, begrijp ik nog steeds niet.)  Een jongen die erg enthousiast een gesprek aan ging met mij over de universiteit waar hij studeerde. Hij was erg gemotiveerd in zijn studie. Hij vertelde dat hij graag contacten legt met internationale jongeren. Hij wil erg graag studeren in Nederland. Hij nodigde ons uit om een avond bij zijn universiteit te komen en andere leeftijdgenoten te ontmoeten. Dit was erg gezellig! 

Het studentenhuis van een Vietnamees

Het studentenhuis van een Vietnamees

Tijdens ons verblijf in Can Tho hebben we de studentenkamer van 2 Vietnamese vrienden, Châu en Trung, die de kamer delen mogen bewonderen.

We kwamen het studentencomplex binnen via een klein zijstraatje aan de ‘second mainstreet’ in de stad, eigenlijk was het meer een soort brede stoep, een breed steegje. Achter het hoge hek met het grote hangslot konden we onze fietsen neerzetten, wel op slot, want er wordt veel gestolen. Enkele meters verderop staan allemaal kamers in een rijtje naast elkaar. Net als in Nederland hoorde je van sommige kamers (harde) muziek komen, een aantal nummers ervan herkenden we ook nog als de nummer 1 en nummer 2 Vietnamese popsong van dat moment.

Een kamer is ongeveer 8 m2 groot, een gemeenschappelijke keuken is er niet en de wc en douche zijn buiten. Deze worden gedeeld door de 20 mannen die in het complex wonen. De studenten betalen 30 dollar per maand voor de kamer, maar dit is vaak teveel geld. Om de kosten te beperken, delen veel studenten zo’n kamer, zo delen ook Châu en Trung een kamer. In hun kamer staat een 2-persoons bed, althans een houten frame en lattenbodem met rieten matjes erop, en daarnaast een bureautje met een laptop erop, een stoel, een tafel met campingkookstel wat borden, bekers en stokjes en een waslijn met hangers met een paar kleren (de kast). Châu en Trung delen dus niet alleen hun kamer, maar ook hun keukenspullens, hun bed, hun laptop, hun stoel en hun kleren.

Wanneer ze gaan slapen, zetten ze hun motorbikes (die delen ze niet) binnen, waarna ze hun bed niet meer uitkomen, want daar is dan geen ruimte meer voor.

Foto's zijn helaas te groot om te uploaden, dus daarvoor zie het documentje..

Mijn Projecten in Vietnam

Mijn Projecten in Vietnam

Lieve Lezer, dit is een erg lang bericht. Ik ben nu al 4 weken in vietnam en heb het erg naar mijn zin. Het ene project is heftiger dan de andere, maar het is zeker de moeite waard. Ik hoop jullie een duidelijk beeld te kunnen geven! hier onder heb ik mijn week beschreven. Omdat het een erg lang bericht is heb ik even een muziekje toegevoegd, zo schiet je er doorheen!

Groetjes Anna.

Op dinsdag ga ik naar een pagoda waar monnikken weeskinderen opvoeden. Dit wordt naar mijn mening met harde hand gedaan. Er wonen ongeveer 28 weeskinderen in de pagoda, allemaal rond de leeftijd van 1 tot 8. Wanneer je op het project aan komt willen de kindeneren volop aandacht van je. Ze maken veel ruzie met elkaar en er is hier geen speelgoed. Ze spelen met alles wat los en vast zit. Denk hier bij aan maden en flessen. Ik denk dat de kinderen enorm aandacht te kort hebben en daarom erg opzichzelf aangewezen zijn. Het enige wat wij op dit project doen is met ze knuffelen en spelen. We kunnen geen speelgoed menemen omdat ze niet samen kunnen spelen. In de middag ben ik vrij. Over dit project ga ik op mijn blog niet in detail over mijn westerse visie spreken. Als je meer wilt weten over de levensomstandig heden van kinderen laat me dat maar even weten!

