"Poor people in developing societies aren’t happier, they’re simply less anxious and less stressed'

"Poor people in developing societies aren’t happier, they’re simply less anxious and less stressed'

Zo af en toe kom ik zinnen tegen in blogs op World Supporter als 'ze hebben het veel minder luxe dan ik en toch waren ze gelukkig'.

Deze statement kwam ik vandaag tegen in 'Being Special Isn't So Special' door Mark Manson. Het betoog belicht een mogelijke andere kant.

Nu ben ik benieuwd; wat vind jij?

 

Contributions, Comments & Kudos

het is waar dat arme mensen

het is waar dat arme mensen meestal minder stress hebben. en dat wij veel meer stress hebben.wij moeten volgens'Being Special Isn't So Special' meer focussen op blij zijn dan op wat de maatschappij vind.ik denk(hoop) persoonlijk dat dat een van de volgende stappen is die de westerse landen gaan maken.een wereld waarin je veel minder stress hebt en niet arm zijn. misschien is het om dat te beriken een beetje meer comunistische aanpak nodig maar dan nog wel met genoeg democratie.

Ook werd erin aangegeven dat

Ook werd erin aangegeven dat je geluk moet vinden in kleine dingen. Zelf vind ik het prachtig om de zon op of onder te zien gaan, van een sterke wind (als ik loop of op de fiets mee heb vooral^^(het ervaren hoeveel kracht de natuur heeft)), dieren te zien hoe ze allemaal anders zijn, het gefluit van vogels. het zijn kleine dingen waar ik toch van kan genieten.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Statement of Harm
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
49 2
Selected Categories