vrijwilligers goed of slecht?

vrijwilligers goed of slecht?

Bijna elke vrijwilliger heeft het wel gelezen het artikel waarin staat dat vrijwilligers slecht zijn! 

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3775943/2014/10/25/Er-is-zeker-wat-mis-met-al-die-westerse-vrijwilligers.dhtml

Ik zou graag jullie mening hierover willen weten! laat het me weten in een reactie, ik denk dat er wel meerdere mensen hiermee bezig zijn.

Nu ga ik jullie mijn mening vertellen: 

Mijn mening is dubbelzijdig. Aan de ene kant snap ik waar het artikel voor staat, maar aan de andere kant kloppen er een aantal dingen niet. en die dingen kun je weten als je een keer vriiwilligerswerk hebt gedaan. 

Ik ben zelf naar Ghana geweest waar ik een poosje in een weeshuis heb gewerkt. Ik kwam daar aan in de periode dat de kinderen nog les hadden. ze gaan allemaal naar school. maar wat houdt dat nou in daar? 

Ik hoop en weet dat er een paar projecten zijn waar dit beter gaat, maar waar ik zat hadden de kinderen nauwelijks docenten en de docenten die ze hadden wisten zelf soms nauwelijks iets of hadden geen zin om te werken en gingen gewoon armbandjes maken. Dus die kinderen krijgen niet goed les! dan gaan de vrijwilligers lesgeven en leren ze tenminste nog eens iets. maar wat dan het gevolg zou kunnen zijn is dat de docenten denken van nou ja als zij het doen hoeven wij het niet te doen. maar dan moet je gewoon duidelijk zijn dat ze dat wel moeten blijven doen of dat je het samen gaat doen en dat werkt.

De mensen die dit artikel hebben geschreven zijn vergeten dat veel projecten als er geen vrijwilligers heen gaan er niemand is die voor ze zorgt of nauwelijks iemand. Dus mijn mening is dat als er vrijwilligers heen gaan dat dat goed is. echter vindt ik wel dat die mensen door een soort van screening heen moeten of ze wel geschikt hiervoor zijn en of ze wel met kinderen om kunnen gaan. Ik heb ook een aantal mensen ontmoet die totaal niks met de kinderen te maken wouden hebben en gewoon lekker woudengenieten, maar ja ouders hadden alles betaald. Heel veel mensen sparen heel lang voor zoiets als dit en de meeste die het in de schoot geworpen krijgen hebben niet genoeg motivatie om te blijven. Ik zeg de meeste want ik heb ook een aantal mensen ontmoet die echt geweldig waren met de kinderen.

Er staat ook een stukje in over dat sommige weeskinderen geen echte wezen zijn! hier keek ik in Ghana ook even van op en dit ben ik dan ook gaan vragen en nu snap ik het wel. Aan de ene kant zijn het inderdaad geen wezen maar bij mij was het zo dat bij ieder kind de vader overleden was en de moeder niet meer voor het kind kan zorgen. het kind slaap wel bij de moeder maar het lukt de moeder niet om genoeg voor hun te zorgen. 

Waar ik heel erg tegenaan liep was dat moslims daar meerdere vrouwen mochten hebben maar zodra een moeder/weduwe een nieuwe man ontmoette en daarmee trouwde dan mocht ze de kinderen niet meenemen en dan worden het dus wel wezen. maar dit ligt aan de wetten daar! 

Kortom vrijwilligers moeten blijven! 

Laten jullie mij jullie mening ook weten? ik hoor het graag! 

Groetjes, 
Sharon 

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Statement of Sharonseinen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
69 1
Selected Categories