Debat over Economische Ongelijkheid - Forum Images, Groningen

Dit debat is geïnspireerd door het nieuwe boek van Pickety, Kapitaal in de 21e Eeuw. Tickets zijn 5,00/3,50 (voor studenten)

- Informatie hier te vinden op de Forum Images, Groningen website - 

Het komt zelden voor dat een boek over economie een bestseller wordt. Het boek Kapitaal in de 21e eeuw van Thomas Piketty is een grote uitzondering. In no time was de Franse econoom een superstar. Zijn boek wordt tot in de Tweede Kamer besproken.

Piketty laat zien dat de verschillen tussen arm en rijk alleen maar toenemen. De gevolgen voor de economie en de samenleving zijn groot. Extreme ongelijkheid ondermijnt de democratie, zorgt voor sociale onrust en remt de economische groei.

Wereldwijd zorgt Piketty’s boek voor opwinding en discussie onder economen en beleidsmakers. Is de groeiende vermogensongelijkheid werkelijk een economische en sociale bom? Moet de belasting op vermogen omhoog? Of zit Piketty helemaal op het verkeerde spoor?

Begin november rolt de Nederlandse vertaling van Piketty’s boek van de persen. Reden genoeg voor een debat met drie kenners:Lex Hoogduin (hoogleraar monetaire economie en oud-directeur van De Nederlandse Bank), Herman de Jong (hoogleraar economische geschiedenis)  en Marcel Timmer (hoogleraar economische groei en ontwikkeling). Debatvoorzitter is econoomEvert van Dijk (hoofdredacteur van de NDC Mediagroep, uitgever van het Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Couranten het Friesch Dagblad).

http://www.groningerforum.nl/agenda/activiteiten/economische-ongelijkheid-volgens-piketty

Content categories
Check all content related to: