Afdingen in het buitenland - altijd doen of toch liever niet?

Je leest en hoort, vooral van Nederlanders, dat je in het buitenland overal hoort af te dingen. Veel mensen zien het ook als een soort spel: je moet met de helft beginnen, daarna de "wegloop"-truc toepassen waarna verkopers weer achter je aankomen met een betere prijs, enzovoort. Je ziet medereizigers ruzie maken met riksjarijders omdat ze een paar cent minder willen betalen. Of je ziet westerlingen flink afdingen bij het kopen van prachtige handgemaakte souvenirs waar de makers misschien wel dagen aan hebben zitten werken. Veel reizigers zijn ook trots als het ze is gelukt om af te dingen, en vertellen trots hoe goed de twee biertjes hebben gesmaakt die ze ervan konden kopen.

Je kunt het ook van de andere kant bekijken. Waarom is het erg een paar cent meer te betalen als dat betekent dat die lokale verkoopster haar kinderen goed te eten kan geven of dat de handwerker een eerlijke prijs ontvangt voor zijn product. Ik vind dat je beter de regel toe kan passen dat je her en der informeert wat de normale prijs is en dan zelf bepaalt of, en wat, je bereid bent extra te betalen. Want, echt veel teveel te betalen is inderdaad ook weer niet goed, maar te weinig is erger.

Wat vind jij? Hoor je af te dingen in het buitenland, of kan je dat beter niet doen? 

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Statement of LauraD
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
8
Connect
External Link
WorldSupporter Resources

Duurzaam reizen

Hoi! Leuk dat je in mijn magazine kijkt :) Duurzaam reizen is een thema dat mij al een tijdje bezighoudt. Ik heb zelf veel gereisd en ook gezien dat reizigers, en de industrie die daaromheen ontstaat, een grote impact kunnen hebben op een omgeving. Positief, maar ook negatief. Daarbovenop komt nog de impact die je niet direct ziet, zoals de impact op het klimaat.

Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat prachtige reisbestemmingen waar we allemaal graag naartoe willen, niet verpest worden doordat we er allemaal naartoe willen. In dit magazine heb ik interessante, blogs, tickets, statements en andere content over dit onderwerp verzameld die ik heb gevonden op WorldSupporter. Wordt uitgebreid!

Selected Categories