Op woensdag en vrijdag ik in de ochtend naar de Atlas school en in de middag naar City Orphenage. Atlas is een school die engelse les aanbied aan arme gezinnen. Dit project doe je met zijn twee. Er zijn twee groepen, de ouderen en de jongeren. Bijde klasjes bestaan uit ongeveer 6 leerlingen. We werken hier met werkboeken waardoor de les een structuur heeft. Ik vind het persoonlijk erg moeilijk om de oudere klas les tegeven. Als ik me bedenk dat sommige maar 4 jaar jonger zijn geeft dat een heel apart gevoel waardoor ik denk dat ze me niet serieus nemen. Er is ook een groot niveau verschil tussen de kinderen waardoor het erg moeilijk is orde te houden. De Tienres zeggen namelijk de andwoorden aan elkaar voor. Mocht iemand nog een leuk idee hebben voor een spel in het engels laat het me vooral weten!.

City Orphenage is voor erg moeilijk te beschrijven. Als ik het vanuit mijn westerse bril beschrijf gaat alles tegen de principes in die ik me kan bedenken en worden er zelfs mensen en kinderrechten overschreden. Ik ga niets op mijn blog zetten over mijn westerse visie op dit project. Wil je hier meer over weten? Geef mij dan even een seintje.
Ik ben erg blij dat ik de mogelijk heb gekregen om op dit project rond te mogen kijken. Waar ik eerder bang was voor mensen die niet normaal zijn, besef ik nu dat ik ook mensen leven zijn die aandacht en liefde nodig hebben om te kunnen leven. Op dit project bevinden zich ook baby’s, z’n stuk of 12. Toen ik deze op een reitje zag liggen raakte ik best van mijn stuk. Zo kwetsbaar dat deze kinderen nog zijn. Ik moet een ding even duidelijk zeggen. Hoe naar ik het op dit project vind, zouden al deze mensen toch slechter afzijn op de straat. Geen van hen zou goed voorzichzelf kunnen zorgen.

Op donderdag ochtend ga ik naar kindergarden. Dit is een peuterspeelzaal waar al engels wordt gegeven. Ook hier ga je met zijn tweeen naar toe. We geven les aan twee groepen, peuters en kleuters. De kleuters kun je nog aardig wat engels aan leren, de peuters daarin tegen spreken nog nouwlijks vietnamees. Je kunt deze groep het beste spelenderwijs les geven. Er zijn hier geen lesboeken waardoor er geen structuur is. Je moet zelf een les in elkaar zetten. Dit vind ik erg moeilijk, ik weet namelijk niets van lesgeven af, en heb 0,0 ervaring met kinderen. Wel vind ik het erg leuk om op dit project te zijn. Weet je een goedde site met leuke engelse les tips? Wees niet bang en laat even in berichtje een link achter. Op donderdag middag ben ik vrij.

Zaterdag is mijn favorite dag. Op deze dag ga ik naar de Projecten Tien An en Hosptial. In de ochten ga ik naar Tien an.

Dit is het enige weeshuis waar de kinderen ook echt blijzijn en kind kunnen zijn. Het weeshuis draait puur op vrijwilligers en fondswerving. Het weeshuis wil graag goed voor de kinderen zijn en heeftd daarom een limiet van 45 personen tegezegd. Het project bevind zich in het platteland. De verblijfplaats van dekinderen en tieners is goed onderhouden en met behulp van alle donaties wordter flink geinvesteerd. Zo is er ook een computer lokaal en een muziek lokaal. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn gaan ze ook gewoon naar een normaleschool. Mijn taak op het project is peuters engelse les geven. Dit moet erg spelenderwijs, anders houden ze hun aandacht er echt niet bij. Ik vind het persoonlijk erg lastig om deze kinderen les te geven. Ze willen wel graag leren, maar ze dreunen alleen na wat ik en alle vrijwilligers voor mijop zeggen. Ik heb niet het gevoel dat het echt aan komt.

Hosptial is mijn favorite project. Dit is een ziekenhuis voor arme mensen. Het wordt geheel gerunt door vrijwilligers. Ze koken samen de paaltijd voor de patieten. Wij moeten hier groenten snijdem em vervolgens helpen het eten uit te delen. Het is heel erg local en je leert hierdoor echt wat naate liefde is. Ook geven wij engelse les aan volwassen op het project die dit graag willen. Ze kunnen al behoorlijk engels waardoor het een conversatie les is. De leerlingen zijn allemaal 50+ en hebben de oorlog mee gemaakt. Veel conversaties gaan over het leven in de oorlog en het verschil in cultuur. Ik vind dit echt ontzettend interresant dat ik soms vergeet dat ze mij werkelijk als engelse leraar zien. Ze noemen me ook gewoon ‘ teacher’ terwijl het me opa en oma zouden kunnen zijn! Om deze mensen het engelse niciau les te geven wat ze willen zoek ik voor dat ik weg ga heel veel woorden op in het woorden boek, zodat ik in ieder geval geen spellings fouten maak.

Mijn tijd in Vietnam!
Ontdek Vietnam!

Ontdek Vietnam!

Image

Heb je altijd al Vietnam van binnenuit willen ontdekken? Die mogelijkheid heb je via een groepsreis van Vrijwillig Wereldwijd. Reis voor 13 dagen het land door en bezoek Ho Chi Minh City, ontmoet monniken, doe mee aan projecten door invaliden te helpen, leer authentieke spring rolls te maken en ontdek de wonderschone natuur.

Wanneer je naar Vietnam reist met Vrijwillig Wereldwijd dompel je je niet alleen onder in het land en maak je ook nog eens kennis met vrijwilligersprojecten. Een unieke combinatie!

Reisblog Vietnam, Cambodja, Laos

Reisblog Vietnam, Cambodja, Laos

Image

Lieve lezers,

Op 7 januari vertrokken Lydia en ik naar Vietnam om daar vrijwilligerswerk te doen en te reizen. We wilden wat zien van de wereld en meteen iets goeds doen. We kozen Vietnam omdat we beiden geïnteresseerd waren in de mensen, cultuur en natuur in Zuid-Oost Azië. Onze reis zijn we gestart met het vrijwilligerswerk, om zo de cultuur en (een klein beetje van de) taal te leren kennen en mee te draaien in de maatschappij voordat we zouden reizen. Het vrijwilligerswerk was in Can Tho, een universiteitsstad gelegen aan de Mekong in het zuiden van Vietnam. We woonden daar in een huis samen met de andere vrijwilligers, we kregen 5 projecten toebedeeld:

 • Pagoda: spelen en knuffelen met de kinderen van het weeshuis van de pagoda,
 • City: spelen en knuffelen met de kinderen van het stadsweeshuis, en de gehandicapten (die soms al wel volwassen waren) helpen met eten geven,
 • Nhip Cau: Engels geven aan gehandicapte volwassenen die souvenirtjes maken van kokosnoot en dat verkopen aan toeristen in hun shop op de boulevard,
 • Charity hospital: helpen koken bij het 'hospital for traditional medicine' en tijdens het wachten tot het gaar was Engels geven aan de Vietnamese vrijwilligers (studenten) die daar aanwezig waren.
 • Kindergarten: Engels geven aan peuters en kleuters bij een kinderdagopvang aan de hand van liedjes, plaatjes en spelletjes. 

In de weekenden (zondag en maandag) hingen we de toerist uit en maakten we uitstapjes in de omgeving of gingen we lekker luieren op ons dakterras of bij het zwembad of spraken af met Vietnamezen. We aten elke dag buiten de deur, vaak met wat Vietnamese vrienden die ons wegwijs maakten en ons hun stad/land wilden laten zien. De beergarten's, karaokehotels en Vietnamese disco zullen we niet snel vergeten. Ook Tet, het Vietnamees nieuwjaar dat we bij een familie thuis mochten meevieren, was een wonderlijke gebeurtenis!

Na 6 weken zat onze tijd bij het vrijwilligerswerk er helaas op en gingen we aan het reizen beginnen, ook niet vervelend natuurlijk :) We zijn via Cambodja en Laos naar het noorden gereisd en staken daar weer de grens over naar Vietnam, om het land daarna af te dalen, terug naar het zuiden. Het voelde alsof we steeds dichter bij huis kwamen, toch gek na maar 6 weken. Tijdens de reis ontmoetten we nog steeds veel locale bevolking, maar ook heel veel backpackers van over de hele wereld. Het is fantastisch om van zoveel culturen dingen mee te krijgen en om zoveel contact te maken met iedereen! Vanaf Saigon (Ho Chi Minh) vlogen we uiteindelijk op 11 april weer terug naar huis.

Het was een prachtige reis met veel culturen en avonturen, ik zou iedereen willen aanraden om  zo'n reis te maken: de combinatie van het vrijwilligerswerk en het reizen daarna was heel erg leuk! Zo leer je het land extra goed kennen en ben je nog goed bezig ook :)

Voor alle uitgebreide verhalen over het vrijwilligerswerk en het reizen, kijk op: httppublic://blog/img_0480_0.jpglydiaenineke.waarbenjij.nu

Traditionele Vietnamese Song
Travel motion pictures presents: Le Film du Vietnam

Travel motion pictures presents: Le Film du Vietnam

Image

Voor mijn vorige reis naar Vietnam heb ik een film gemaakt over mijn belevenissen als vrijwilliger. Vrijwillig wereldwijd heeft deze film toen gebruikt als voorlichtingsfilm voor de vrijwilligers die naar Vietnam gaan. Dit jaar ben ik voor de tweede keer heen geweest en vroegen ze mij alle projecten te filmen. Natuurlijk zei ik direct JA! ik heb een passie voor filmen en fotograferen en dat gecombineerd met vrijwilligerswerk, alsof je me een droombaan aanbied. Sinds ik terug ben uit Vietnam heb ik het erg druk gehad maar nu ben ik toch echt bezig met de film! Hopelijk wordt deze nog beter dan de vorige (alhoewel ik natuurlijk geen Spielberg ben). Hoe langer ik er mee bezig ben hoe enthousiaster ik er over word. Ik kan niet wachten om het aan Patricia en Daan van wereldwijd te presenteren en hopelijk zijn zij er ook erg blij mee. Helaas moet het nog even wachten want het neemt veel tijd in beslag en naast studeren, werken en andere studenten dingen gaat het langzaam, maar ik doe mn best. Hier onder alvast een kleine preview foto!
Hopelijk tot snel in le théâtre: de reizende backpack.

Volunteering Vietnam

Volunteering Vietnam

Vrijwilligerswerk bij verschillende projecten in Vietnam, Can Tho:

The City Orphanage: een weeshuis waarbij kinderen en volwassenen worden opgevangen, waarbij ook mensen met een verstandelijke en lichamelijke handicap wonen. Hierbij bestaan je werkzaamheden uit het geven van aandacht en liefde naar de volwassenen kinderen: ze die lach geven, die aai over de bol, dat spelletje met ze spelen, het eten geven.

Thien An: Thien An is een particulier weeshuis waar kinderen verblijven die geen ouders hebben of waarbij ouders voor een periode niet voor hun kind kunnen zorgen, en deze hier achter laten. Bij Thien An laat je de kinderen.......read more

Vietnamese loempia's

Vietnamese loempia's

Image

In Nederland kun je in elke stad of dorp wel een lekkere vietnamese loempia op de kop tikken, maar in Vietnam zelf waren ze uiteraard nóg lekkerder. Wat opviel is de verscheidenheid aan ingrediënten: vis, vlees, groenten, tofu, werkelijk alles kun je in een loempia stoppen. Ze zijn eigelijk erg eenvoudig om te maken...zie hieronder het recept + foto van mijn eigen gemaakte loempia's!

- Snij de kip in zo klein mogelijke stukjes. Marineer deze daarna met de soja saus.

- Snij de groenten, rode peper en de knoflook ook in zo klein mogelijke stukjes. Meng de groenten door elkaar en maak daarbij gebruik van een rauw ei.

- Bak de kip gaar. Wok daarna slechts enkele minuten de groenten mee.

- Afhankelijk van de dikte van vellen gebruik je 1 of 2 vellen. Vul deze met 1 eetlep 'vulling'. Rol de loempia tot de helft, dan vouw je beide uiteinde dicht en rol je hem verder op.

- Zet de frituurpan aan of gebruik een pan met kokende olie om de loempia's te frituren. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.

Ready In: 45 min.

Ingredients:

 • 1 kipfilet (200 gram)
 • 1 halve wortel
 • 1 halve komkommer
 • 1 halve paprika
 • 1 halve prei
 • 1 halve rode peper
 • 1 eetlepel soja
 • 1 teentje knoflook
 • 1 pak filodeeg of loempiavellen
 • 1 flesje zoetzure saus
 • 1 ei
Vertrek naar Vietnam

Vertrek naar Vietnam

29 mei is de datum dat ik eindelijk mijn prachtige reis naar Vietnam mag gaan maken.

Ik kijk er enorm naar uit om op de projecten mijn bijdrage te gaan leveren om vervolgens het land te
leren kennen door middel van een prachtige reis.

Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Vietnam?

Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Vietnam?

Image

Toeristenvisum

Een toeristenvisum is verplicht voor Vietnam. Bij de ambassade in Den Haag kun je een visum krijgen voor 30 dagen die in Vietnam eventueel met 30 dagen verlengd kan worden. Let op: spoedaanvragen zijn niet meer mogelijk via de ambassade. Als je per vliegtuig aankomt in Vietnam op Hanoi of Ho Chi Minh City kun je soms ook een 'visa on arrival' krijgen. Hiervoor heb je echter wel een autorisatiebrief nodig, deze zijn verkrijgbaar via reisorganisaties. Ook online kun je een visa-on-arrival regelen. Zoek dit wel goed uit als je dit van plan bent! Ook aanvragen via Vietnamese ambassades in het buitenland schijnen een stuk goedkoper te zijn dan in Nederland. Je kunt dan wel je paspoort een paar dagen kwijt zijn voor de verwerking. Ook andere organisaties bieden de autorisatie aan via internet. 

Werkvisum
Je hebt een werkvergunning en verblijfsvergunning nodig om gedurende langere periode in Vietnam te werken. Om dit te verkrijgen, moet je al een werkgever hebben in Vietnam die dit voor je regelt bij de lokale Afdeling van Werk, Oorlogsinvaliden en Sociale Aangelegenheden. 

Jij moet voorzien in de volgende documenten:

 • aanmeldingsformulier voor een werkvergunning
 • brief waarin je aanvraagt in Vietnam te mogen werken
 • Rechterlijke papieren, als je langer dan zes maanden in Vietnam heb verbleven
 • CV, inclusief foto
 • Medisch certificaat
 • Gelegaliseerde kopieën van certificaten waaruit blijkt dat je over de juiste vaardigheden beschikt
 • 3 recente foto’s in kleur

Daarnaast moet je op zijn minst 18 jaar oud zijn en geschikt zijn voor het werk dat je wilt gaan doen. De Vietnamese overheid verwacht dat je gespecialiseerde kennis hebt als je in Vietnam aankomt. Daarnaast zal je werkgever moeten kunnen aangeven waarom er een buitenlandse werknemer nodig is. De reden moet schriftelijk worden goedgekeurd door de lokale afdeling van Werk, Oorlogsinvaliden en Sociale Aangelegenheden.

De werkvergunning is 36 maanden geldig, waarna deze weer vernieuwd kan worden bij de Afdeling van Werk, Oorlogsinvaliden en Sociale Aangelegenheden. Pas na het verkrijgen van een werkvergunning mag het contract ondertekend worden.

Als je een werkvergunning hebt, kun je ook een Tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen. Deze is maximaal 3 jaar geldig en moet worden aangevraagd bij de lokale Immigratie Afdeling. Benodigde documenten hierbij zijn:

 • ingevuld aanvraagformulier met 2 pasfoto's
 • kopie van geldig paspoort
 • de werkvergunning
 • een huurcontract van je woning
 • kopie van het work permit

Vrijwilligersvisum

Als vrijwilliger in Vietnam kan je een toeristenvisum aanvragen. Een toeristenvisum is geldig voor 30 dagen en kan slechts eenmaal worden verlengd met nog eens 30 dagen. Je kunt je visum voor vertrek aanvragen (minstens 15 dagen en maximaal 6 maanden van te voren) of je kunt je visum op het vliegveld in Vietnam regelen. Belangrijk bij dit laatste is dat het visum enkel te regelen is op de vliegvelden Hanoi en Ho Chi Minh en dus niet bij een grensovergang, en dat je van te voren een goedkeuring nodig hebt voor je visumaanvraag. Het voordeel van het visum on arrival is dat je niet langs de ambassade in Den Haag hoeft of je paspoort hoeft op te sturen, het voordeel van een visum aanvragen van te voren is dat je zeker weet dat je je visum hebt. Visa kunnen worden aangevraagd bij de ambassade in Den Haag en voor de visa on arrival kan een visum autorisatieformulier online worden ingevuld, dat dient mee te worden genomen naar Vietnam. Het is ook een mogelijkheid om een visum te regelen in één van de buurlanden van Vietnam, dit is echter op eigen risico. We raden aan om voor exacte en up-to-date informatie nog even bij de ambassade te informeren, aangezien officiële informatie over visums in Vietnam erg miniem is. 

Actuele informatie 

De meest actuele informatie check je op: https://www.vietnamonline.nl/reisinformatie-vietnam/geld/